ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЕМАНЕ

Схеми за приемане на Трансфер фактор при профилактика и комплексно лечение на различни заболявания (На руски)
(Източник: www.transferfaktory.ru)

Прилагане на Transfer Factor при безплодие

Препоръчителен режим:

Трансфер Фактор Classic 6-9 капсули на ден или TF Advance 4-6 капсули на ден за цялото време, за да реши проблема.

Алергичните заболявания представляват един от най-сложните проблеми на съвременната медицина. Днес всеки пети жител на света страда от някаква форма на атопичен дерматит. Патогенетични механизми на алергия, нарушение на посоката на диференциране на Т-лимфоцитите, намаляване на активността на Т-супресорните клетки и прекомерно образуване на Ig E, т.е. в имунопатологията са свързани с нарушена регулация на имунната система. С други думи, това е свръх-активност на имунната система. Традиционните антихистамини имат ниска ефективност, и техният ефект се дължи на частично блокиране на хистаминовите рецептори и често са придружени от нежелани странични ефекти. Честно казано, това не е ефективно лечение.

За да се премахне болестта е необходимо да се направят корекции в програмата за действие на имунната система, за да се координират собствените дялове. Само с появата на Transfer Factor това е възможно.

Бронхиална астма . При използване на Трансфер Фактор, при някои пациенти значителна положителна тенденция се проявява в рамките на 3-4 седмици, най-малко - след 2 месеца. Подобряване на пациента позволява на лекаря да намали дозата постепенно, а след това да отмени специфичното лечение. Но постигането на добра ремисия не означава пълно възстановяване. Алергия - това е много дълбока имунопатология и регулирането не става за един месец. Необходимо е да се продължи медицинско наблюдение. 12-18 месеца, можете да обсъдите с вашия лекар за крайния резултат. Но появата на Transfer Factor позволява да се отървете от астмата завинаги!

Transfer Factor е ефективен в лечението на студова алергия.

Препоръчителен режим: В рамките на 3-5 дни - Classic TF 1 капсула 3 пъти на ден. В продължение на месеци TF Classic 2-3 капсули три пъти на ден. От 2-ия месец от лечението, за да се постигне състояние на стабилна ремисия TF Classic 1-3 капсули три пъти на ден. При сезонно влошаване на 2-3 седмици също се препоръчва приемане на Transfer Factor. Схемите са същите, както във втория месец от лечението.

Схема за приемане на Трансфер Фактор при кърмачета и деца

За кърмачета и деца до 3 години

Препоръки
Предотвратяване на настинки
Есен : Трансфер Фактор Класик - по 1 капсула на ден в продължение на 10 дни, 1 капсула да се разтварят в 1 чаена лъжичка вода
Когато никнат млечните зъби
Трансфер Фактор Класик - по 1 капсула 1 път на ден при първия признак.
Превенция при усложнения, свързани с ваксинация
Трансфер фактор Класик - 1 капсула всеки ден в продължение на 7-10 дни преди ваксинацията и една капсула 1 веднъж дневно в продължение на 7-10 дни след ваксинацията.
Предотвратяване на зачервявания и възпаления при детето
Разредете една капсула Трансфер Фактор Класик в 1 супена лъжица вода и измийте зачервеното място. Можете да добавите Трансфер Фактор в крем или лосион.
Вътрешноболнични инфекции при новороденото
Трансфер Фактор Класик - 1/2 капсули на ден в продължение на 5 дни.
Травма от раждане, увреждане на мозъка, високо вътречерепно налягане
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 1 път дневно в продължение на един месец
При кожните проблеми
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 1 път дневно в продължение на един месец
Коремна болка, колики
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 1 път дневно в продължение на един месец
Забавяне на развитието
Трансфер фактор Класик - 1 капсула всеки ден за 2 седмици,


За деца над 3 години

Препоръки
Диатеза, алергични реакции след ваксинация
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 2 пъти на ден за 10 дни
Хроничен астматичен бронхит
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 2 пъти на ден в продължение на две седмици, след това една капсула дневно. Курс 2 месеца, да се получи стабилна ремисия
Главоболие и умора при учениците
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 2 пъти на ден за 2 седмици,
Хроничен ринит, атопичен дерматит, гуша, безсъние, плачливост
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 2 пъти на ден за 2 седмици,
Родова травма, цитомегаловирус инфекция, хламидия
Трансфер Фактор Класик - 1 капсула 1 път дневно в продължение на един месец

Колко дълго децата могат да приемат Трансфер Фактор?
За да се приведат в ред всички системи в организма на детето трябва да се направят два курса с Трансфер Фактор:
1. Да се премахне болестта.
2. За профилактика - кратък курс в есенно-зимния и пролетния сезон.

Препоръки за употреба на Transfer Factor

Тези програми са изготвени от к.м.н. Егоров - лекар и вирусолог и к.м.н. Пинаевам -лекар онколог, на базата на резултати от години практически опит в използването на TF съвместно с екип от специалисти.

Общи препоръки:

Приемайте Transfer Factor по време на хранене с 0.5-1л течност.
Ако не могежете да преглъщате капсулите - изсипете съдържанието на капсулата и я приемайте под формата на прах.
При първоначална употреба, преди всяка програма от 10 дни трябва да се премине подготвителна програма.
Продължителността на програмите за възстановяване на имунитета при различни заболявания е 9 или повече месеца. Оздравителния ефект обикновено се появява след три месеца употреба TF. За да се постигне биологичното подмладяване, TF трябва да се използва постоянното в храната като хранителна добавка.
Всяка от програмите започва с подготвителна програма, а именно използването на Transfer Factor Classic за 10 дни до 3 капсули три пъти на ден.
Това е необходимо не само да се подобри състоянието на имунната система като цяло, но също така за успешното прилагане на другите продукти TF съдържащи фитохимикали. Индивидуалните особености към растителните компоненти лесно може да се обясни с повишена алергична готовност на организма, което може да бъде при всеки модерен човек.

I. Подготвителна програма
Transfer Factor Classic 9 капсули на ден в продължение на 10 дни
Препоръчителна е, като задължително обучение преди започване на каквато и програма с TF. Назначаване на подготвителната програма е за намаляване на алергичната готовност и активност на автоимунните процеси в организма, което може значително да намали риска от свръхчувствителност към компонентите на сложните продукти TF включващи фитохимикали, естествени витамини и минерали.

II. КАРДИО програма
Преди да започнете - в продължение на 10 дни, трябва да се премине през подготвителна програма. Препоръчва се за сърдечно-съдови заболявания, особено атеросклероза и нейните усложнения (инфаркт на миокарда, инсулт, аритмия). Трансфер Фактор Cardio и Transfer Factor Edvensd се използват едновременно.

Минимум програма:
1 Трансфер Фактор Edvensd - 1 опаковка на месец в продължение на 9 месеца или повече
2 Трансфер Фактор Cardio - 1 опаковка на месец в продължение на 9 месеца или повече

Оптимум програма:
1. Трансфер Фактор Edvensd - 2 опаковка на месец в продължение на 9 месеца или повече
2. Трансфер Фактор Cardio - 2 опаковка на месец в продължение на 9 месеца или повече

III. ДИАБЕТ програма

Преди да започнете - в продължение на 10 дни преминете през подготвителна програма - Transfer Factor Classic за 10 дни до 3 капсули три пъти на ден.
Препоръчва се за пациенти с диабет и неговите усложнения (диабетно стъпало, ангиопатия). "Минимум програма" - това е минимума, необходим за постигане на ефект "оптимум програма" - оптималното количество. Transfer Factor Аdvensd и Transfer Factor Glyukouch се използват едновременно за постигане на най-добри резултати при лечението и предотвратяването на диабет.

Минимум програма:
1. Трансфер Фактор Аdvensd - 1 опаковки на месец за 9 месеца или повече
2. Трансфер Фактор Glyukouch - 1 опаковки на месец за 9 месеца или повече

Оптимум програма:
1. Transfer Factor Аdvensd - 2 опаковки на месец за 9 месеца или повече
2. Transfer Factor Glyukouch - 2 бутилки на месец за9 месеца или повече

IV.1. Програма "ТРОЙКА":
1. Transfer Factor Аdvensd - 1 опаковка на месец за 9 месеца или повече
2. Transfer Factor Glyukouch - 1 опаковка на месец за 9 месеца или повече
Използва се, когато няма ясно определени заболявания. Програма "ТРОЙКА" се използва като допълнение към други форми на лечение за леки форми на вирусен хепатит, автоимунни заболявания, травми и операции, инфекциозни, хронични възпалителни заболявания и други болести. След излекуване на болестта - преход към една програма за подмладяване.

IV.2. Програма "ШЕСТИЦА":
1. Transfer Factor Аdvensd - 6 капсули на ден за 6 месеца или повече
2. Transfer Factor Plus - 6 капсули на ден за 6 месеца или повече
Програма "ШЕСТИЦА" се използва, като допълнение към други лечения. Интегрирано лечение за умерени форми на вирусен хепатит В и С, автоимунни заболявания, травми и операции, инфекциозни, хронични възпалителни и други заболявания, както и при доброкачествени тумори. След излекуване на болестта - преход към една програма за подмладяване.

IV.3. Програма "ДЕВЯТКА":
1. Transfer Factor Аdvensd - 9 капсули на ден за 9 месеца или повече
2. Transfer Factor Plus - 9 капсули на ден за 9 месеца или повече
Програма "ДЕВЯТКА" се използва, като допълнение към други лечения за тежки форми на вирусен хепатит, автоимунни заболявания, травми и операции, инфекциозни, хронични възпалителни заболявания и други болести. Също така се използва във всички форми на злокачествени заболявания, независимо от спецификата на заболяването (орган степен, имало или не операция, химиотерапия и лъчетерапия, или са минали много години след операцията), както и тежки форми на автоимунни заболявания, независимо от формата (рак, левкемия, меланом, сарком, и т.н.), мястото, стадий на заболяването, етапа на лечение (необходимо да се продължи по време на химиотерапия!), и времето, изминало след специално третиране. Цел - да се възстанови самодиагностиката и самолечението на организма, да повлияе на имунната система, която след това възстановява ендокринните и нервните системи, антиоксиданта защита на организма. След излекуване на болестта - преход към една програма за подмладяване.

V. Програма "ПОДМЛАДЯВАНЕ"

За тези, които искат да живеят по-дълго, даизглеждат и се чувстват по-млади!

Преди да започнете - в продължение на 10 дни преминете подготвителна програма.

Програмата предполага универсално последователно въздействие в следните случаи:
- лицето е достатъчно здраво и иска да живее по-дълго и да се разболява по-малко (необходимо е да се разбере, че процесът на биологичното стареене започва след 18-20-годишна възраст),
- човек има "букет" от болести.

В тази програма, продуктите TF се приемат в специфична последователност от три месеца, след това на всеки три месеца модела се повтаря.

Използват се "минимална", "оптимална" и "максимална" програми. Всички видове TF по време на програмата се използват едновременно. След края на тримесечието, програмата продължава по подобен начин през следващото тримесечие, и така нататък.

Минимум:

Брой Продукт Месецът през тримесечието
Аз II III
1 Трансфер Фактор Edvensd 1 буркан на месец 1 буркан на месец 1 буркан на месец
2 Трансфер Фактор Glyukouch 1 буркан на месец - -
3 Трансфер Фактор Cardio - 1 буркан на месец -
4 Transfer Factor Plus - - 1 буркан на месец

OPTIMUM:

Брой Продукт Месецът през тримесечието
Аз II III
1 Трансфер Фактор Edvensd 2 бутилки на месец 2 бутилки на месец 2 бутилки на месец
2 Трансфер Фактор Glyukouch 1 буркан на месец 1 буркан на месец -
3 Трансфер Фактор Cardio - 1 буркан на месец 1 буркан на месец
4 Transfer Factor Plus 1 буркан на месец - 1 буркан на месец

Максимум:

Брой Продукт Месецът през тримесечието
Аз II III
1 Трансфер Фактор Edvensd 4 кутии на месец 4 кутии на месец 4 кутии на месец
2 Трансфер Фактор Glyukouch 2 бутилки на месец 2 бутилки на месец -
3 Трансфер Фактор Cardio - 2 бутилки на месец 2 бутилки на месец
4 Transfer Factor Plus 2 бутилки на месец - 2 бутилки на месец

VI. Програма при атеросклероза

1. Минимална програма. Всеки месец по 1 опаковка Transfer Factor Advensd и Transfer Factor Cardio в продължение на 9 месеца, а в тежки случаи, и повече от 9 месеца.

Резултатите се появяват след 3 месеца. По това време, на степента на запушване на съдовете се намалява с около два пъти. Това намалява кръвното налягане и значително подобрява сърдечния ритъм.

2. Оптимална програма. Всеки месец по 2 опаковки Transfer Factor Advensd и Transfer Factor Cardio в продължение на 9 месеца. След това се преминава към програмата за подмладяване.

Лечение

Лечението с трансферен фактор зависи от дозата. При вирусни инфекции, обикновено се започва с три капсули три пъти дневно. След това се преминава до една капсула три пъти на ден. Тази доза се прилага в случаи на хронични вируси, хроничен херпес инфекция, хронична умора, хронични настинки, и нарушена устойчивост. Ако има обостряне на вирусни инфекции, дозата може да бъде увеличена до три капсули три пъти дневно. Обикновено пациентите съобщават намалена чувствителност към настинки, намаляват назалните симптоми (например, постназална секреция и хронични симптоми на синусите). При алергични състояния, при възрастни се започва с две капсули три пъти дневно, увеличавайки до три капсули три пъти на ден, ако симптомите се влошат.

В случаи на синдром на хроничната умора, пациентите започват с три капсули три пъти на ден. Човек може лесно да увеличи дозата, в зависимост от реакцията. Дози от 4-5 капсули три пъти дневно може да се използват, като допълнение при лечение на рак при пациенти, подложени на химиотерапия и / или лъчева терапия, което води до намаление на клетъчната имунна функция. Могат да се направят различни тестове за определяне на имунната функция, за да се определи поддържащата доза. Човек може да се извърши цитокин панел, измерване на IL-2, IL-4, IFN-U, IL-10 и др Повишената IL-2 и интерферон гама би означавало TH1 с преобладаваща състояние, а повишена IL-4 и IL-10 би довела до TH2 доминираната от държавата. NK клетъчна активност, която обикновено се намалява в случаите на рак, се увеличава при приемане на трансфер фактор, и може да се измерва периодично.

При педиатрични случаи с повишена чувствителност към вируси, астма, алергичен хронични симптоми на синусите и хронични симптоми кандида, първоначалната доза е:

Под 1 година:
1/2 капсули на ден (200 мг на трансферен фактор на капсула).

1-5 години:
1/2 капсула дневно.

6-12 години:
1 капсула 2 пъти на ден.

Над 12 години
1 капсула 3 пъти на ден

Това са начални дози. Те могат да бъдат постепенно увеличавани според тежестта на заболяването.

Понякога, когато пациентът започне приемането на трансфер фактор, той може да изпита грипоподобни симптоми, гадене или стомашно-чревни неразположения. Тъй като трансфер фактора е малък пептид и не съдържа млечен протеин, алергичните реакции са редки. Тези симптоми обикновено се категоризират като механизъм на Джаред Herxheimer. Ако пациентите са информирани за тези възможни леки нежелани реакции, те ще бъдат по-склонни да продължат лечението.

Трансфер фактор при хроничната умора

Трансфер фактор е използван при случаи на хронична умора и синдром на имунна дисфункция. Резултатите са много добри, въпреки че понякога се е налагало приемането на по-високи дози.

При по-възрастни пациенти с клетъчен имунен дефицит и синдром на хронична умора, свързана с възрастта възстановяването се наблюдава след приемане на трансфер фактор. Успехът с трансфер фактор при синдром на хронична умора вследствие на човешки херпесен вирус 6 (HHV6), генитален или лабиален херпес, и повтарящ се очен херпес е добре документиран. Изследването на ефекта на трансфер фактор при множествена склероза, показва, че забавят развитието на болестта в лека до умерена форма.

Как да избера най-подходящия Трансфер фактор?

Всеки от представените по-долу продукти има редица различни функции и свойства, за това ще разгледаме всеки един поотделно.

Transfer Factor Classic
Състои се само от ТФ молекули в чиста форма. Работи като имуномодулатор, т.е. изравнява адекватността на имунния отговор, възстановява имунната формула. Приложим за всякакви нарушения на имунната система - като имунодефицитни и автоимунни заболявания. Това е основата на продукта и неговата употреба, като правило за възстановяване на имунитета - преди и след трудно терапевтично лечение, както и като превантивна мярка. Трансфер фактор Класик намалява негативните ефекти от лекарства, антибиотици, химиотерапия. Подобрява антивирусния и анти-туморния имунитет, увеличава антивирусната активност на организма.

Transfer Factor Tri-factor (Advanced)
Учените открили, че е възможно да се прехвърля имунна информация. Така се появил Трансфер Фактор Три-фактор Адвандс. Това е един вид "анти-вирусна база данни" за нашия имунитет. Този продукт съдържа 300 мг чист трансфер фактор със записана информация за това как да се справя със специфични вируси. От тях, 200 мг са получени от коластра и 100 мг от яйчен жълтък. В храната на кокошките са добавяни щамове на вируси, от които пилетата не се разболяват, но имунната им система произвежда антитела срещу тези вируси и имунната памет регистрира как да се бори с тях. Тази памет пилетата предават на своето потомство чрез яйчния жълтък.
Така Трансфер Фактор Три-фактор Адвандс е медикамент, който има силна антивирусна активност и противовъзпалително действие.

Transfer Factor Plus
Той действа като имуномодулатор, изравнява дисбаланса в имунната система, но понякога е необходимо спешно подобряване на имунитета, повишаване на фракцията на индукция. Включва най-добрите имуномодулатори: майтаке и шийтаке гъби, които са широко използвани в онкологията, кордицепс, който повишава активността на имунните клетки, алое вера - естествен антибиотик и т.н. Приложим във всички видове хронични заболявания, остри вирусни инфекции, рак и за общо укрепване имунната система.

Transfer Factor Glyukouch
Използва се при заболявания на панкреаса. Самото име се превежда като треньор на глюкоза. Transfer Factor Glyukouch се превърна в най-доброто, което помага за възстановяване на нормалната дейност на ендокринната система. Pterocarpus marsupiu, momordica charantia / горчив пъпеш /, gymnema silwestre са всепризнати със своите свойства да регулират нивото на глюкозата, да регенерират и подмладяват бета клетките, които произвеждат инсулин в панкреаса. Всички съставки са внимателно балансирани, така че да се повиши ефекта им.

Transfer Factor Cardio
Това е един напълно нов и революционен продукт - той е само на няколко години. Но успя да събере много признания и награди в Америка и Европа. Лекарството е насочено към възстановяването на сърдечно-съдовата система. Това е многокомпонентен препарат, който съчетава най-доброто от традиционната медицина с най-съвременните постижения в областта на науката. Състои се от: добре известния Коензим Q10, ресвератрол, витамини А, В, С, Е, цинк, хром, селен, магнезий и др. Използва се за превенция и лечение на ангина пекторис, атеросклероза, аритмии, хипертония, исхемия, инфаркт, мозъчен инсулт.

Прилагането на Transfer Factor е многостранно. Всички продукти могат да се използват заедно в комбинация, те имат синергиращи свойства т.е. подсилват се взаимно.

Линия


Насоки за лечение на различни заболявания и лекарства ТФ и ТФ+ (въз основа на опита на руски и чуждестранни лекари)

Онкологични заболявания
Започва се с ТФ и ТФ + 2-3 капсули на ден.
1 - 2 месеца (в зависимост от тежестта) ТФ и ТФ+ 6-9 капсули на ден.
От 3-тия месец при положителната динамика на ТФ и ТФ+ 4-5 капсули на ден.
В бъдеще, с преход към поддържаща доза от не по-малко от 3 капсули дневно или ТФ+ или ТФ за дълго време.


Хепатит B и C Cytomegalovirus (Целта на лечението е цялостно решение, а не ремисия)
През първата седмица ТФ и ТФ+ 2 капсули три пъти дневно от всеки продукт.
От втората седмица на месеца до края на ТФ и ТФ+ по 1 капсула 3 пъти на ден.
На втория месец от ТФ 4-6 капсули на ден + билки за черния дроб.
Третият месец от ТФ или ТФ + 3 капсули на ден.
В края на PCR диагностика. При липса на вирусна РНК за да преминете към вторичната профилактика: ТФ 2-3 капсули ва ден. Анализ на 4-5 месеца.


Болести на сърдечно-съдовата система (атеросклероза, стенокардия, тромбофлебит, хипертония, разширени вени, инфаркт, мозъчен инсулт)
В първия месец на ТФ+ 1-2 капсули 3 пъти на ден (в зависимост от тежестта).
Вторият месец на ТФ+ 2-3 капсули на ден, за да се присъединят ТФ 2-3 капсули на ден.
След това ТФ или ТФ + 2-3 капсули на ден в продължение на дълго време.


Автоимунните заболявания (системен лупус еритематозус, автоимунен тиреоидит, ревматоиден артрит, множествена склероза)
В първия месец ТФ 1 капсула 3 пъти на ден.
На втория месец от ТФ и ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден всеки.
Преходът към поддържаща доза от ТФ или ТФ + 1 капсула 3 пъти на ден.


Туберкулоза
Първият месец ТФ и ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден от всеки продукт.
Вторият месец на ТФ или ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден в продължение на дълго време.
В бъдеще, всеки месец 10 - дневен курс и ТФ или ТФ+ 1 - 2 капсули 3 пъти на ден.


Възпаление (синузит, холецистит, панкреатит, колит, гастрит, пептична язва, adneksid, простатит, нефрит, ostiomielit, отит на средното ухо и т.н.)
По време на обостряне 10 дневен курс от ТФ и ТФ+ 1 - 2 капсули 3 пъти на ден.
Тогава ТФ 1 капсула 3 пъти на ден, до излекуване.
Вторична профилактика 10 - дневен курс и ТФ или ТФ + 1 - 2 капсули 3 пъти на ден по време на напрегнатите периоди.


Доброкачествени тумори (миоми на матката, мастит, кисти, полипи, аденоми, ендометриоза и т.н.)
10дни ТФ и ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден от всеки продукт. Тогава ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден до положителни резултати. В комбинация с витамини и минерални билкови препарати (бял трън, репей и т.н.)
Вторична профилактика от 10 - дневен курс ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден.


Нервно - психически разстройства (разстройства на съня, депресия, безпокойство, раздразнителност, епилепсия)
Първият месец на ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден, след това 10 дневен курс от ТФ и ТФ+ 1 капсула 2 пъти на ден всеки.


Рани от радиация
При тежки случаи на ТФ и ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден от всеки продукт към стабилна положителна динамика, след това ежемесечно 10 - дневен курс ТФ или ТФ+ 3-5 капсули на ден.


Деца под 12 години - половин доза за възрастни.
Много малки деца, 0,5 - 1 капсула на прием .
Бременните жени могат да го приемат при вътрематочни инфекции при обичайните дози.
ТФ и ТФ+ са ефективни за лечение на животни при различни заболявания (доза за деца).
ТФ и ТФ+ ефективно като средство за извънредни ситуации в случай на отравяне, изгаряния, стомашно-чревни нарушения, стрес, травма, махмурлук.
ТФ или ТФ+ всеки час в продължение на 1 - 2 капсули за облекчаване на остри състояния, след стандартната профилактична доза ТФ или ТФ+ 1 капсула 3 пъти на ден.


От руски: www.rus4life.ru/lit7_immun.php

Линия


Препоръчваната доза и начин на приложение на Transfer Factor

Д.м.н. проф. д-р. Летифов

И въпросите, свързани с развитието на рационално и ефективно използване на TF схеми в различни патологични състояния. Наличните литературни данни и резултатите от клинични изпитвания, предоставени на нас, ни позволиха да препоръчаме режим на дозиране на TF и TF + в откриването и превантивно лечение на соматичните и инфекциозни заболявания (виж Таблица 1.).

Обичайната модел на използване на TF - по 1 капсула три пъти дневно в продължение на 10 дни.
При остри инфекции в началото на заболяването - по 1 капсула до 5 дни.
Ако CMV се препоръчва: 1 капсула два пъти на ден в продължение на 10 дни, последвани от 1 1 капсула всеки ден в продължение на 10 дни.


Таблица 1. Моделите на употреба и дозата в различни заболявания при възрастни

Заболяване Терапия Доза (капсули на ден) Продължителност на лечение
HIV инфекция ТФ+ 1 Х 3 14 дни.
Повтаряне на курса под контрол на имунолога.
Остър вирусен хепатит В (леко или тежко протичащ) ТФ 1 Х 3 14 дни.
Повтаряне на курса индивидуално в процеса на диспансерно наблюдение.
Хроничен вирусен хепатит В и С ТФ или ТФ+ 1 Х 3 По 14 дни ежемесечно през първите три месеца. Повтаряне на курса 14 дни по 1 капсула 3 пъти наден. Схемата се повтаря на 2-3 месеца
Хематогенни остеомиелит и имунодефицит тип I ТФ и базова антибактериална терапия 2 Х 3 14 дни преди операцията и 2 месеца след операцията.
При имунодефицит след 2 месеца лечение ТФ 1 Х 3 В продължение на 2 месеца.
Обострен хроничен остеомиелита ТФ и базисна терапия 2 Х 3 1 седмица преди операция и 1 месец след операция.
Описторхоза ТФ или ТФ+ 1-2 Х 3 7 деда.
Повторни курсове при прояви на имунопатологични процеси (артралгия, васкулит).
Хронична урогенитална хламидиоза (продължителност на оплакванията и клиничните симптоми в продължение на повече от 2 месеца). ТФ и антибиотик 2 Х 3
и
1 Х 3
10 дни.
След 2 месеца след първична обработка (A / B терапия за предотвратяване на усложнения)
Остра урогенитална хламидиоза ТФ и антибиотик 1 Х 3 10 дни.
Усложнение на хронична урогенитална хламидиоза във във вътрешните полови органи TF комплексно лечение с използване на различни групи от лекарства, както и физиотерапия 2 Х 3
и
1 Х 3
10 деня по време на ескалиращия процес.
10 дни за превантивни цели.
Повторните курсове зависят от размера и степента на развитие на процеса, както и наличието на вторичен имунодефицит, профилактично варира от 2 до 4 пъти на година.
Псориазис, атопичен дерматит ТФ 1 Х 3 14-21 дни.
Повторни курсове в неблагоприятните сезони.
Ракът на стомаха след операция ТФ+ 1 Х 3 30 дни.
Минимална кратност на повторни курсове - 2 месеца.
Пептична язва 12 дуоденална язва:
- В период на ликвидиране
- След ликвидиране
- Противорецидивно лечение
ТФ+ 2 Х 3
1 Х 3
1 Х 2
- 7 - 10 дни.
- До края на месеца (20-23 дни).
- В рамките

Източник: www.rus4life.ru/Спецификата на използването на различни формули съдържащи Трансфер фактор

При кърмачета и деца под 5-годишна възраст, бременни жени, кърмачки се препоръчва "Трансфер фактор Класик", получен от коластра.

При автоимунни заболявания, алергични прояви - "Трансфер фактор", след това "Трансфер фактор Адвандс".

Хронични нискоинтензивни процеси (независимо от местоположениетото) - "Трансфер фактор Плюс", "Трансфер фактор Адвандс" (в комбинация или редуване).

Хепатит (към комплексното лечение): "Трансфер фактор Класик", 2-3 капсули дневно в продължение на 3-4 седмици, "Трансфер фактор Адвандс" - 2-3 капсули дневно в продължение на 3-4 седмици. В бъдеще, можете да продължите с "Трансфер фактор Адвандс", можете да комбинирате двата продукта. При астеничен синдром може да се добави "Трансфер фактор Плюс" - 1-4 капсули на ден.


КАКЪВ БАЗОВ ТРАНСФЕР ФАКТОР ДА ИЗБЕРЕТЕ?!

Анатолий ВОРОБЬОВ - Д.м.н, професор, академик РАМН, завеждащ кафедра по микробиология, вирусология и имунология Московска Медицинска Академия им. М.А. Сеченова, 1-ви вице-президент АMTH РФ, заместник академичен секретар РАМН, заслужен деец на науката РФ: "…Предимството на Трансфер фактора пред другите добре известни имуномодулатори е в това, че той има широк спектър на действие, абсолютно безопасен и безвреден, бързо активира имунните процеси, приема се перорално под формата на желатинови капсули, няма противопоказания, нито странични ефекти, еднакво ефективен за възрастни и деца."


ТФ и ТФ plus са получили най-високата оценка от Министерството на Здравоопазването РФ, която е отразена в методическо писмо МЗРФ №14/231 от 30.07.2004 "Имунорехабилитация при инфекциозно-възпалителни и соматически заболявания с използване на Трансфер Фактора".


При тежки форми на алергични заболявания - ТФ classic, по-късно в съчетание с ТФPlus (общо 6-9 капсули дневно). При псориазис, екзема, нейродермит подходът е същият, но се набляга на ТФ Plus.
При наличие на вирусни или бактериални инфекции по-ефективен ТФ Tri-factor, съдържащ ТФ от коластра и кокоши жълтък.
Такава терапия не само че няма противопоказания и нежелателни странични действия, напротив подобрява състояние на целия организм. При това стойността на ТФ-терапията е по-ниска. Ако лекаря прецени, че ресурсите на имунитета не са достатъчни за пълно възстановяване, препоръчва допълнително медикаменти, но дозировките и продължителността са много по-малки и ТФ намалява вреда от такова лечение.
За съжаление в период на запознанство с ТФ-терапия, повечето лекари предпочитат да действат в обратен ред: назначават ТФ след провеждането на стандартната терапия, която сама по себе си формира дълбока и опасна имунопатология. Организъм на въведение на определени видове медикаменти отговаря с произвеждане на антитела, което води до активиране на автоимунен процес. Имунорехабилитацията при такива болни е затруднена и изисква увеличени дозировки ТФ и продължителен лечебен прием.
Разбира се, здрав професионален лекарски консерватизъм пречи бързо да свикнат с нови възможности на ТФ - терапия. Като пример ще дам опит от Санкт-Петербург. Завеждащ отделение ендоскопия, кандидат на мед. науки Николаев Л.И. лекувал много болни с язва на стомаха(Helikobacter Pulori), включвайки в стндартното лечение ТФ.
В началото той е използвал ТФ само за вторична профилактика срещу рецидиви на заболяването след лечението по старата схема, включваща антибиотици. След това започна да съчетава ТФ и антибактериалната терапия, понижавайки дозите на антибиотици. Сега при повечето болни д-р Николаев не предписва съвсем антибиотици, само при остра необходимост, а за основното лечение предписва ТФ-терапия.
Най-впечатляващи резултати се постигат при лечение на такива сложни и тежки заболявания като хронични херпес инфекции, болестта на Лайма, възпаления, при автоимунните процеси, туберкулоза, остеомиелит, артрит, профилактика и лечение на менингит, токсоплазмоза и т.н.
При болни от ВИЧ се подобрява самочувствие, стига се до стабилна ремисия.
Прилагайки новите възможности един опитен лекар променя стратегия и тактика. Практически ТФ-терапия става основното лечение, а стандартният подход – като допълнително.

При сърдечно-съдовите заболявания.

Известно е, че причината за атеросклероза, исхемичната болест на сърцето са хронические инфекции: белодробната хламидия, хеликобактер, вирус херпес 1 и 2 тип и др. Обостряне на стенокардия свързват с инфекциозно възпаление на коронарната система.
Резултати, получени от кардиолозите са толкова убедителни, че остава само да повторя думите на кардиолога от Санкт- Петербург доктор на мед. науки Симонова О.Н.: "…ние сме свидетели, че ТФ е препарат, който отдавна чакат кардиолози, за патогенетичното лечение на аритмия на сърцето, артериална хипертензия, стенокардия, исхемичната болест на сърцето, който няма противопоказания, препоръчва се за всички и се използва заедно с други видове терапии."
С ТФ има нови възможности. ТФ е много ефективен при миоми, мастопатии, кисти, полипи, ендометриози и аденоматози, прекрасни резултати дава при лечение на нервни и психически заболявания. За каквото заболяване и да съсетите, принципът е ясен: в ръцете на лекарите има най-мощното лечебно средство - ТФ!
Големи дозировки ТФ се използват за екстремни действия, но за дълбоко препрограмирование на имунната система, както в случаите с автоимунните или алергичните заболявания, се изисква време: 6-8 месеца в дозировки, по-големи от посочените на опаковката. При този процес се "записва" новата имунна информация не на чисто както при раждането, а на мястото на старата, изопачена, която едновременно "се изтрива". Когато ТФ от червата се всмуква в кръвта, носейки "добрата" имунна информация, то имунните клетки незамедлително я използват!
Успехът надмина най-смелите им очаквания: само за пет години, практически с един продукт, компанията открила пазар в 40 държави по света и заела 15 място в списъка на най-успешните компании в САЩ!
Изследванията бързо са показали, че прием на ТФ чрез стомашно-чревния тракт не само че не по-лош, но дори и по-добър начин в сравнение с инжекциите. Обяснимо е: ние сме бозайници и получаваме ТФ от майката през стамаха.
Възниква необикновена ситуация. Лекарите казват: "Хранителните добавки не лекуват. Те са само помощни средства за укрепване на здравето!" Разбира се! Ако става въпрос за заболяване, не свързано с дефицит на определена хранителна съставка, то трудно е да очакваме радикален резултат от БАД (Биологично Активните Добавки). Затова повечето от лекарите се отнасят скептично към възможността на използването на БАД като основно средство за терапевтично или друго лечение. Какво учудване предизвикват резултати от цитокинотерапия с помощта на ТФ чрез перорален прием, които могат да бъдат съпоставени с използването на най-силен антибиотик, реаферон, пегинтрон, интерлейкина-2 и дори ги превъзхожда! По време на терапията няма никакви странични ефекти, не може да се предозира, не може да навреди. Помага при всички възрастови групи, продължителността на приема зависи от здравословното състояние и във пъти е по-евтин! С помощта на ТФ лекарят може да намали значително прилагането на антибиотици, интерферони, имунодепресанти, антихистоминни препарати и да провежда пълна имунорехабилитация след тежко лечение.
Трансфер фактор има статут на БАД, тъй като е извлечен от природни източници, абсолютно безопасен и безвреден, няма противопоказания, прилага се перорално, еднакво ефективен както за възрастни, така и за деца. Организмът не го приема като нещо чуждо, тъй като постоянно в самият организъм синтезират се и циркулират точно такива ТФ.
Ситуацията е принципно нова. Лекарите са свикнали, че всяко силно лечебно средство задължително има противопоказания, ограничен прием и нежелателни странични действия. И колкото е по-силно лекарството, толкова по-опасно за хората действието му. Тук от една страна в ръцете на лекарите е мощно лечебно средство, а от друга страна всички останали могат да го ползват с профилактична цел без предписание от лекар и без ограничения!
Трудно се свиква с това. Отначало лекарят по навик се страхува от усложнения, предозиране, препоръчва кратки курсове на прием. За по-лесно възприятие представете си, че еднократен прием на 20 капсули ТФ е еквивалентен на прием чаена лъжичка мляко, от което са извлечени тежките молекули, предизвикващи алергични реакции. При каква патология е опасно да изпиете една пета или една десета от чаена лъжичка мляко? Има ли опасност от привикване към него?
По-рано известните природни имунокоректори като кордицепс, ехинацея, котешки нокът не са израстнали в човешкото тяло.Те са създанени от природата с друга цел и водят до частична, неточна имунокорекция. В ръцете на лекарите бяха средствата за стимулиране, активиране и „пришпорване” на имунната система - стимуланти, и нейното подтискане – супресори, но нямаше възможност за дълбока имунорехабилитация, корекция, препрограмиране на имунната система. ТФ, най-важният цитокин, дава такава възможност.
Появата на ТФ дава възможност за пълна имунорехабилитация. Това е революционно събитие, по-значимо дори от антибактериалната терапия!

Нови възможности за лекарите с появата на Трансфер Фактора.

Всички лекари прекрасно осъзнават, че повечето от лечебните методи, създадени в края на ХХ и началото на ХХI век са методите на лечебната агресия извън, насочена към чужди агенти, попаднали или се образували в организма. За съжаление заедно с болните се атакуват и здравите клетки, органи и системи. Често при това се влошава работата на имунитета. Всяка лечебна агресия допустима само когато имунната система е в състояние да възстанови щетите от лечението. Иначе – задънена улица. Напоследък нарастващия имунодефицит на населението от едната страна и възникване на нови заболявания, устойчиви към лекарства от другата страна, правят привичните начини на лечение малкоефективни, а в някои случаи дори опасни.
Появата на ТФ дава на лекарите възможност за друг подход.

ТФ при онкозаболявания.

Във всеки човешки организъм под въздействието на Слънчевата и Земната радиация и други фактори ежедневно се образуват около 80 милиони ракови клетки. При ефективна имунна система те се откриват на време и се отстраняват.
Само по себе си възникване на раковият процес в организма е свидетелство за дълбока имунопатология. Имунната реакция е недостатъчно бърза, което е показателно при слаба фаза индукция.
Лекарят се стреми да подтисне онкопроцеса, който допустнала имунната система.
Но химиотерапия, лъчетерапия, оперативното лечение отнемат последните сили на засегнатия организъм и реално задълбочават имунопатологията. Има основание да мислим, че щом имунната система преди да започне лечението вече е допустнала възникването на онкокологията, то отслабена от лечението съвсем няма да може да контролира процеса! Стратегически необходимо е не само да се подтисне онкопатологията, но и да не се допуска рецидив. С тази цел имунната система след лечението трябва да е по-ефективна, отколкото преди него! С появата на метода на имунорехабилитация с помощта на ТФ тази задача става лесно изпълнима. Дълбока имунорехабилитация най-вече е актуална в случаи, когато лекарят не е сигурен в пълно подтискане на онкопроцеса и липса на метастазиране след сериозно лечение. Лекарите успешно прилагат ТФ при подготовка и проведение химио-лъче терапия. Това позволява да нормализират стойностите на кръвта, предпазват от поражения стомашно-чревният тракт, черния дроб, бъбреци, сърце и други органи, премахват интоксикация, в това число и лекарствената. Онколози успешно прилагат ТФ при необходимостта от провеждане на съпътстваща противовирусна терапия, когато организмът отслабен от основното лечение. Ако усилията на лекарите не дават нужният резултат и няма перспектива от следващото общеприетото лечение, то ТФ- терапия позволява съществено да удължи живота на болния, да намали страдания и осигурява достоен край на живота. В редица от случаи при такива болни се получава длителна и устойчива ремисия и дори положителна динамика. Възможностите на имунната система са неограничени.
Експеримент in vitro: при раковите клетки поставят НК-клетките. За 48 часа НК-клетките унищожили 5% от патологичните клетки. Когато към НК-клетките предварително поставяли Трансфер Фактор 4 LIFE и няколко часа НК-клетките "разкодирвали" информацията от ТФ, то за същите 48 часа те унищожили 95% от раковите клетки! Възможностите на "компетентната" имунна система, получила адекватна информация, несъизмеримо по-големи, отколкото на необучената.

При автоимунни заболявания.

(Лупус еритематозус- вълчанка, множествена склероза, гломерулонефрит, ревматоиден артрит, автоимунен тиреоидит, хепатит, панкреатит, васкулит, склеродермит, псориазис, атопичен дерматит, всички видове екземи и други заболявания)
Тук става въпрос за ситуация, когато имунната система е дезориентирана. Това е дълбока програмна имунопатология.
Тези заболявания възникват в следствие на преболедувана инфекция, ваксина или имунизация.
При ревматоиден артрит, например, антигени, предизвикващи автоимунен процес, са антигените от бактериален, вирусен и дори паразитарен произход. Общо казано, това са причините за нарушаването на програмата за управление на имунните клетки, които престават да различават нормална, здрава клетка от заразена или ракова и започват да атакуват и унищожават здравите клетки в организма, убивайки го бавно!
Традиционните лекари имат възможност да провеждат само симптоматично лечение, използвайки антибиотици, аналгетици, кортикостероиди, цитостатици и т.н. С помощта на ТФ възниква възможност за корекция на имунната информация и патогенно лечение на автоиммунни заболявания! ТФ-терапия става основна, а противовъзпалителната, аналгетичната и имуносупресорната терапии – съпътстващи.

При алергии

При алергии (бронхиална астма, нейродермит, сена хрема, псориазис и др.) Става дума също за хиперактивна, дезориентирана имунна система, дълбока имунопатология.
Причините за произхода са сходни с предищната група: паразити, лекарствена или друга интоксикация, преболедувани инфекции, наследствено изопачена имунната информация. Имунната система възприема безобидни вещества, попаднали в организъм, като опасни и активно ги атакува!
Лекаря се опитва да определи, какво точно предизвиква такава реакция на организма и препоръчва да се пазите. С помощта на лекарствата премахва сърбежа, отоците, спазми, пристъпи, намалява чувствителността на рецепторите – облегчава съществуването на болния (понякога дори спасява живота), но друго не може да направи! Днес всеки пети човек на Земята страда от алергия!

За патогенно лечение на причината необходимо е препрограмироване на имунната система и отстраняване от нея на грешната информация! ТФ е инструмент, позволяващ пълно отстранение на причините за патология. Стандартното лечение е според ситуацията. При инфекционни заболявания.

В днешно време все по-трудно да се определи разлика между соматичните и инфекциозни заболявания. Както вече отбелязах, хроничните инфекции са хронични не защото имунната система е слаба, а защото губи контрол върху инфекциозните агенти. Получавайки адекватната информация от ТФ, имунната система, като че ли "прозрява" проблема и бързо го отстранява. Имунопатологията изчезва.

В борба с вирусни инфекции, в това число вирусен хепатит В и С, цитомегаловирус, вирус херпес и т.н. основното лечение трябва да бъде на базата ТФ.


ВАЖНО!

Ако пациентът отдавна страда от определено заболяване, има множество увреждания в различни органи и общото здраве е на ниско ниво, започва се корекция на здравето с малки дози (1 капсула дневно). Това е така, защото всяко системно въздействие върху тяло започва да действа по закона "от вътре - навън."

При вземането на ТФ имунната система започва да "възстановява нарушения ред" в организма.

При ниски здравни ресурси (хипоксия, бавен хроничен възпалителен процес, наличие на паразитарни инфекции, инфекциозно-алергични прояви) почти винаги се обостря и влошава скрития процес.

Специалистите, занимаващи се с нетрадиционната медицина (Аюверда, хомеопатия, източна, интегрираща), не се страхуват от това - те знаят, че "лечението чрез засилване" е по-ефективно.

Следващият метод позволява меко да се заобикули възможното обостряне:

Започнете с 1-2 капсули 3-4 дни, увеличите с 1 капсула още 3-4 дни, постепенно за 5-10 дни доведете до препоръчаната доза от 3-6 капсули дневно. Дозировката се определя от проблемите, съпътстващи основната терапия, и финансовите възможности на клиента. Продължителност от 3 седмици до 2-3 месеца. Пауза 7-10 дни, втори курс 1-2 месеца.

Ако все пак настъпва влошаване на състоянието, препоръчват се следващите три опции:
1) Добавяне на симптоматичното лечение
2) Намаляване на дозата.
3)Бъдете търпеливи - процесът продължава.

При системен метод за рехабилитация, може да се започне с 4-6 ТФ на ден 3-4 седмици, почивка - 7-10 дни, повторен курс от 2-3 капсули дневно 1-2 месеца. Повтаря се, ако се изисква.

Продължителност:

1 вариант (предлага се при хронични бавни процеси).
Ремитентни курсове 10-14 дни – прием, пауза 7-14 дни, втори курс от 10-14 дни и така 4-6 курса, в интервала - пробиотици, витамини и минерални композиции, антиоксиданти.

2 вариант
Сериозни соматични заболявания (диабет, хепатит, онкология, системно автоимунно заболяване). Продължителност на приема зависи от общото състояние на здравето на пациента.

По наблюденията на лекарите стабилни резултати идват до 6-12-18 месеца (има публикувани данни на приема на ТФ до 48 месеца без прекъсване).


Продължителност на употреба

Вариант 1 (при бавни и хронични процеси).

Курс от 10-14 дни - прием. Почивка 7-14 дни. Втори курс от 10-14 дни (4-6 курса) в почивките - пробиотици, витамини и минерали, антиоксиданти.

Вариант 2.

При тежки соматични заболявания (захарен диабет, хепатит, рак, автоимунни заболявания). Продължителността зависи от общото състояние и здравни ресурси. Има наблюдения хранителни добавки, съдържащи трансфер фактор са приемани в продължение на 12,06,18 месеца - до 48 месеца, без прекъсване.

Трансфер фактор при аутизъм

Аутизъм може да се появи в резултат на различни фактори: генетика, невро / имунотоксилогични фактори, метали, ксенобиотици (като пестициди), нарушена чернодробна функция, хранителен дефицит, стомашно-чревни аномалии и вирусна инфекция или авто-имунитет. Всеки от тези фактори е еднакво важен при лечението на аутизъм.

Имунната система е важен аспект за привеждане в баланс на организма, и по-специално при аутизъм. Трансфер факторите могат да бъдат много ефективни, тъй като те са показали, че дават тласък на имунната система. Д-р Бок проведе неотдавна важно проучване за използването на трансфер фактори при деца, които имат нарушения от аутистичния спектър.

Трансфер Фактори - проучване при деца с аутизъм от д-р Бок
9 деца на възраст между 2 и 9 години
На тези деца бяха давани три капсули, съдържащи трансфер фактори, три пъти дневно, в продължение на три месеца. Всеки пациент е оценяван преди лечението, след шест седмици по време на изследването, и при завършване на три-месечното проучване. Д-р Бок използва скалата на Гилиам Аутизъм Рейтинг (Gilliam Autism Rating Scale) за оценката. Този метод се прилага при стереотипи при поведението, комуникация, социално взаимодействие и маркери на развитието. Тези резултати след това се прибавят заедно, за да се определи коефициента на аутизъм. Колкото по-висок коефициент аутизъм е, толкова по-висока е степента на аутизъм при пациента.

В края на три-месечното проучване, седем от деветте деца с аутизъм имат поне известно подобрение. Конкретно, тези подобрения включват:
- по-внимателни
- по-добър контакт с очите
- Екзема подобри
- Намалена честота на заболяванията
- подобряване на езиковите умения
- подобрени умения при тоалет

Въпреки, че това изследване е недостатъчно, д-р Бок вярва, че неговите резултати са много обещаващи.

Д-р Бок е лекар, който е известен с интегрирания си подход към здравето и красотата. За последните 17 години той е интегрирал алтернативни начини за лечение с конвенционалната медицина, това, което той нарича прогресивна медицина.

Източник: www.transferfactorresearch.com/Продуктите представени тук не са медикаменти. Целта на информацията не е опит за лечение или диагностициране на болести, а е предоставена на вниманието на консултантите и консуматорите. Тези продукти притежават международен сертификат за добра производствена практика (GMP) и успешно се съчетават с всякакви медикаменти. Ако сте болен, трябва да се консултирате с лекар.

 

Copyright © 2008-2019 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев