ЗА ТРАНСФЕР ФАКТОР

Производствения цех на 4LIFE

Интервю с Крис Локвуд и Давид Волмер

Какво е Трансфер фактор?

ТФ – това са малки пептидни молекули, съдържащи 44 аминокиселини, от групата на цитокините. Наричат се така, защото предават информация на незрели имунни клетки, как правилно да работят, елиминирайки заплаха за нашия организъм. Те предават информация от един организъм на друг, от една клетка на друга. Наричат ги „интелектът на имунната система“.

Трансфер фактор е природен имунокоректор, извличащ се от кравя коластра и яйчен жълътк, които са най-богатите източници на ТФ. Влияейки на клетките на имунната Ви система, най-вече на лимфоцитите-килъри, ТФ активира производството на имуноцитокините, корегира функцията на имунитета. Проф. А.Воробьов счита, че «предимстовто на Transfer Factor от компанията 4Life Research пред другите, дори много известни имуномодулатори в това, че той има всоко-активиращо действие на имунитета, широк спектър на действие, абсолютно безопасен и безвреден, взема се перорално под формата на капсули, няма негативно странично действие, няма противопоказания, не може да се предозира и е ефективен както при възростните, така и при децата».

Трансфер Фактор е молекула, която е взета от човек или животно, което вече е разработило защита (имунитет) срещу дадено заболяване.

Трансфер фактори се използват за лечение на инфекциозни заболявания при хора със слаба имунна система. Тези инфекциозни заболявания включват бактерии, вируси в кръвта (сепсис), инфекции на синусите, бронхит, грип, свински грип, настинка, херпес зостер, варицела, хепатит B, гъбични инфекции, като кокцидиомикоза, гъбични инфекции (кандидоза), паразитни инфекции като лайшманиоза и криптоспоридиоза и проказа. Трансфер фактори се използват също срещу инфекции, причинени от вируси като цитомегаловирус (CMV) и Epstein-Barr вирус; от бактерии като Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum, Mycobacterium avium; и от дрожди гъбичка, като Cryptococcus и Pneumocystis carinii.

Трансфер фактори също се използват за лечение на диабет, аутизъм, безплодие, системен лупус еритематозус (SLE), фибромиалгия, синдром (CFS), хронична умора, синдром на Behcet, синдром на Wiskott-Aldrich, оплешивяване и болестта на Алцхаймер. Те се използват за кожни заболявания, включително псориазис, алергичен дерматит и други. Други приложения включват състояние на очите, наречено пигментозен ретинит, амиотрофична латерална склероза (ALS, болестта на Лу Гериг), множествена склероза, рак на костите, рак на белия дроб, меланом, храни и химически алергии, миастения гравис, и астма.
Функции на Transfer Factor

Всяко лекарство, преди да го приемете, трябва да разберете неговите функции. Функциите на този имуномодулатор покриват целия спектър от проблеми, свързани с имунната система.

1. Първата и основната функция на Трансфер Фактор е да се засили имунната реакция на организма в случаи на имунодефицит при предимно инфекциозни заболявания (настинки, остри респираторни инфекции, болки в гърлото, грип и др.). СПИН и туберкулоза също са резултат на имунна недостатъчност на тялото.

2. Втората функция - това е потискане и оптимизиране на имунния отговор при автоимунни заболявания. В този случай организма възприема като чужди нашественици своите собствени клетки и започва да ги напада. Израз на това състояние са предимно всички алергични заболявания.

3. Третата функция - запаметяване и разпознаване на различни вируси и бактерии чрез прехвърлянето на информация между имунните клетки на тялото. В резултат на това при формирането на имунната памет и в случай на атака върху организма, имунната система извлича от своята картотека файла със записите на една или друга болест, с която той трябва да се справи и данните относно метода на действие.

Трансфер Фактор - това е имуномодулатор. И за разлика от другите имуномодулатори той не стимулира имунната система, а интелигентно я адаптира към ефективна работа, както е предвидено от природата.

Това е единственият природен препарат, който има интелект. Той знае абсолютно всичко за механизмите на имунната ни система, и участва пряко в нейното управление. Благодарение на неговото действие бързо елиминира всякакви проблеми, вирусите и бактериите са унищожени.

Той не само точно изчислява основната причина за всяка болест, но също така знае как да я решим, като дава на тялото ни необходимите ресурси и пълни инструкции за действие.

Приемайки Трансфер Фактор ние избягваме грубото вмешателство в нашия организъм, което се получава, когато приемаме лекарства. Ние внимателно и правилно напомняме на имунната система, какво трябва да направя. Защо Трансфер Фактор го прави точно и правилно? Защото той не е измислен или синтезиран от човека, защото той е наша родна молекула.

Повече от 20 000 чужди и руски изследвания доказват ефективността на трансфер фактор за предотвратяване и лечение на инфекциозни и възпалителни заболявания и системни заболявания.
Трансфер фактор е предназначен за:

 • Подобряване на работата на имунната система;
 • Подобряване на резистентността на организма към стрес, натоварване и заболявания;
 • Повишаване на устойчивостта към климатичните промени и смяна на часовото време;
 • Повишаване на качеството на живота при хронични заболявания.

В научните публикации са отразени положителните резултати от приемането на трансфер фактора при такива болести като:

Поражения на кожата и лигавицата от вирус херпес, включително офталмохерпес, хронични заболявания, предизвикани от цитомегаловирус и Епщайн-Бар, кожно гъбични поражения, дерматит, туберкулоза, проказа, лайшманиоза, бруцелоза, хламидиоза, вирусен хепатит В и С, СПИН, криптококоза, токсоплазмоза, вирусен и рикетциозен енцефалит (болестта на Лайм), немотивиран тежък астеничен синдром тип СХУ (синдром на хроничната умора), тежка миастения, упорито рецидивиращи инфекции на урогениталния тракт и УНГ-органи, остеомиелит, сепсис, алергии, бронхиална астма, атопически дерматит, псориазис, онкологични заболявания (остеосаркома, рак на бъбрека, млечна жлеза, стомаха, дебелото черво, назофаренгиален рак), при корекции на имунодефицита, предизвикан от химио- и лъче терапия, операционен стрес, болест на Алцхаймер и Паркинсон, епилепсия и детски аутизъм, остър склеротичен паненцефалит, язва на дванадесетопръстника, асоциирана с хеликобактер, захарен диабет, хронична гранулематозна болест Уискот-Олдридж, лимфогранулематоза (болест на Ходжкин), лимфома на Беркот, епидермална дисплазия (множествени злокачествени поражения на кожата), системен еризипал (червен вятър).

Трансфер Фактор може да се използва както за профилактика, така и за корекция на имунитета, като основна или помощна терапия, с предписание на фармацевтични препарати (антибиотици, противовирусни или противогъбични препарати, химиотерапия или лъчелечение). Прилагане на Трансфер Фактора в пред- и следоперационен период намалява операционен стрес, повишава ефективността на имунитета, ускорява процеса на оздравяването, съкращава периода на рехабилитация след оперативна намеса. При лечение на хламидиоза Трансфер Фактор позволява практически без антибиотици напълно да се избегнат усложнения (дисбактериоз, кандидоз, токсични увреждания на черния дроб, стомах и др.), които удължават и оскъпяват лечението.

Изборът е Ваш!
ТФ е сбалансирана смес от три функционално различни фракции, които осигуряват ефективността на имунната система. Индукторите осигуряват общата готовност на имунната система, стимулират Т-клетъчния имунитет, повишавайки и засилвайки функциите на натуралните килъри. Супресорите регулират интензивността на имунната реакция, предотвратяват автоимунните реакции, постигайки баланс на клетъчно ниво. Антиген-специфичната фракция осигурява възможност на имунната система много рано да разпознава враговете – потенциалната заплаха за нашия организм. Всяка от тези три фракции подпомага за подобряване на адаптивните функции на имунната система.

Основното биологично предназначение на ТФ в организма е да осигурява имунната защита от бактерии, вируси, гъбички, ракови клетки и други антигени, предизвикващи аномалии на жизненоважни процеси в организма.
Технология за производство на Трансфер фактор

Като резултат от години научни, клинични и технологични изследвания, учените са установили, че най-разумният, широко достъпен източник на TR-F е коластрата.

През 1988 г. е развит високотехнологичен процес ултрамембранна филтрация. Този процес е патентован (патент N 4,816,563) и компанията "4-Life" е придобила лиценз за използване на концентрата с търговското име "Трансфер Фактор XF ™"

Технологичен процес

Суровини - висококачествена коластра (клас A), която се получава от елитни крави:

Специализирани ферми в екологично чисти райони на Вашингтон и Калифорния (при засилен държавен контрол и федерален контрол над храните, със забрана за използване на антибиотици, хормони или химични торове, със строг контрол върху здравето на животните).

Използва се само прясна коластра ( от първите 24-48 часа след отелване), в която концентрацията на трансфер фактор е най-висока.

Веднага се замразява във фермата и със специални транспортни средства се доставя за производство.

Технология за производство на трансфер фактор

Обезмасляване и пастьоризация на всяка партида при ниска температура в продължение на 45 минути.

Ултрамембранна филтрация за концентрация на трансфер фактор.

Аерозолно изсушаване при ниска температура.

Специални методи на стабилизиране на трансфер фактор, за да се поддържа неговата ефективност.

Изсушаване и смилане на прах, капсулиране (самостоятелно или заедно с други съставки).

Чрез ултрамембранната филтриращи се отстранават съставките с високо молекулно тегло, имуноглобулините и казеините. Това позволява използването на Трансфер фактор от хора с алергии към млечни продукти и лактоза.

Всички материали, използвани в процеса, както и за производството на ингредиенти отговарят на изискванията за качество на храните. Съставките са посочени и анализирани в съответствие с това, което е посочено в сертификата.

Микробиологичните анализи са направени по отношение на суровините, по време на процеса и на крайния продукт.

Сертификатите на микробиологичните анализи се съдържат в доклада за всяка партида и могат да бъдат издадени копия при поискване.

Всичко това предполага, че продуктите на компанията отговарят на най-високите стандарти за качество.

Като световен лидер в разработването и използването на трансфер фактор, компанията "4Life" е разработила нова технология за получаване на трансфер фактори от яйце (патент 6,468,534) през октомври 2002 година.

Новата технология позволява да се получи първоначалния антиген - специфичен трансфер фактор за превенция и лечение на сърдечно-съдови заболявания, които се използват в новите продукти "ТРАНСФЕР ФАКТОР CARDIO ™» и "ТРАНСФЕР ФАКТОР GLYUKOUCH ™».

Динамичната линия от продукти с високо качество е в основата на развитието на бизнеса. Отличителната черта на продуктите на 4Life е фактът, че фирмата разполага със собствен отдел за изследвания и развитие. Всяка съставка включена в продуктите, е изследвана от компетентните сътрудници на отдела.

Ръководството на научния отдел в компанията се осъществява от д-р C. McCausland, който има богат опит в научните изследвания и практически опит в разработването и създаването на хранителни добавки, лекарства, както и дългогодишен опит в мрежовия маркетинг и производството на хранителни добавки.

Един добър пример за това е фактът, че под ръководството на д-р C. McCausland са създадени и модифицирани над 400 имена на хранителни добавки.

Горното може да бъде в уверение на това, че компанията 4Life остава в челните редици за въвеждане на най-новите постижения на науката и в практиката на създаване на нови продукти.

Персонала в отдела за научни изследвания и развитие непрекъснато се занимава с проучването и намирането на нови съставки, нови технологии и тяхното прилагане в производството, така че новите добавки винаги да съответстват на най-високите международни стандарти за производство и ефективност в превантивните и лечебни цели.

В допълнение към факта, че дружеството разполага със собствен отдел за изследвания и развитие, 4Life има предимството да си сътрудничи с изключително престижния Медицински Консултативен съвет. В него са включени медицински специалисти в страната, известни лекари, биохимици, специалисти по имунология, диетолози, създатели на формули на хранителни добавки и техните производители. Те твърдо вярват в силата на продуктите на 4Life, особено от линията на Трансфер Фактор и ги използват редовно, както за лична консумация, така и в професионалната си практика.

Медицинския Консултативен съвет също играе ключова роля в съвременните изследвания за създаване на продукти на компанията и в привличане вниманието на медицинската и широката общественост към проблемите на използването на алтернативната медицина в общата практика.

Източник: www.fo-life.info

Как ТРАНСФЕР ФАКТОР поддържа работата на нашата имунна система?

Трансфер факторите са най-уникалните молекули в нашето тяло. Те изпращат важни съобщения до имунните клетки по цялото тяло, като им помагат да работят по-ефективно.

Трансфер факторите са разузнавачите в нашето тяло, които подават информация на имунните клетки.

Защо е необходимо да подпомагаме работата на имунната система?

Когато функцията на имунната система е нарушена от прекалено малко спане, околната среда, неправилен хранителен режим, или стрес, тя не може да върши своята работа. Ние трябва да се грижим за имунната система, защото тя се грижи за нас.

Ако аз ям здравословна храна, защо имам нужда от 4Life Трансфер фактор?

Здравословните храни предоставят на тялото ни важни хранителни вещества. Имунните клетки определено имат нужда от това хранене, но те също се нуждаят от образование. Това е, което вършат Трансфер Факторите е да образоват и информират, което помага на клетките на имунната система да знаят какво трябва да правят за да може имунната система да работи най-ефективно.

Почти всички продукти за повишаване на имунитета на пазара днес (витамини, минерали и билки) имат едно общо нещо: те дават временни резултати. Въпреки това, най-доброто дългосрочно решение за поддържане на активен и балансиран имунен отговор е информацията.

Начинът, по който 4Life Трансфер Фактор работи с имунната система на организма Ви е напълно уникален. ТF обучава имунната ни система да разпознае нашествениците, да отговори, и не забравяйте потенциалните нашественици, т.е. той прествавлява интуицията на имунитета.

4Life Трансфер Фактор Tri-Factor Формула обединява интелигентността на 4Life Трансфер Фактор и интуицията на NanoFactor - регулира, подсилва и балансира имунната система ... това от което тялото ни се нуждае.
Антиоксидантните свойства на Трансфер фактор

Всички сме чували за някои антиоксиданти, от които наистина имаме нужда, но малцина разбират - защо и как работят те.

Ние дишаме, и във всеки един момент нашите тела са изложени на процеси на окисление, при който се освобождават свободните радикали. Тези коварни съединения разрушават здравите клетки, които също стават свободни радикали. Последица от увеличението на свободните радикали могат да бъдат заболявания, като разширени вени, болест на Паркинсон, атеросклероза, катаракта, преждевременно стареене, депресия и още много други.

Така че, антиоксидантите неутрализират свободните радикали, премахват ги, насърчават обновяването на клетките, подмладяват организма. Широко известни антиоксидантни свойства имат тикви, пъпеши, бадеми, риба, червени плодове, авокадо, зелен чай, жен-шен, кордицепс и повече.

Трансфер фактор е в състояние да открива свободните радикали и да ги неутрализира, възстановява щетите причинени от тях.

Трансфер фактор е комплексен подход към възстановяването на целия организъм. Прилагането на Трансфер фактор профилактично съхранява вашето здраве, прави ви по-работоспособни и млади.

Формулата TF RioVida Tri-Factor е създадена, за да подхрани организма с един интензивен концентрат от активни съставки. TF RioVida Tri-Factor - екзотична комбинация от суперхрани, съдържа също мощни фитонутриенти-антиоксиданти, наречени антицианини, омега мастни киселини, флавоноиди, елохиева киселина, танини, които осигуряват здраве за сърдечно-съдовата, храносмилателната, имунната, пикочно-половата системи. Включени са витамин С и лактоферин - много полезен протеин от млякото поради своите антиоксидантни свойства и мощна защита за имунната система.

Комплексът от есенциални мастни киселини на плода асай е подобен на маслината, за която се смята, че поддържа в перфектно състояние сърдечно-съдовата система.
Учените за Tрансфер фактор

Най-авторитетното мнение за даден продукт, може да бъде чуто само от онези хора, чиито дейности са свързани с изследването на продукта - от учените. По-долу са думите на учените, които са изследвали трансфер факторите в продължение на много години. Те са наблюдавали ефектът на лекарството в лабораторни и клинични условия, те са изучавали свойствата, ефективността и са проверили безопасността му. Това са хора, на чието мнение можете да се доверите.

1. Дуейн Таунсенд , професор, онколог, гинеколог. Изобретател на някои от методите за диагностика и лечение на жени, автор на методики за хирургически процедури и операции, автор на няколко стотици научни статии.

"... Аз самият съм приемал Трансфер фактор в продължение на няколко години. Убеден съм, че резистентността към болести е драстично подобрена ... Съветвам всичките ми пациенти да приемат Трансфер Фактор ... Пациентите с онкологични заболявания могат да получат полза от Трансфер фактор, защото лечението на рак причинява сериозно увреждане на имунната система ... Когато приемате ТФ вие получавате три полезни неща:

- Вашата имунна система е толкова засилена, че при попадане във вашето тяло на нови вируси или бактерии, вашите силни имунни клетки отговарят на тяхната инвазия бързо ... В списание "Биотерапия" 1996 бе публикувана научна работа, в която се казва, че ТФ може да стимулира отговора на организма за не по-малко от 24 часа. < br />- Когато приемете ТФ вие складирате тези информационни молекули в базата данни на имунната ви система. И когато който и да е микроорганизъм попадне в тялото ви, тези молекули вече са запознати с него ... имунната система е в състояние да разработи ефективна борба с този микроорганизъм, въпреки че вашата имунна система не се е срещала с него преди това. Ако имунната ви система е прекалено активна ... ТФ може да потисне прекомерния имунен отговор ... И - ТФ - е един прекрасен натурален продукт, който трябва да се използва от хора от всички възрасти ... "

2. Д-р Карол Енн Ризер, професор по педиатрия в Медицинския център в Канзаския университет, който е член на Американската академия на науките, директор на Център за рехабилитацията на деца.

"... При използването на ТФ от пациентите, те престават да бъдат болни. Те нямат повече инфекции. Това подобрява паметта и мисловните процеси, замъглеността на съзнанието и депресията изчезват. Енергичността се възвръща, повишава се тяхната издръжливост и физическа активност ... при тях не възникват рецидиви. Аз силно препоръчвам на пациентите си, страдащи от хронични заболявания редовен прием на ТФ и доживотно приемане в по-тежките случаи. "

3. Галина Васильевна Мотриченко, кандидат на медицинските науки, офталмолог, натуропат с 30-годишен опит. "Никой от биоактивните вещества на пазара днес, не предизвиква в мен такъв огромен интерес към своите корени и функции и такова възхищение относно неговата ефективност, като тези малки частици - трансфер фактори ... ТФ - това не е изобретение, това е ОТКРИТИЕ, стойността на което не е по-малко важно, а може би дори по-важно от откриването на антибиотиците ... "

4. Богдан Владимирович Городиский, академик на Европейската академия за естествени науки, главен имунолог на Иркутска област."... това не е хранителна добавка, а сериозен лекарствен препарат. И това ще ви каже всеки компетентен имунолог. И този препарат няма аналог в света, защото неговата точка на прилагане е най-различна, от костно-мозъчни стволови клетки и завършвайки с всички периферни имунни и не само имунни клетки."

5. E. Халтурина, доктор на медицинските науки, имунолог. "Трансфер фактор е брилянтен и перспективен препарат."

6. Давид Маркович, професор, детски онколог. "ТФ е голямото откритие на века. Всеки от нас се нуждае от ТФ за да се запази здрав за години напред."

7. Н.В. Карбышева, доктор на медицинските науки, инфекционист. "В качеството си на универсален имуномодулатор ТФ позволява да се препоръча неговото използване в достатъчно широк спектър от инфекциозни и неинфекциозни заболявания" .

8 В.А.Тутельян, директор на Института по хранене, Академия на медицинските науки "Трансфер фактор е бъдещето на науката".

9. Л.И.Алимова, директор Валеологически център "Вита" "Трансфер фактор - това не е витамин, не е минерал, билка или плод. Това е молекула на имунната система. Биорегулаторен пептид. Този препарат се смята за най-коректния и мек настройчик на имунната система. Той е безопасен и може да се използва от всички възрасти ... "

10. А.Г.Боковой, доктор на медицинските науки, ГОУ ВПО "Российский государственный медицинский университет" "Нищо не е по-ефективно за интегрираното лечение и профилактика на инфекциозни заболявания при деца и възрастни от Трансфер фактор ..."
Легендата Трансфер Фактор

Чудили ли сте се колко много компоненти на тялото и имунната система знаят какво да правят и кога да го направят? Когато една бактерия, вирус или гъбичка навлиза в тялото, десетки клетки на имунната система, молекули и телесни химикали се движат и работят заедно за да победят нашественика. След като битката с патогени се спечели, тази армия от имунни компоненти на системата утихва и се намалява активността. Имунната ви система има интелигентни клетки или интелигентни молекули, които регулират всички тази дейности. Един клас от тези интелигентни пептиди се наричат трансфер фактори. Вие имате милиони трансфер фактори в тялото си точно сега. Без тези регулатори, имунната ви система ще бъде хаотична и по-малко ефективна.

Трансфер факторите се движат по цялото тяло в една супа или екип от комуникационни молекули. Те принадлежат към клас на имунни молекули наречени цитокини. Цитокините са комуникационни молекули. Една голяма част от комуникацията се осъществява в рамките на имунната система и координира дейността си. Памет-молекулите Трансфер фактори също така съхраняват информацията за дейността на имунната система. Например, когато сте имали варицела като дете, не се развива това състояние отново. Защо? Причината, поради която не се развива варицела отново е, че имунната ви система помни характеристиките на зародиша и как е победен. Тази информация се съхранява в редица компоненти на имунната система като антитела и трансфер фактори.

Трансфер факторите са по-сложни и имат по-широк обхват на влияние, отколкото антителата. Когато тялото ви е нападнато или клетките мутират, трансфер факторите регулират множеството компоненти на имунната система. След като битката завърши, трансфер факторите имат обратна функция и регулират в посока надолу дейноста.

Трансфер фактори в случай на алергии. Един агент, който причинява алергии трябва да премине през тялото ви, без да предизвика имунен отговор на организма. Когато имунната система не разпознава праха или полените като невинен фактор, тя го атакува и отделя хистамин и други възпалителни агенти.

Трансфер факторите подпомагат имунната система да регулира дейността си или надолу.

Трансфер факторите влияят на дейността на голям брой компоненти на имунната система, такива като естествените клетки убийци, Т-клетки убийци, макрофаги, моноцити, интерферон и т.н. Някои от тези цитокини, участващи във възпаление се регулират от трансфер фактори. Когато трансфер факторитте не разпознават проблема, може да се разболеете с такива неща, като настинка, грип, инфекции, хепатит, херпес, алергии, MS, ревматоиден артрит, рак, сърдечни заболявания, Алцхаймер и много други заболявания. Поради стрес, замърсяването, пестицидите, непълноценно хранене, генетични фактори, мутиращи микроби и т.н., природните трансфер фактори на тялото не си вършат работата. Каква е разликата между човек, който развива рак и този, който не? Каква е разликата, когато един човек в семейство развива грип, но друг не? Защо някои хора развиват сърдечно-съдови заболявания, но други, живеещи в същите условия, не? Разликата е в имунната система. Тези, които са с ниско съдържание на естествени клетки убийци развиват рак в по-голям процент от хората с по-високо ниво на дейност на клетките убийци. Имунната система прави всичко различно! Вашата имунна система е приоритет № 1 в тялото ви. Защо? Защото се бори за живота си всеки ден.
Трансфер фактор - ново поколение имуномодулатор и адаптоген


Последните десетилетия на миналия век и началото на новия век се характеризират със значително увеличение на честотата на инфекциозни заболявания, както и неинфекциозни заболявания сред населението на планетата. Нараства броят на онкологичните, сърдечно-съдови, респираторни, ендокринни смущения, нервно-психически разстройства. Има и една група от нови, като СПИН, хепатит и др. Една от причините за това е вредното въздействие върху човека от външни (социални, екологични и здравни) и вътрешни фактори. Всички тези фактори влияят отрицателно върху имунната система, което води до развитието на имунна недостатъчност. Един от основните начини за борба с това е използването на имуномодулатори, които повишават неспецифичната резистентност към инфекция и регулират функционирането на имунната система.
В днешно време медицината използва много имунномодулатори. Те съдържат вещества, които регулират имунните процеси в организма на човека.

Сред тях са имуномодулаторите ТФ, които представлява естествен продукт, активната съставка от които са природни биомолекули - трансфер фактор (молекули комуникатори), получени от крава коластра чрез използване на ултра модерни технологии. Тя се състои от високо концентрирани цитокини, както и редица други вещества (инозитол хексафосфат и прахообразни екстракти: Соеви бобове, китайски Кордицепс, хранителна мая, лимонова кора на прах, гъби Agaricus blazeii, Алое вера (гел), овес, зехтин, майтаке гъби Шийтаке.

Основната функция на този пептид в организма е да се осигури имунна защита от микроби, бактерии, вируси, гъбички, протозои, раковите клетки и други антигенни вещества, които могат да причинят разрушаване на жизнените процеси в организма. Това се постига чрез серия от биологични механизми, а именно:

TF предизвиква стимулиране на клетъчното и хуморално звено на имунната система, по-специално NK-лимфоцитите, които активират производството на имуноцитокини

 • Предизвиква неспецифично активиране на макрофагите;
 • Увеличава цитотоксичния потенциал на NK клетки;
 • Подпомага завършването на фагоцитозата;
 • Допринася за признаване на антигени от макрофаги;
 • Ускорява етапа на антигенно представяне на имунокомпетентни клетки;
 • Намалява производството на антитела;
 • Увеличава местния имунитет чрез намаляване на свободните радикали, окисление на липидите и увеличава стабилността на цитомембраните, която има защитен ефект върху епитела на лигавиците.

Предвид гореизложеното ТФ има безспорни предимства пред други имуномодулатори:

 • голямо влияние върху способността за активиране на имунната система;
 • широк спектър от действия;
 • абсолютна безопасност и безвредност;
 • перорално приложение (под формата на желатинови капсули);
 • липса на противопоказания;
 • липса на странични ефекти;
 • висока ефективност за възрастни, така и деца.

Ефективността на лечението на много инфекциозни, автоимунни, алергични заболявания често разчита на своевременна имунна терапия. Като универсален имуностимулант ТФ ни позволява да се препоръча използването му за достатъчно широк спектър от инфекциозни и неинфекциозни заболявания.

В продължение на много години в САЩ, Япония и Европа ТФ се използва успешно за лечение и профилактика на бактериални, вирусни, гъбични инфекции, паразитни болести, рак, автоимунни, неврастенни, алергични и ендокринни нарушения, първична и вторична имунна недостатъчност, в заболявания, свързани с увреждания имунната система.

През периода 2000 - 2003 г. в различни клиники в Русия се провежда проучване, което показва висока клинична и имунологична ефективността на ТФ при пациенти с различни клинични форми на инфекциозни заболявания, инфекциозна природа, с паразитни нашествия, дерматози и злокачествени новообразувания.
Трансфер фактор за подпомагане работата на имунната система

Не е необходимо да се мисли за това как да се справим с болестта, просто трябва да подобрим имунната си система. Ето за тази цел ни служат имуномодулаторите. Най-добрият сред тях е Transfer Factor.

Фактът е, че имунитета може да се "предава" от организъм на организъм. Ако имунитета на силния организъм се предаде на слабия, то слабият организъм започва незабавно да се освобождава от голям брой заболявания. Това, разбира се е казано много опростено, но по същество е вярно. У нас има частици, които съдържат "имунната информация" - това са Трансфер фактори. Те се явяват и основата на едноименния препарат. Веднъж попаднали в тялото, те предават информация за това как да се справят с чужди елементи, как да се идентифицират и определят начините за рециклиране. Този механизъм е уникален!

Този продукт не се намесва в останалите процеси в организма и поради това не предизвиква никакви странични ефекти и противопоказания. Високата му ефективност е доказана през годините на изследвания и тяхното практическо приложение и може да се каже със сигурност, че е най-добрият имуномодулатор в света!
Най-ценнното при Тф не е само естественият им произход, но също така и факта, че те са информационнни пептиди, които еволюират вече хилядолетия наред. Тази информация е компресирана, предава се от поколение на поколение и най-важното, че е абсолютно безопасна. Какаво може да бъде по-безопасно от коластрата, която предназначена за новородено бебе? Майката ПРИРОДА винаги е по-мъдра и от дори и най-умните изследователски екипи.

 • Трансфер фактор принадлежи към групата на цитокини и играе роля на междуклетъчния език на общуване;
 • Действието му е системно, постоянно;
 • Има имунокорегиращо, антиоксидантно и адаптиращо действие;
 • ТФ модулира функцията на Т-супресори и Т-килъри;
 • Предизвиква неспецифично активиране на макрофагите;
 • Осигурява активиращо влияние върху NK клетки;
 • Осигурява завършена фагоцитоза;
 • Улеснява разпознаването на антигени от макрофаги;
 • Ускорява представянето на антигени на имунните клетки;
 • Намалява антителата
 • Засилва имунитета чрез намаляване на окисляването на липидите от свободните радикали и повишава стабилността на цитомембраните, която предпазва епителното покритие на лигавица, увеличавайки полезната микрофлора
 • Повишава качеството на имуната система.

Трябва да се помни, че грижите за здравето включват витамини и минерали, прочистване на храносмилателна и очистителна системи и антиоксидантна защита.

Нов подход за оздравяване

За много от нас става очевадно, че въпреки големите постижения на съвременната медицина в последното време хората са по-болни, отколкото преди. И главната причина за това се крие в областта на имунитетa. Освен това, по-възрастните хора имат един куп заболявания, защото с течение на годините имунната система отслабва (към 50 години тя намалява поне 5 пъти, а по-нататък – още повече). Много хора смятат, че това трябва да бъде така. Това не е вярно! Просто трябва да се даде на тази система качествена информация, за да преобърне тези години на живот в "златни години".


Какво това е Трансфер фактори?

Това е верига от малки молекули (пептиди), носящи информация на всички заболявания (бактерии, вируси, ракови клетки), с които се сблъсква организъм по време на живот. Трансфер фактори присътстват в кръвта, лимфа, но особено богата на тях е коластрата. По тази причина той е един от основните източници на тяхното получаване. (Учените са установили, че при хората и при всички гръбначните ТФ са еднакви).

Какво е коластра?

Коластрата – това е видоизменено мляко, което се отделя веднага след раждане, и се отличава с това, че съдържа голямо количество ТФ, с които детето получава от майка си имунния опит, и най-важното, опит на всичките предци, натрупан за милиони години на еволюцията. Това позволява на родившият човек по-успешно да се справи със всичките болести и да имат крепко здраве. 20 години на миналия век в Америка, Европа и СССР е било забранено да дават на майките новородените бебета. Лекари са смятали, че коластрата е недозряло мляко, способно да навреди на детето. По тази причина, практически всички възрасни хора в тези страни не са получавали коластрата при раждане и изначално имат деформирана и растроена имунна система, работеща в 5-10 пъти по-лошо от природна норма. ТФ – по ефективно от неочистена коластра в 15 000 пъти и позволява да устрани горе споменатият проблем.


Предназначение.

ТФ – в продължение на много години успешно се използва за лечение и профилактика на най-различни заболявания: бактериални, вирусни, гъбични, паразитни, нервни, алергични, ендокринни, туморни (включително рак), имунодифицитни (първични и вторични).
До този момент в Русия и чужбина са получени многобройни клинични подтвърждения, трайни устойчиви резултати при заболявания, при които с никакви средства не успя да се постигне значителна положителна динамика или се е постигнало много трудно и скъпо.
Говори се за такива инфекциозни болести, като ОРВИ, грип, ХИВ, херпес, хепатит В,С, туберкулоза, както и на такива сериозни заболявания, като СПИН, рак и други тумори (аденоми, миоми, мастопатии).
Сърдечно-съдови заболявания – това е "убиец № 1" в света, наскоро учените са доказали, че всички те имат инфекциозна природа. Ето защо ТФ позволява да отстрани техните причини, и дори повече – последиците. Практиката показва, че приемане на ТФ дава още по-големи резултати, отколкото успешно провеждане на скъпоплатена и опасна операция като байпас. За първи път в историята се появила възможност за отстраняване на причината на алергии и аутоимунни заболявания: астма, диабет, заболяване на щитовидната жлеза, множествена склероза, артрит, артроза, остеохондроза, по-голямата част от кожни заболявания: псориазис, екземи, невродермит и т.н., червен системен лупус и др.
По-рано това е не се лекувало. Лекарите са се борили със симптоми и последствия, подтисквайки цялата имунна система, вследствие на което пациентите са получавали влошаване по всичките инфекциозни и туморни процеси. Днес, това вече се лекува с помощта на ТФ. Това е много важно, защото от гореспоменатите болести страдат в различна степен повече от половината от населението.


Подмладяване на организма.

1,5 месеца прилагане на ТФ позволява да намали биологичната възраст на възрастния човек средно със 4 години. Това означава, че сега за първи път в историята човекът може да вземе под постоянен контрол състояние на неговата имунната система, като по този начин да превърне втората половина на живота си от мъчително доживяване и непрекъсната борба със старостта и многобройните болешки в активно дълголетие с качество на живот, като в младостта!


Безопасност.

Високоочистен ТФ – това е ЕДИНСТВЕН препарат, който няма нито ограничения в приемане, нито противопоказания, алергии и други странични ефекти. Той е подходящ и необходим за всички - от новородени до най-възрастните хора, а дори ефективен и безопасен при прилагане на болните в реанимация. Той се комбинира със всякакъв вид на лечение. По-рано този препарат е бил много дифицитен и скъп. Сега той е достъпен на широките маси от хора, имащи нужда от него.Трансфер фактор е химично вещество, което е взето от човек или животно, което вече е разработило защита (имунитет) срещу определена болест.

Трансфер факторите са използвани при инфекциозни условия при хора със слаба имунна система. Тези инфекциозни условия включват бактерии или вируси в кръвта (сепсис), синузит, бронхит, грип, свински грип, обикновена настинка, херпес зостер, варицела, хепатит B, гъбични инфекции, като кокцидиоидомикоза, гъбични инфекции (кандидоза), паразитни инфекции като лайшманиоза и криптоспоридиоза и проказа. Трансфер факторите са използвани срещу инфекции, причинени от вируси, като например цитомегаловирус (CMV) и Epstein-Barr вирус, от бактерии като Mycobacterium туберкулоза, Mycobacterium fortuitum и Mycobacterium авиум; и мая гъбичка, като Cryptococcus и пневмоцистна.

Трансфер факторите се използват също и за диабет, аутизъм, безплодие, системен лупус еритематозус (СЛЕ), фибромиалгия, синдром на хроничната умора (CFS), синдром на Бехчет, Wiskott-Aldrich синдром, оплешивяващ, и болестта на Алцхаймер. Те се използват за кожни заболявания, включително псориазис, алергичен дерматит и други. Други приложения включват очно заболяване, наречено пигментоза на ретината, амиотрофична латерална склероза (АЛС, болест на Лу Гериг), множествена склероза, рак на костите, рак на белия дроб, меланом, хранителни и химически алергии, миастения гравис и астма.

Днес Трансфер Фактор е най-ефективният имуномодулатор в света!

Той надмина няколко пъти ефективността на съществуващите природни и фармацевтични имуномодулатори.

От откриването на Трансфер фактор (1949), в света бяха проведени 11 международни симпозиуми, които обединяват лекарите от цял свят и споделиха резултатите, получени от използването на Трансфер Фактор, включително и при СПИН. В периода от 1949 до момента в света са публикувани повече от 3000 научни статии за трансфер фактор. Изследването продължава и сега.

Келвин МакКосланд, д-р. Вицепрезидент за изследователска работа "Научни изследвания 4Life" е автор на повече от 500 различни хранителни добавки.

"В моя живот аз не съм срещал един-единствен продукт, който по своята ефективност можеше да стои на равно с Трансфер Фактор".

Трансфер Фактор има огромни предимства пред сухата коластра, което значително подобрява ефективността на неговото използване:

1. Концентратът има високо съдържание на Трансфер фактор в сравнение с коластрата. За онагледяване на разликата в съдържанието на основният активен компонент, трябва да се отбележи, че за получаването на 1 кг. концентрат от трансфер фактори са необходими 50 кг. изсушена коластра.

2. Чистотата на Трансфер Фактор XF ™ от протеинови молекули, имуноглобулини и казеин позволява използването му дори и за хора с алергии към млякото и непоносимост към лактоза.

Най-високото качество на коластрата е гарантирана от високите изисквания ("клас А" стандарти FDA, САЩ) при всеки етап от събирането на коластрата до крайния етап на производството. Млечните ферми, доставящи коластра са в щатите на Вашингтон и Калифорния, САЩ. Храната на животните се осигурява чрез паша във ферма. В тези животни се изключва употребата на антибиотици и хормони.

Трансфер фактор и спорта

В Солт Лейк Сити, щата Юта бе съобщена новината от главния научен директор доктор Калвин Мак Каусланд, че компания 4Life® е получила документация от Федералния център за борба с допинга в Москва, Русия, с която позволява 4Life® Transfer Factor™ за използване от Олимпийските състезатели, при тренировка, подготовка и състезания. Това одобрение се получава след като доброволци са консумирали 4Life® Transfer Factor™ продукти и техните телесни течности, са били анализирани в съответствие с допинг контрола, които използват съвременни методи на газова хроматография и масова-спектрометрия в съответствие със Световната Антидопинг агенция в Монреал, Канада.

"Ние сме много доволни от това одобрение," коментира Президентът на Евразия Ема Оганова, MD, доктор 4Life® Transfer Factor™ продължава да се определя като най-добрия в науката за имунната система."

Основателя и Главен изпълнителен директор , на компания 4Life®, Дейвид Лисонби стартира компанията 4Life® Researching през 1998 г., с ангажимент да постигне най-високите научни стандарти. Активната изследователска и развивна дейност на Transfer Factor™ технологията е определящ за постоянния растеж на компанията, като всеки дистрибутор /сътрудник/ има възможността да развие успешен самостоятелен бизнес.

"Това място на пазара и високо ниво на продукта е непостижимо без участието на професионалния изследователски екип", допълни Мак Каусланд.

"Аз съм доволен от нашата продължаваща еволюция в индустрията с хранителните добавки"- заяви изпълнителният вицепрезидент Брус Ред. "Качеството на работата на нашия Отдел за изследвания и развитие със сигурност ще задържи 4Life® като една от водещите в научните открития и успехите за години напред."

4Life® е лидер в разработването, производството и дистрибуцията на Transfer Factor™ продукти и продължава да публикува растеж в над 60 страни по целия свят.


Трансфер фактор - обучава, настройва и програмира нашата имунна система !

Имунната система в широк смисъл, това е цялата система за защита от заплахи в околната среда. Тя се бори с всички опасности : инфекции, стрес, свободните радикали, отравяния, изгаряния, умора, токсини, паразити, чужди клетки, раковите тумори, холестеролни плаки и т.н.

Ежедневно се сблъсква с различни, променящи се вируси, микроби и други заплахи, имунната система придобива нови умения и съхранява информацията. Този "опитен" имунитет работи точно, с малко разходи и по-важното - много по-бързо. В действителност, когато тялото ни е изправено пред инфекция за първи път, имунната система трябва първо да го прознае и след това унищожи. Този процес отнема 10 до 14 дни. След това имунната система "запомня" нарушителя и неговата повторна атака ние обикновено не забелязваме при бързо и ефективно реагиране на нашата имунна система. Ако сте преболедували в детството варицела например, вие не се разболяват от нея до смъртта си. Това означава, че имунната информация се съхранява в продължение на много години в тимуса, имунните клетки на паметта. Имунните клетки живеят в продължение на 1-3 месеца - и се заменят с нови, които "прочитат" съхранената информация в тимуса и действат компетентно.

През 1949 г. Лоуренс (H.S.Lawrence) установи, че имунната информация може да се прехвърля от един организъм в друг, когато се прилага към него екстракт от бели кръвни клетки, които съдържат специални молекули на които е записан имунния опит. Тези молекули, които имат много малки размери, състоящи се от 44 аминокиселини са наречени трансфер фактори. Скоро, учените са установили, че те са едни и същи във всички гръбначни животни и следователно не е задължително да бъдат на човек. Много от трансфер факторите се съдържат в кръвта, но още повече в коластрата и яйчния жълтък. 

Copyright © 2008-2020 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев