Намален имунитет - основните причини

---
12.06.2018 / 10:29

Какво подкопава нашето здраве?

 

Лошото състояние на околната среда, преяждане, огромен брой вируси и микроби, небалансирана диета, хранене късно вечерта или през нощта, лошо качество на храните съдържащи различни хербициди и нитрати. Алкохолът, тютюнопушенето, наркотиците, антибиотиците, пасивния начин на живот, стреса, претоварването, физическото и емоционалното претоварване също не водят до укрепване на имунитета ни.

 

Знаем, че постигайки благополучие, определени висоти в кариерата си и всички наши ценни цели, губим здравето си и няма да бъдем щастливи, защото един от компонентите на живота ще бъде загубен. Ако човек има зъбобол или има болки в стомаха, той не може да мисли за нищо друго. Понякога си струва да спрем и да помислим как можем да помогнем на нашия имунитет. В края на краищата, освен самите нас, никой няма да го направи, няма лекари, няма чудодейни хапчета, няма имуномодулатори, няма витамини, хранителни добавки, никакви билки. Всички тези инструменти могат да бъдат нашите помощници и съюзници по пътя към укрепване на имунитета, с правилното балансирано приемане, но те никога няма да заменят простите елементарни неща, за които ще говорим по-късно.

 

Както знаем, най-доброто лечение е превенцията, а превенцията е преди всичко засилване на имунитета. Според статистиката на лекарите, всеки лев, инвестиран в превенцията, е равен на 24 лева, инвестирани в лечение, да не говорим понякога за непоправимта загуба на време и самото здраве. Наивно е да смятаме, че след натрупаните проблеми в черния и белия дроб, сърцето, стомаха от пиене на алкохол, тютюнопушене, неправилно хранене и т.н. ще намерим магическо хапче или технология, която ще ни спаси от всичко това и ние отново ще живеем здравословно и ще се радваме на живота! Това е утопия, "това, което сееш, ще пожънеш". И всички, които обещават такива резултати, преследват напълно различни цели и те не се отнасят до нашето здраве. Трябва твърдо да схванем, че само ние сме отговорни за нашето здраве, а укрепването на имунитета не е някаква еднократна процедура, а систематичен, интегриран, отнемащ време подход.

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев