ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

6 съвета за подобряване на храносмилането по естествен начин

6 съвета за подобряване на храносмилането по естествен начин
01.06.2023 / 14:55

Ако имате проблеми с храносмилането, не се притеснявайте! Има прости, естествени начини да подобрите храносмилането си и да се върнете в правилния път.

 

Ето шест съвета за здравословно храносмилане!

 

1. Яжте малко джинджифил

 

Има много ползи от яденето на джинджифил! Джинджифилът може да помогне при запек, подуване на корема и газове в червата. Добър е и за успокояване на стомаха. Опитайте да приемате добавки с джинджифил, за да подпомогнете храносмилането.

 

2. Останете хидратирани

 

Дръжте бутилката си с вода близо. Дехидратацията може да доведе до запек, тъй като дебелото черво се нуждае от течности, за да върши работата си. Пийте препоръчителното количество вода дневно и яжте плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода.

 

3. Не бързайте с храненето

 

Намалете темпото и дайте шанс на вкусовите си рецептори да се насладят на храната! Бързото хранене може да допринесе за преяждане, което може да разстрои храносмилателния тракт. Внимателното хранене, като дъвченето на храната и бавното хранене, е по-добро за вас и допринася за здравословното храносмилане.

 

4. Упражнение

 

Упражненията са чудесни за храносмилането, защото увеличават притока на кръв към храносмилателния тракт и работят с гравитацията, за да помогнат за придвижването на храната през храносмилателната система.

 

5. Приемайте много фибри

 

Високоразтворимите фибри, неразтворимите фибри и пробиотиците могат да насърчат здравословните движения на червата и здравите чревни бактерии.

 

6. Дъвчете дъвка

 

Това не се ограничава само до дъвченето на дъвка. Дъвченето като цяло произвежда повече слюнка, което балансира стомашната киселина и намалява киселините.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев