ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Десет храни за подсилване на вашата имунна система

Десет храни за подсилване на вашата имунна система
23.12.2020 / 15:15

Тези имуноподдържащи храни са вкусни и помагат на имунната ви система да работи ефективно и ефикасно.

 

Червени чушки:

Знаете ли, че червената чушка съдържа два пъти повече витамин С от портокала? Витамин С помага за засилване на имунната ви система! Т-клетките и фагоцитите се нуждаят от витамин С, за да изпълняват ежедневните си задачи в тялото ви. Но витамин С не спира дотук. Той стимулира производството и функцията на белите кръвни клетки и помага на тялото ви да произвежда важни антитела.

 

Броколи:

Броколите се оказват един от най-здравословните зеленчуци! Те са пълни с витамин А и Е, минерали и други витамини, които подпомагат имунната ви система. С други думи, може би майка ви е била права за броколите!

 

Моркови:

Ако попитате някого за какво са полезни морковите, той най-вероятно ще каже за очите ви. Това е правилно, но знаете ли, че морковите са заредени с бета каротин? Бета каротинът е мощен фитонутриент, който помага да се стимулира производството на естествени клетки убийци и Т клетки.

 

Чесън:

Алицинът придава на този кулинарен фаворит своите стимулиращи имунитета свойства. Алицинът е съединение, съдържащо сяра, което помага на чесъна да се изкачи до върха на списъка с хранителни добавки. За да увеличите максимално тези ползи:

- Нарежете или смачкайте чесъна, когато го приготвяте. Това повишава нивата на алицин.

- Добавете повече чесън към храната си. Колкото повече, толкова по-весело!

 

Джинджифил:

Този корен притежава някои невероятни свойства. Джинджифилът е антибактериален, така че помага да се поддържа имунната система и дори помага при гадене.

 

Бадеми:

Витамин Е е от решаващо значение, когато става въпрос за здрава имунна система, бадемите са пълни с него. До такава степен, че около 50 бадема ще ви доведат до дневната ви цел на витамин Е!

 

Пилешки бульон:

Когато сте болни, често искате пилешка супа. Защо така? Витамин В6 е жизненоважен за образуването на нови червени кръвни клетки.

 

Скариди:

Черупчестите мекотели са заредени с цинк, който помага на имунната ви система да функционира най-добре.

 

Спанак:

Спанакът съдържа високи нива на витамин С, витамин Е и фолиева киселина. Тези основни витамини и минерали осигуряват големи ползи за вашата имунна система. Следващият път, когато ядете спанак, не забравяйте, че зареждате тялото си с мощни хранителни вещества.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев