ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Заболявания на имунната система

Трансфер Фактор
25.07.2019 / 09:59

През последните години все по-често се появяват различни заболявания на имунната система. Те са по-тежки, защото засягат цялото тяло, а не отделните му органи. Заболяванията на имунната система не са много податливи на лечение, поради което тяхната превенция е много важна.

Заболяванията на имунната система се класифицират на:

1. Автоимунни заболявания, когато имунната система възприема собствените си тъкани като чужди и се унищожават от нея. Тези заболявания на имунната система са много чести: множествена склероза, артрит, захарен диабет, лупус еритематозус ... Лечението на имунната система в този случай се състои в приемане на имуносупресори (преднизон, циклофосфамид и др.).

2. Имунодефицитни заболявания на имунната система. В този случай имунната система е пасивна и не може адекватно да отблъсне агресора. Най-забележителен случай на такова заболяване е синдромът на придобитата имунна недостатъчност (СПИН), хепатит В, С, грип и туберкулоза. Лечението на имунната система в този случай се състои в приемане на имуномодулатори.

 

Всеки нормален човек има въпрос: как да укрепи имунната система? И това са много прости неща:

1. Не преяждайте, разнообразявайте храната си, яжте повече пресни зеленчуци и плодове.

2. Да има мярка за приема на алкохол, тютюн и кафе.

3. Да започнете лечението на имунната система или на инфекция с антибиотици е абсолютно нежелателно. Антибиотиците трябва да се приемат само в най-крайните случаи, както е предписано от лекар, тъй като антибиотиците намаляват имунния отговор.

4. Избягвайте прекомерно излагане на радиация (вредно е прекомерното слънчево излагане), излагане на химикали и имуносупресивни медикаменти.

5. Правете повече упражнения и се движете повече.

 

Ако здравето ви е скъпо за вас - просто следвайте тези пет стъпки - всеки ден, ден след ден, превръщайте го в начин на живот и ще имате една отлично работеща имунна система и много добро здраве.

Структурата на имунната система е уникална. В продължение на милиони години природата работи за нейното развитие.

Основните "работници" в структурата на имунната система, са лимфоцити, които са получени от стволови клетки от костен мозък. От своя страна лимфоцитите се разделят на В-лимфоцити, които произвеждат имуноглобулини, с които се свързват механизмите на хуморалния имунитет и Т-лимфоцитите, които функционално се разделят на: Т-супресори, Т-хелперни клетки, Т-убийци и др. Тези клетки участват в реакцията на клетъчния имунитет.

Имунната система включва макрофаги. А макрофаг е клетка, която е в състояние да улавя и да усвоява микроби и да предава информация за тях на други клетки и синтезира нискомолекулни информационни вещества, наречени цитокини, които активират различни имунни отговори.

Имунната система е идеален механизъм за самозащита и е необходимо да се лекува с нежност и грижа.

 

В края на 80-те години се появи уникален инструмент, който, усвоен от тялото, „укрепва” структурата на имунната система, както и нейната функционалност. Това е Трансфер Фактор.

Той е създаден от самата природа и е единствен, който не причинява абсолютно никакви странични ефекти и няма възрастова граница за приемането му.

Трансфер Фактор е информатор за нашата имунна система. Неговото въздействие върху тялото ни е уникално. Той има способността да "коригира" всички нарушения в нашите ДНК вериги, които възникват в резултат на нахлуването на чужди тела в нашето тяло. Нито един от известните имунни препарати няма такива свойства.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев