Имунната система и имунитета – това не са синоними

pixabay.com
31.10.2018 / 17:52

Трансфер Факторите, като молекули на имунната памет, запазващи информацията обезпечават правилното разпознаване на "враговете". Естествено, ако в тях няма пълна информация – няма и пълно разпознаване! И има група проблеми, които са свързани с това.

Често имунният дефицит се разбира, като слабост на имунната система. Т.е., че имунитета не е достатъчно силен и че той трябва да се укрепи. Това е погрешно схващане.

Имунната система и имунитета – това не са синоними. Имунитет – това е обратната реакция на имунната система под заплаха. Тази реакция може да бъде правилна, слаба или пресилена, дори и смъртоносна за организма! Абсолютно погрешно е да се мисли, че колкото е по-силен имунитета – толкова по-добре! Работата не е в силата, а в адекватния имунен отговор.

Обикновено, ако организма не е отслабен в следствие на травми, изгаряния, глад и т.н., то силата на имунната система е повече от достатъчна. Всяка стара, повредена или атипична клетка има биологични разлики от нормалната клетка. Поради тези различия здравата имунна система я открива, разпознава я като чужда и я унищожава.

Например, в организма на всеки човек средно за ден се образуват около 80 милиона ракови клетки. Ако отчетем, че в организма за минута умират 300 милиона клетки – то това е много малко. Така раковият процес възниква само тогава, когато имунната система по някаква причина не разпознава своевременно тези ракови клетки, забавя атаката и като резултат унищожава тези клетки по-бавно отколкото се образуват.

Проблем с разпознаването!

Проблемът с вирусните хепатити В и С, менингити, енцефалитите, борелиозата, мононуклеозата, херпесните инфекции и т.н. не е в слабостта на имунитета (имунния отговор), а в неспособността на имунната система качествено да разпознае инфекциозния агент и да формира правилен отговор.

Алергиите са точно обратното, обуславят се от твърде голям, неуправляем имунитет. Това е хиперреакция от имунната система към безобидно вещество, отново в следствие на нарушения в програмата за разпознаване.

Всеки пети жител на Земята страда от алергии! Най-тежкият недостатък на имунната програма са автоимунните заболявания. Основната задача на имунната система е разпознаването "свой-чужд", точно "признаване" на своите "родните", здрави клетки и постоянно съхранение на генетичната собственост.

Нарушаването на програмата в имунната система води до това, че тя започва да разпознава собствените, здрави клетки на организма, като чужди или повредени, атакува ги и ги унищожава! Така възникват автоимунните тиреоидити, ревматоидните артрити, псориазиса, системен лупус еритематозус, системната склеродермия, множествената склероза, захарен диабет тип 1, гломерулонефрита, цирозата и т.н. В такива ситуации, лекарите не трябва да укрепват, а да подтискат имунитета! Проблемите с раковите процеси, хроничните инфекции алергичните и автоимунните патологии, сърдечно-съдовите и ред нервни заболявания се обуславят, на първо място, от некомпетентността на имунната система, от неспособността й правилно да разпознава "врага" и да сформира адекватен имунен отговор, а не нейната слабост! И никога, и нищо не може да излекува тези болести, докато не се появи възможност да се приеме от организма пълен набор от Трансфер Фактори, молекулите на имунната памет, които ще обезпечат това правилно разпознаване!

Нито в химическите лекарства, нито в растенията не може да се съдържа такава имунна информация, което значи, че те са безсилни да помогнат в такива случаи!

Укрепването на имунната система я прави по-силна, това е възможно с природни средства, като ехинацея, чесън, жен-шен, нони, котешки нокът, кордицепс, златен корен и т.н. Тя става по-силна, но не и КОМПЕТЕНТНА! Ако имунната система е като "сляпа", то просто укрепване на "остротата на зрението" няма да й го върне!

А приемането на биостимуланти от типа на жен-шена, например може да стимулира онкологичен процес, който не е разпознат от имунната система.

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев