Трансфер Фактор и имунитет

Трансфер Фактор
29.03.2018 / 18:33

Какво представляват имуноглобулините?

Имуноглобулините са комплексни белтъчни тела. Те са „интелигентни“ молекули. Действат като пазачи, тъй като пазят целия организъм от навлизане на чужди, опасни вещества и субстанции. Разпознават натрапниците като вируси, бактерии и антигени. Когато разпознаят натрапник, те предават тази информация на други клетки (макрофаги, T-клетки, B-клетки), които след това го обезвреждат. Следователно бързото разпознаване е предпоставка за това, организмът да реагира подходящо и да се защити. Имуноглобулините са паметта на имунната система. Те запомнят за цял живот всяко враждебно тяло, с което са влезли в контакт. Те циркулират в кръвоносната и лимфната система, но могат да напускат кръвообращението, срещат се върху лигавиците и съединителната тъкан.

 

Какво представляват факторите на растежа?

Факторите на растежа са вещества посланици, произвеждани от клет- ките, за да предават информация до други клетките. Факторите на растежа стимулират клетките да растат и да се диференцират. Те играят важна роля най-вече в развитието и съзряването на организма, но също и по-късно при процесите на регенерация, например след физически натоварвания,ОПЕРАЦИЯ ИЛИ СЧУПВАНЕ. Факторите на растежа постоянно регулират необходимите процеси на регенерация особено в тъкани, които са изложени на големи натоварвания като лигавицата на дихателните пътища, повърхността на червата или кожата.

 

Какво представляват имунорегулаторите?

Имунорегулаторите управляват цялата защитна система на организма. Те са много ефективни молекули, т.е. действат дори и в много малки количества и концентрации. Имунната защита е сложен и всеобхватен процес. За да се защити успешно например от вирусни инфекции, организмът трябва да реагира много бързо, тъй като вирусите и бактериите удвояват броя си само за няколко минути. Този имунен отговор обаче трябва да бъде отново прекратен в точното време, защото в противен случай свръхактивната имунна система може да предизвика алергия. Тогава организмът би реагирал на безобидни вещества като тревните полени с прекомерен имунен отговор (хрема, кашлица и дори астма). Ако имунната система не се регулира правилно, тя може да атакува и собствените клетки и тъкани на организма.

 

Трансфер Фактор за деца и бебета

 

Коластрата е чудесен начин да подсилиш имунната система на малкото си съкровище. Ако се чудиш дали коластрата от свободно пасящи крави е съвместима с човешкия организъм, ние имаме положителен отговор за теб.

 

Множество научни изследвания посочват, че коластрата от крава съдържа същите характеристики като човешката коластра и е напълно подходяща за прием от деца. Разликата е в количеството на хранителните вещества.

 

Червата на всяко бебе са доста уязвими и пропускливи. Именно коластрата на майката помага на бебето да изгради здрава чревна стена, която го предпазва от вътрешни инфекции и алергии. Тя е пълноценна храна, която подпомага цялостното развитие на детския организъм.

 

Разбира се, едно от най-важните неща за детското здраве е хранителния режим на майката и начина на живот, който тя води. Колкото по-здрав е майчиният организъм, толкова по-щастлива е имунната система на детето. и по здраво

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев