Артритът и автоимунния отговор

Трансфер Фактор
22.03.2018 / 19:44

Всеки, който страда от артритни болки знае, че те почти винаги са придружени с възпаление. Възпалението и придружаващата го болка е всъщност лека форма на авто-имунно заболяване или малфункция. То се появява в резултат на атакуването от страна на имунната система на антигени, след като това вече не е необходимо. Едни много по-сериозни автоимунни заболявания, като мускулна атрофия, болестта на Лу Герих (ALS) и склеродермата също са резултат на свръх активни тимус и имунна система.

Последните изследвания сочат, че съществуващите в природата серни компоненти, като глюкозамин фосфат, оказват благотворен ефект върху възпалението, и по-специално това от артриден произход.

Коластрата е един чудесен източник на тези серни микрочастици, вкл. метил сулфанил метан (MSM), който също се радва на широка популярност в момента. На практика коластрата е един от най-богатите известни до момента източници на MSM. В нея се съдържат също така други важни съставки, вкл. две от най-силните противовъзпалителни субстанции. Това я прави много по-силна и ефективна от новите лекарства, произведени само на базата на сяра.

Коластрата съдържа също така полипептиди, богати на пролин(PRP),едно наскоро открито съединение, което може да регулира имунната система. PRP инхибират свръх-производството на Т-клетки и лимфоцити, което се стимулира от антигени и митогени. Те спират процеса на агресивния имунен отговор, като по този начин намаляват болката и отоците.

Синергичната комбинация от факторите на растежа в коластрата, противовъзпалителните компоненти, PRP, серните микрочастици и други силни имунни фактори създават един перфектен, напълно натурален продукт срещу болката и възпалението. Растежните фактори стимулират регенерацията на тъканите, а серните микрочастици помагат най-вече при изграждането на хрущялните и съединителни тъкани. Още повече коластрата, която се произвежда от крави, хранени със свежа трева, съдържа по-високи нива от тези полезни серни компоненти.

 

Продуктите на компанията 4LIFE Transfer Factor се произвеждат в специализирани ферми в екологично чисти райони на Вашингтон и Калифорния (при засилен държавен контрол и федерален контрол над храните, със забрана за използване на антибиотици, хормони или химични торове, със строг контрол върху здравето на животните).

Използва се само прясна коластра ( от първите 24-48 часа след отелване), в която концентрацията на трансфер фактор е най-висока.

Чрез ултрамембранната филтриращи се отстранават съставките с високо молекулно тегло, имуноглобулините и казеините. Това позволява използването на Трансфер фактор от хора с алергии към млечни продукти и лактоза.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев