Трансфер фактор в спорта. Вашата енергия може да премести планини!

Трансфер Фактор
28.12.2018 / 09:41

Прекомерното физическо и психическо напрежение, неразумното използване на фармацевтични средства драматично увеличи делът на имунни заболявания при спортистите. Фармакологичния идол, като атрибут на спортния живот отдавна зае умовете на много спортисти, треньори и на хората от тяхната среда. Това води до образуването и активирането на патологични процеси в организма на спортистите. Тези явления отдавна будят тревога в спортната медицина. Налице е спешна необходимост от дълбока имунна рехабилитация на спортистите, като основа за запазване на тяхното здраве и подобряване на спортните постижения. При опит да се коригира едно звено, това винаги е водело до появата на "изкривявания" в друго. Следователно въвеждането на имунни лекарства, индуктори, интрони, интерлевкини и др. води до нежелани странични реакции, често много тежки. Организмът реагира на производството на антитела, което по същество води до задълбочаване на имунопатологията.

Използването на растителни адаптогени и имуномодулатори, като ехинацея, чесън, котешки нокът, кордицепс, китайска магнолия, жен-шен и т.н., в малки количества, е почти безопасно. Но първо, тези естествени средства не са достатъчно ефективни, и второ, те са в състояние да дадат общо укрепване на съществуващата имунната система или отделни нейни звена, но не могат да се направят корекции в нея и коригиране на грешки в работната й програма! Така че, те могат само да имунокоригират, но не и дълбоко да имунорехабилитират.

Метода на имунорехабилитация дава нови възможности на спортните лекари за извършване на пълно, балансирано имунорехабилитиране, премахване на появата на нежелани странични ефекти и системно подобряване на постиженията на спортистите. Редица изследвания са показали, че Трансфер фактор не са химически препарати, като антиоксидантите например, той повишава ефективността на имунната система десетократно. Доказано е също така, че той е уникален индуктор на цитохром Р-450 и е отговорен за неутрализацията и отстраняването на токсините. При лечението на редица патологии Трансфер фактор се е утвърдил, като безопасно и ефективно средство за излизане от депресивни състояния, отстраняване на психологическа умора, както при монотерапия, така и комбиниран със специфични лекарства. От особено значение е възможността за ефективно използване на Трансфер фактор при "възрастни" спортисти. Тяхното ниво на умение е много високо, но те не разполагат с време, за да се възстановят между тренировки или състезания. Умората и имунопатологията се натрупват. С приемане на Трансфер фактор спортистите на възраст около 30 години се възстановяват за не по-малко време отколкото техните по-млади колеги.

 
 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев