Автоимунните заболявания

Трансфер Фактор
11.06.2018 / 11:22

Имунната система на всеки човек е насочена към защитата на тялото от различни бактерии, ракови клетки или вируси. Защитните клетки на тялото разпознават враждебните структури според вградената в тях генетична информация и незабавно ги атакуват. Понякога се случва имунната система да не разпознава клетките на собствения си организъм и съответно започва активна борба срещу тях (автоимунен процес). Това е основата на всички автоимунни заболявания. Точните причини за нарушения на правилното функциониране на имунната система не са известни, но е установено, че то е почти винаги свързано с евентуални аномалии в структурата на ДНК.

 

Автоимунните заболявания сега се срещат при около 6-8% от общото население на света. Също така е известно, че това ниво непрекъснато се увеличава, но защо това се случва все още е загадка. Трябва също да се отбележи, че автоимунните заболявания са по-чести при жените в детеродна възраст от западен произход (афро-американци и индианци). Генетичната наследственост също играе много важна роля в този случай: ако семейството вече е имало случаи на такива заболявания, рискът от заболяване се увеличава значително.

 

Автоимунните заболявания сега наброяват около 80 различни вида. Но най-чести са базедова болест или болест на Грейвс, тироидит на Хашимото, системен еритематозен лупус, диабет тип 1, множествена склероза и ревматоиден артрит. Всяко заболяване има свой характерен автоимунен процес, който се осъществява в определена част на тялото.

 

Болестта на Грейвс е автоимунна реакция на щитовидната жлеза, причинена от нейната повишена активност. Това заболяване се характеризира със симптоми като тремор на ръцете, повишена раздразнителност, проблеми със съня, загуба на тегло без очевидна причина, обща мускулна слабост, непоносимост към топлината. Основната болест обикновено се лекува с лекарства, съдържащи елементи на радиоактивен йод, които са необходими за унищожаване на свръхактивните тироидни клетки. За повечето болни е достатъчен един курс на такова лечение. Необходими са по-чести курсове. В случай, че повторната употреба на лекарства не води до ефект, обикновено се извършва хирургическа интервенция.

 

Тироидитът на Хашимото се свързва и с неправилно функциониране на щитовидната жлеза. С това заболяване се наблюдава възпалителен процес, който от своя страна води до хипофункция на жлезата. Симптоми, възникващи при това заболяване: увеличаване на очертанията на щитовидната жлеза до видими размери, обща мускулна слабост, депресия, непоносимост към настинка, повишаване на теглото. Понякога болестта може да се появи без никакви симптоми. Не е налице пълноценно лечение, но може да бъде лекувано симптоматично със специална хормонална заместителна терапия.

 

Системният лупус се характеризира с негативно въздействие на клетките на имунната система върху различни клетки на тялото или органите. В зависимост от тежестта на уврежданията се използват нестероидни противовъзпалителни средства, имуносупресори или кортикостероиди. Строго противопоказани са всички видове стрес и пряка слънчева светлина.

 

Захарният диабет тип 1 е следствие от лезии на панкреаса. Неговият автоимунитет е придружен от намаляване производството на инсулин, което води до проблеми с кръвообращението, зрението, нарушение на бъбречната функция. Това заболяване се лекува с постоянен контрол на кръвната захар и инсулиновите инжекции.

 

Множествената склероза се съпровожда от загуба на координация, реч, движение, частична парализа, загуба на чувствителност на крайниците. Няма лечение на болестта, но частично може да се предотвратят обострянето и намаляване интензивността на курса на някои специализирани лекарства.

 

Ревматоиден артрит - автоимунно заболяване, при което имунните клетки атакуват ставите. В резултат на това са възможни болки в мускулите, обща слабост, деформация на ставите и загуба на тяхната функционалност. Лечението се свежда до облекчаване на синдромите на болката и запазване на работоспособността на ставите.

 

Както се вижда лечението на автоимунните заболявания е един труден и сложен процес, който често не позволява напълно да се отървете от болестта. Почти всички използвани методи на лечение (имуносупресори, стероиди, плазмени заместители) имат отрицателни странични ефекти. Понякога последствията от тези нежелани реакции са много по-лоши от самите автоимунни заболявания. Сравнително наскоро лечението на автоимунни заболявания стана възможно без сериозни последствия. То се основава на прилагането на Трансфер Фактор.

 

Трансфер Фактор съдържа протеинови молекули, които действат като носители на имунната памет на организма. Т.е. при поглъщане, Трансфер Фактор не се бори с всички заболявания на имунната система, той коригира корените на всички тези нарушения - грешки в структурата на ДНК и по този начин е абсолютно безвреден за хората. Трансфер Фактор възстановява първоначалното състояние на ДНК, каквато би трябвало да е с оптималното функциониране на нашето тяло. В резултат на това всички неизправности в имунната система, причинени от разпадането на структурата на ДНК, спират сами. И положителният ефект от използването му се забелязва дори при лечението на хронични заболявания.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев