Какъв е езикът на общуване на клетките на имунната система?

Трансфер Фактор
21.12.2017 / 11:10

Езика с който комуникират клетките на имунната система е ТРАНСФЕР ФАКТОР.

Трансфер факторите са малки имунни молекули - посланици, съставени от една последователност от аминокиселини, които предават сигнали между имунните клетки. С други думи, трансфер факториге са "езика на общуване", те спомагат за трансфера на информация и "обучават" имунните клетки да разпознават потенциалните опасности и оптималния отговор към тях.

Нашето тяло обикновено работи с информация, събрана от нашия собствен имунен опит. Но, за да работи по-ефективно имунната ни система се нуждае от максимален достъп до молекулярната информация, независимо дали тя се съхранява в нашата собствена вътрешна база данни или е внесена от други източници. Факт е, че генерираните вътрешно или външно, трансфер фактори говорят на един и същ език.

Трансфер факторите осигуряват висока степен на концентрация на имунната система за предаване и прехвърляне на имунната информация от един индивид на друг. (Преди това граничеше с фантаскиката: Как успява Всевишният да запише цялата информация за човешкото развитие на молекулата на ДНК? А сега с развитието на цифровите технологии и високоскоростните преносни линии, става ясно, че огромно количество информация може да се запише много компактно и мигновенно да бъде доставен до местоназначението!)

Уникалното действие на трансфер факторите се явява ускореният отговор на имунната система срещу заплахите.

 
 

Copyright © 2008-2018 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев