Ревматоиден артрит и Трансфер Фактор

Ревматоиден артрит и Трансфер Фактор
08.07.2019 / 13:13

Ревматоиднияо артрит е ежко автоимунно заболяване на ставите. Общоприетото симптоматично лечение е ясен пример за факта, че възможностите на лекаря са много скромни. Всичко, което може да се направи, е да се следи състоянието на болния.

Ако има болки - предписват се аналгетици, ако има възпаление - противовъзпалителни лекарства, антибиотици. Ако процесът е много активен - цитостатици, т.е. химиотерапия. Задачата на химиотерапията, или тя се нарича имуносупресивна терапия, е да смаже активността на имунната система, така че да не убива толкова бързо нормалните, здрави клетки на собствения си организъм!

 

Ако процесът не може да се удържи, ставата е силно деформирана се предприема хирургична реконструкция на ставата.

Използването на Трансфер Фактор за един месец дава забележимо облекчение, което позволява на лекаря да премахне симптоматичната терапия. Лекарят решава въпроса за имуносупресивната терапия въз основа на обективни данни за нивото на активност на автоимунния процес. Обикновено след три месеца ремисията е толкова стабилна, че лекарят не вижда смисъл при използването на цитостатици. Тогава се нуждаете от дълго, подкрепящо приемане на Трансфер Фактор. Признаци на заболяването няма, но дълбочината на тази имунопатология е много голяма. Трудно е да се каже колко време може да отнеме пълното препрограмиране на имунната система.

След 2-3 години трайна ремисия, можете да обсъдите с Вашия лекар въпроса: има ли все още болест?

 
 

Copyright © 2008-2020 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев