ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Пет съставки за повишаване на имунната система

Трансфер Фактор
23.11.2020 / 11:09

Ето пет съставки, които са научно доказани, че поддържат имунната ви система!

 

1. Куркума:

Куркуминът е оранжево-жълтото съединение, отговорно за жълтия цвят на корена на куркумата. Доказано е, че куркуминът модулира активирането на много компоненти на имунната система, като Т-клетки, В-клетки, макрофаги, естествени клетки-убийци и други. Също така е доказано, че подобрява отговорите на антителата към чужди замърсители. Куркумата може значително да намали времето, което тялото ви прекарва в борбата с досадни патогени. Куркумата съдържа и антиоксиданти, които могат да ви помогнат да се предпазите от свободните радикали!

 

2. Зелен чай:

Зеленият чай се използва от стотици години като напитка. Въпреки това, през последните години тази съставка се добавя към много различни храни и добавки. По-голямата част от положителните ефекти на листата на зеления чай могат да се отдадат на богатите му запаси от мощни антиоксиданти, известни като полифеноли. Друго предимство на зеления чай е модулацията на имунната система. Зеленият чай може да помогне на имунната система да реагира ефективно на различни заплахи за здравето по контролиран, балансиран начин. Зеленият чай не само помага на вродената ви имунна система - която е първата линия на защита и включва специфични имунни клетки като неутрофили, макрофаги и NK клетки. Той също така помага на вашата адаптивна имунна система, която непрекъснато се учи, когато е изложена на чужди материали и включва Т и В клетки.

 

3. Ашваганда:

Това невероятно растение е известно още като „индийски женшен“ или „индийска зимна череша“ поради малките червени плодове в хартиените тънки шушулки, растящи по клоните му. Алкалоидите, стероидните лактони и сапонините са укрепващи здравето съединения, сгушени в корените на това растение. Тези активни съставки спомагат за модулирането на имунния отговор.

 

4. Цинк:

Цинкът е основен минерал, от който тялото ви се нуждае за да функционира правилно и е неразделна част от здравословното хранене. Той помага за развитието и функцията на клетките, дейностите на NK клетките и макрофагите (бели кръвни клетки, които унищожават заразени и увредени клетки), производството на цитокини (секрети на протеинови клетки, които сигнализират в имунната система), както и растежа и функцията на Т клетките и В клетките. Цинкът също има антиоксиданти, които помагат да защитите тялото си от свободните радикалил

 

5. Трансфер Фактор:

Трансфер факторите са малки протеини, известни като пептиди, произведени от имунната система. Трансфер факторите присъстват в източници като коластра на крава, яйчни жълтъци и дори човешко майчино мляко. Трансфер факторите предават информация за имунната система от един гостоприемник на друг, дори между различни видове. Трансфер факторите имат широк ефект върху имунната система, функционираща като имунни модулатори. Те също така помагат на имунната система да реагира и да запомни заплахите за здравето.

 

Опитайте някои от тези имуностимулиращи съставки днес!

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев