Енергията на човека

Енергията на човека
15.02.2018 / 07:17

В нашия живот често използваме фрази: "човек няма енергия", "енергичен човек". Ние дори не мислим за ролята, която енергията играе в нашия живот. Енергията е компонент, без който е невъзможно работата на всяка клетка. В света всичко се състои от енергия. Човешката енергия е невидима сила, чрез която елементарни частици, органи и системи на нашия организъм си взаимодействат. Енергията събира и запазва елементарните части в едно цяло.

 

Определение на енергията

Терминът "енергия" може да се намери в различни култури, като в Китай, енергия, се нарича - "Чи" в Индия - "прана", в Русия, в древността енергията се е наричала - "Жива". Впоследствие се появи думата "жив", "живот"! "Жив" е този, който има енергия.

 

Нашият живот е постоянна, непрекъсната трансформация на един вид енергия в друга. Човешката енергия се произвежда от всяка клетка на нейното тяло. Клетката произвежда енергия в резултат на окисляването на различни органични вещества. Енергията е невидима. Енергия, която можем да регистрираме и изучаваме не директно, а чрез нейното проявление.

 

Вероятно всеки човек е казал, че понякога няма достатъчно енергия, за да постигне някаква цел, да свърши някаква работа. В такива моменти човек се чувства летаргичен, разбит, не може да събере мислите си.

 

Ние често се лишаваме от енергия, водейки погрешен начин на живот, разхищаваме енергия за ненужни действия. Ниското ниво на енергия е слабост, мързел, тежест в тялото и ума, лошо настроение, депресия, апатия. Едно високо ниво на енергия е наличието на сили и жажда за активност. Това е ентусиазъм, добро настроение и благополучие, ентусиазъм, чувство за любов, оптимизъм. Има такава дефиниция: жизненост. Това е интензивността, с която човек живее. Колкото по-високо е нивото на неговата енергия, толкова по-интензивно човек живее. Можете да кажете, че такъв човек е по-жив! И обратно, по-малко енергичен човек е по-малко оживен, защото енергийният метаболизъм на такова лице по някаква причина е отслабен. Всякакви промени в тялото увреждат преди всичко ДНК веригата, промените в която допринасят за мутациите в организма.

 

Най-често нашата енергия "краде" нашите лоши навици и начин на живот:

1. Стрес. Всеки е подложен на стрес. Но всеки реагира на него по различни начини. Трябва да сте в състояние да се защитавате срещу стреса, да можете да "преминете" през него и да продължите. Човек, който не знае как да се защитава срещу стреса, който живее в постоянно напрежение, унищожава тялото си, губи своята жизненоважна енергия.

2. Липса на сън. Човек, който не спи добре е нервен и депресиран. Човек се нуждае от сън, за да възстанови работоспособността на тялото си. Повърхностният, чувствителен сън може да причини много заболявания.

3. Захар. Консумирането на много захар е причина за загуба на енергия. Лице, което консумира много сладки храни има ниска работоспособност. След като ядете сладки, искате да си подремнете и не искате да вършите физическа работа изобщо.

4. Липса на физическа активност. Това може да бъде и резултат от неправилно хранене, прекомерна консумация на захар или може би резултат от мързела на човека. При липса на физическа активност човек е обречен ... Ето защо гимнастиката, джогингът, ходенето на открито и редовните спортове трябва да се превърнат в правило за човек. Физическите упражнения ще увеличат енергийното ви ниво.

5. Липса на кислород. По-голямата част от деня дишаме с плитко дишане и това допринася за недостатъчното количество кислород в кръвта на човек. Този проблем може да бъде разрешен, ако отделите по пет минути три пъти на ден и вдишате и издишате дълбоко десет пъти, като не забравяте и паузите.

6. Прекомерно преработена храна. Нашата храна има огромно влияние върху нашето здраве и живота ни като цяло. Ако ядете повече пресни зеленчуци и плодове и по-малко преработени продукти ще се чувствате по-енергични.

7. Кофеин. Получавайки заряд за бодрост след сутрешна чаша кафе, ние плащаме с това, че енергийното ни ниво след известно време пада под средното. Нищо не минава без следа. Бързата кофеинова еуфория трябва да бъде платена от нерви, безсъние и разбитост в останалата част от времето.

8. Дехидратация. Качествената вода за човек не може да бъде заменена с нищо. Ако няма вода, няма и живот - всеки знае това! Липсата на вода допринася за раждането на проблеми с кръвоснабдяването, влошава мозъчната дейност, кара ни да се чувстваме уморени, изтощени. Трябва да пиете най-малко 8 чаши вода дневно. В допълнение, ние трябва да вземем предвид, че консумацията на кофеинови напитки допринася за премахването на течности от организма, така че привържениците на кафе и кола трябва да пият още повече вода.

9. Хронична болка. Някои хора живеят в агония от години, всеки ден изпитват болка и свикват с нея. Болката е изтощителна, правейки живота непоносим. Дори ако болката е едва забележима, тя може да обезсили човек, да намали качеството на живот. Необходимо е да се вземе решение и да се сложи край на неудобното състояние. Изследването на тялото и правилното лечение може да попречи на източника на много болка.

10. Негативни лоши хора. Такива хора често имат славата на енергийни вампири, след разговор с тях, доброто настроението и вярата, че всичко е наред може да бъде загубено. Необходимо е да се избягват такива хора, когато е възможно.

 

Човешката енергия трябва да бъде лесно и свободно развита, също така консумирана и възстановена. Обменът на енергия при хората трябва да бъде интензивен. Ако това не се случи, човек започва да отслабва, да се разболява, да остарява. Всякакви промени в организма увреждат веригата на ДНК, в тялото започват мутации.

 

Ако възстановите такива повредени връзки на ДНК в оригиналната им форма, можете да се отървете от болести и различни нарушения в тялото, които са измъчвали човек в продължение на много години. Учените най-накрая успяха да получат препарат, който може да върши този вид работа. Препаратът се нарича Трансфер Фактор. Този имуномодулатор действа на молекулярно ниво и няма аналог в целия свят! Имайки в своята формула пептидни молекули, които са носители на имунната памет, Трансфер Фактор е в състояние да "възстанови изходния код" на тялото, ремонт на повредени ДНК връзки, възстановяване на оптималното функциониране на имунната система на човека. И имунната система, от своя страна, възстановява нормалната енергийна обмяна на човек.

 

Energy Go Stix на компанията 4Life Research е природен енергетик, който има и имуномодулиращи свойства.

http://transferfactor-bg.com/tf-energy.php

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев