Комплексната терапия с хранителни добавки води до повишаване нивото на TNF-алфа и NK-клетъчната активност при пациенти с напреднал рак

Трансфер Фактор
24.11.2017 / 07:40

Източник: Journal of Immunological Investigations, No. 31 (2), pp. 137-153. Автори: Виж D, Mason S, Roshan R.

 

Редица научни статии показват, че увеличаването на активността на TNF-алфа и NK клетките може да помогне на пациентите с напреднали стадии на рак. TNF-алфа (туморен некротичен фактор) - биологично активно вещество, секретиран от имунни клетки и спиращо растежа на туморите и NK-клетки или естествените клетки-убийци - вид бели кръвни клетки, които защитават организма срещу бактерии, вируси и др.

 

В описаното проучване специалисти от Центъра за авангардна медицина (Калифорния) проучиха ефекта на комплекса биоадитиви върху тези параметри.

 

Като участници бяха назначени 20 пациенти с напреднал IV стадий на рак на различни локализации (тумори на пикочния мехур, простатата, гърдата, белия дроб, дебелото черво, яйчниците, стомаха, невробластом, остеосарком, лимфома и мезотелиом). Те са получили комплекс от биологично активни добавки: Трансфер Фактор, суроватъчен протеин, аскорбинова киселина, витамин-минерален комплекс и др.

 

Преди проучването, както и редовно през него, пациентите бяха диагностицирани и анализирани, за да се определят промените в имунната система. Шест месеца по-късно от всички пациенти, 16 са все още живи, въпреки че преживяването на 6 месеца в последния стадий на рак е рядко. Те откриват повишаване на активността на NK клетките и повишаване нивото на TNF-алфа. Те също така повишават хемоглобина и подобряват някои други лабораторни показатели. Освен това, пациентите говореха за подобряване на качеството си на живот.

 

Резултатите показват, че Трансфер Фактор и други хранителни добавки могат да бъдат полезни при лечението на напреднали случаи на рак.

 

Ако направим окончателно заключение за ефективността на Трансфер Фактор в лечението на рак, логичният извод е, че за някои хора това може да е единственият шанс за оцеляване.

 

Раковите тумори са много различни по степен на опасност и "поведение" при приемането на тези или други добавки. В някои проучвания, като изброените по-горе, има ясен положителен ефект на препарата. Но в някои други проучвания учените са получили противоречиви резултати или не са забелязали промени в пациентите. Ето защо днес Трансфер Фактор не се счита за средство срещу рака; той се описва като средство, което може да се използва при рак, често с видим успех.

 
 

Copyright © 2008-2018 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев