ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Метаболизъм: виновен или невинен?

Метаболизъм: виновен или невинен?
18.10.2022 / 09:28

Терминът "метаболизъм" винаги е бил под светлините на прожекторите. Това е термин, който е подложен на много въпроси, обвит е в мистерия и провокира много твърдения, например:

 

„Метаболизмът ми се промени“

„Моят метаболизъм е виновен“

„Мога ли да променя метаболизма си?“

 

Какво е метаболизъм и защо е важно да знаем как работи в нашия организъм?

Всички трансформации, които храната и хранителните компоненти претърпяват в нашето тяло, когато ядем, се наричат ​​метаболизъм .

Това означава, че можем да разгледаме метаболизма като процес:

 

1. Храната, която ядем, се трансформира в хранителни вещества.

2. Хранителните вещества се усвояват от нашия организъм.

3. Нашият организъм разпределя тези хранителни вещества, за да могат да изпълняват основните си функции.

Една от най-важните задачи на хранителните вещества е да осигуряват енергия (килокалории) на нашето тяло и начинът, по който използваме тази енергия е от основно значение, когато става въпрос за поддържане на правилното тегло.

 

На повърхността изглежда лесно:

- Ако тялото „изяжда“ повече енергия (килокалории), отколкото изразходва, тогава тази енергия ще се натрупа и вие ще напълнеете.

- Ако тялото "изяжда" по-малко енергия (килокалории), отколкото изразходва, ние трябва да използваме енергия от нашите резерви и отслабваме.

- Ако тялото „изяжда“ същото количество енергия (килокалории), каквото изразходва, теглото ни ще остане същото.

Въпреки това, тези прости предпоставки не винаги работят, тъй като има много възможни намесващи фактори: възраст, лекарства, проблеми с усвояването, хормонални промени и т.н.

 

Щитовидната жлеза, тиреоидните хормони и значението им за контролиране на метаболизма

За да регулира и управлява метаболизма, нашето тяло е оборудвано с цялостна система, в която се намесват различни, много важни фактори:

От една страна, има серия от хормони произведени от щитовидната жлеза и панкреаса, които, наред с други неща помагат да се контролира скоростта и посоката на метаболизма.

Щитовидната жлеза е ключова за тази регулация. Тази жлеза се намира на шията и е отговорна за производството на хормони на щитовидната жлеза.

 

Но защо е толкова важно нашата щитовидна жлеза да функционира добре?

Ако нашата жлеза произвежда правилното количество хормони и ако тези хормони на щитовидната жлеза работят правилно, използването на енергия ще бъде по-ефективно.

Следователно функцията на щитовидната жлеза е пряко свързана с енергийните нива и контрола на теглото.

 

Как можете да гарантирате, че метаболизмът ви работи правилно?

За да поддържаме правилния баланс между енергийните нива и доброто тегло, тук в 4Life подкрепяме здравословния начин на живот, който може да бъде постигнат чрез следване на две важни правила:

Балансираната диета: с ниско съдържание на мазнини, захар и алкохол.

Физическа активност: трябва да се движим всеки ден по време на ежедневните си пътувания, да ходим пеша, да използваме колело вместо кола (когато е възможно), да изкачваме стълби и да правим някакъв вид спорт, който ни харесва.

Въпреки това, чрез диета и хранителни добавки можем да осигурим допълнителни хранителни вещества и вещества за засилване на метаболизма.

 

Кои хранителни вещества карат щитовидната жлеза да работи правилно? Нека се запознаем със селена и йода.

 

- Селенът помага за защитата на клетките срещу оксидативно увреждане, както и допринася за правилната функция на щитовидната жлеза.

- Йодът, заедно със селена, също помага за нормалното производство на хормони на щитовидната жлеза. Йодът също така помага за осигуряването на нормален енергиен метаболизъм.

 

Ето защо в 4Life създадохме Transfer Factor Metabolite™. Освен селен и йод, съдържа плодови екстракти с антиоксидантни компоненти: грозде, нар, боровинка, грейпфрут, арония и маслинови листа. За да ви даде изобилие от енергия!

 

Но работата в екип винаги е много по-добра и затова 4Life Energy Go Stix™ Tropical допълва Transfer Factor Metabolite™: включва специфични съставки като женшен, гуарана, мака, йерба мате, зелен чай и родиола.

 

Нещо повече, 4Life Energy Go Stix Tropical съдържа съставки, като хром, които спомагат за осигуряването на нормалния метаболизъм на макроелементите и спомагат за поддържането на нормални нива на кръвната захар.

 

Прочетете повече:

https://transferfactor-bg.com/tf-Metabolite

Поръчай тук:

https://bulgaria.4life.com/7018814/product/metabolite-eu/2954

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев