ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

5 основни вида имуноглобулин и какво знаем за тях

Трансфер Фактор
17.12.2021 / 10:05

Имунната ви система произвежда имуноглобулини, известни още като антитела, в отговор на бактерии, вируси и други нашественици. Имуноглобулините се прикрепват към нашествениците, което позволява на имунната система да знае, че те трябва да бъдат унищожени.

 

Какво знаем за тях?

Има пет основни вида имуноглобулин:

- Имуноглобулин А (IgA): IgA антителата защитават повърхностите на тялото, изложени на външна среда и се срещат в области като носа, ушите, очите и храносмилателния тракт. Могат да бъдат открити в кръвта, слюнка и сълзи.

- Имуноглобулин G (IgG): IgG антителата помагат да защитите тялото си от бактерии и вируси. Те се срещат във всички телесни течности и са най-често срещаните антитела в тялото ви.

- Имуноглобулин М (IgM): IgM антителата са първият вид антитела, които се произвеждат от тялото ви, когато чуждо вещество влезе в него. Наличието им сигнализира на други клетки на имунната система, че нашествениците са унищожени. IgM антителата се откриват в кръвта и лимфната течност.

- Имуноглобулин Е (IgE): IgE антителата са отговорни за реакциите срещу често срещани алергени като прашец, животинска козина, мляко и някои лекарства. Могат да бъдат открити върху лигавиците, белите дробове и кожата.

- Имуноглобулин D (IgD): все още не е ясна функцията на IgD антителата, но наличието им е установено в тъканите, разтягащи гръдния кош и корема.

IgA и IgG са отговорни за по-голямата част от подобряващите имунната система ефекти на коластрата. Подобно на човешката коластра, краве коластрата съдържа високи концентрации на имуноглобулин.

Основният имуноглобулин в краве коластрата е IgG, а основният имуноглобалин в човешката коластра е IgA. Доказано е, че IgG от краве коластра осигурява пасивен имунитет при хората, като се свързва с нашествениците по стомашно-чревните и дихателните пътища.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев