Защо се нуждаем от имуномодулатори?

Трансфер Фактор
26.04.2018 / 14:25

Успехите на цивилизацията, научният и технологичния прогрес, постиженията на медицината за съжаление не доведоха до намаляване на инфекциозните и неинфекциозни заболявания сред населението на света.

 

Напротив, броят на онкологичните, сърдечно-съдовите, респираторните, ендокринните заболявания, невропсихичните разстройства нараства. Имаше група нови, така наречени възникващи инфекции, включително СПИН, парентерален хепатит и др. Една от причините за това е колективната резистентност на населението на света в резултат на глобалните неблагоприятни последици върху организма на човека - неадекватно и неправилно хранене, замърсяване на въздуха и околната среда, антропогенни фактори, прекомерна употреба на някои лекарства, наркотици, алкохол, стрес и т.н.. Всички тези фактори оказват негативно влияние върху имунната система, причиняват имунна недостатъчност.

 

Един от основните начини за поддържане на нормалното функциониране на имунната система и възстановяване на имунитета при имунодефицитни състояния е използването на имуномодулатори. Имуномодулаторите включват природни и синтетични вещества, които могат да окажат стимулиращ или депресиращ ефект върху имунната система. В медицината се използват много имуномодулатори, обаче, те са различни в тяхната ефективност, както и редица други свойства, които определят тяхната безопасност, ползваемост, ефективност и така нататък.

 

Естествените т.нар. ендогенни имуномодулатори, които се основават на вещества, които участват в регулирането на имунните процеси в човешкото тяло и животни, са най-приемливи и адекватни на човешкото тяло.

 

Такива имуномодулатори включват продуктите Трансфер Фактор и Трансфер Фактор Плюс, съдържащи концентрат на трансфер фактори, трансфер фактор XF, който е естествен пептид, получен от коластра на крава. Основната функция на този пептид в организма е да осигури имунна защита срещу микроби (бактерии, вируси, гъбички, протозои), ракови клетки и други антигенни вещества, които могат да доведат до разрушаване на жизнените процеси в тялото. Трансфер факторите са успешно използвани в продължение на много години за лечение и профилактика на бактериални, вирусни, гъбични инфекции, паразитни заболявания, злокачествени тумори, автоимунни, неврастенови, алергични и ендокринни нарушения; първични и вторични имунодефицити, при заболявания, придружени от увреждания във функциите на имунната система. Трансфер Фактор Плюс стимулира клетъчната връзка на имунната система, по-специално лимфоцитите убийци, активира производството на имуноцитокини, регулира функциите на имунитета.

 

Прочети повече на: http://transferfactor-bg.com/

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев