Какъв е езикът на общуване на клетките на имунната система?

Трансфер Фактор
23.11.2018 / 14:39

Езика с който комуникират клетките на имунната система е ТРАНСФЕР ФАКТОР. Трансфер факторите са малки имунни молекули - посланици, съставени от една последователност от аминокиселини, които предават сигнали между имунните клетки. С други думи, трансфер факториге са "езика на общуване", те спомагат за трансфера на информация и "обучават" имунните клетки да разпознават потенциалните опасности и оптималния отговор към тях.

Нашето тяло обикновено работи с информация, събрана от нашия собствен имунен опит. Но, за да работи по-ефективно имунната ни система се нуждае от максимален достъп до молекулярната информация, независимо дали тя се съхранява в нашата собствена вътрешна база данни или е внесена от други източници.

Факт е, че генерираните вътрешно или външно, трансфер фактори говорят на един и същ език. Трансфер факторите осигуряват висока степен на концентрация на имунната система за предаване и прехвърляне на имунната информация от един индивид на друг. Преди това граничеше с фантасктиката: Как успява Всевишният да запише цялата информация за човешкото развитие на молекулата на ДНК? А сега с развитието на цифровите технологии и високоскоростните преносни линии, става ясно, че огромно количество информация може да се запише много компактно и мигновенно и да бъде доставена до местоназначението!

Уникалното действие на трансфер факторите се явява ускореният отговор на имунната система срещу заплахите от околната среда.

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев