ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

ЗА ТРАНСФЕР ФАКТОР

Производствения цех на 4LIFE

Интервю с Крис Локвуд и Давид Волмер

Какво е Трансфер фактор?

ТФ – това са малки пептидни молекули, съдържащи 44 аминокиселини, от групата на цитокините. Наричат се така, защото предават информация на незрели имунни клетки, как правилно да работят, елиминирайки заплаха за нашия организъм. Те предават информация от един организъм на друг, от една клетка на друга. Наричат ги „интелектът на имунната система“.

Трансфер фактор е природен имунокоректор, извличащ се от кравя коластра и яйчен жълътк, които са най-богатите източници на ТФ. Влияейки на клетките на имунната Ви система, най-вече на лимфоцитите-килъри, ТФ активира производството на имуноцитокините, корегира функцията на имунитета. Проф. А.Воробьов счита, че «предимстовто на Transfer Factor от компанията 4Life Research пред другите, дори много известни имуномодулатори в това, че той има високо-активиращо действие на имунитета, широк спектър на действие, абсолютно безопасен и безвреден, взема се перорално под формата на капсули, няма негативно странично действие, няма противопоказания, не може да се предозира и е ефективен както при възростните, така и при децата».

ТФ е балансирана смес от три функционално различни фракции, които осигуряват ефективността на имунната система. Индукторите осигуряват общата готовност на имунната система, стимулират Т-клетъчния имунитет, повишавайки и засилвайки функциите на натуралните килъри. Супресорите регулират интензивността на имунната реакция, предотвратяват автоимунните реакции, постигайки баланс на клетъчно ниво. Антиген-специфичната фракция осигурява възможност на имунната система много рано да разпознава враговете – потенциалната заплаха за нашия организм. Всяка от тези три фракции подпомага за подобряване на адаптивните функции на имунната система.
Технология за производство на Трансфер фактор

Като резултат от години научни, клинични и технологични изследвания, учените са установили, че най-разумният, широко достъпен източник на трансфер фактори е коластрата.

През 1988 г. е развит високотехнологичен процес ултрамембранна филтрация. Този процес е патентован (патент N 4,816,563) и компанията "4-Life" е придобила лиценз за използване на концентрата с търговското име "Трансфер Фактор XF ™"

Технологичен процес

Суровини - висококачествена коластра (клас A), която се получава от елитни крави:

Специализирани ферми в екологично чисти райони на Вашингтон и Калифорния (при засилен държавен контрол и федерален контрол над храните, със забрана за използване на антибиотици, хормони или химични торове, със строг контрол върху здравето на животните).

Използва се само прясна коластра ( от първите 24-48 часа след отелване), в която концентрацията на трансфер фактор е най-висока.

Веднага се замразява във фермата и със специални транспортни средства се доставя за производство.

Технология за производство на трансфер фактор

Обезмасляване и пастьоризация на всяка партида при ниска температура в продължение на 45 минути.

Ултрамембранна филтрация за концентрация на трансфер фактор.

Аерозолно изсушаване при ниска температура.

Специални методи на стабилизиране на трансфер фактор, за да се поддържа неговата ефективност.

Изсушаване и смилане на прах, капсулиране (самостоятелно или заедно с други съставки).

Чрез ултрамембранната филтриращи се отстранават съставките с високо молекулно тегло, имуноглобулините и казеините. Това позволява използването на Трансфер фактор от хора с алергии към млечни продукти и лактоза.

Всички материали, използвани в процеса, както и за производството на ингредиенти отговарят на изискванията за качество на храните. Съставките са посочени и анализирани в съответствие с това, което е посочено в сертификата.

Микробиологичните анализи са направени по отношение на суровините, по време на процеса и на крайния продукт.

Сертификатите на микробиологичните анализи се съдържат в доклада за всяка партида и могат да бъдат издадени копия при поискване.

Всичко това предполага, че продуктите на компанията отговарят на най-високите стандарти за качество.

Като световен лидер в разработването и използването на трансфер фактор, компанията "4Life" е разработила нова технология за получаване на трансфер фактори от яйце (патент 6,468,534) през октомври 2002 година.

Новата технология позволява да се получи първоначалния антиген - специфичен трансфер фактор за подобряване на здравето при сърдечно-съдови заболявания, които се използват в новите продукти "ТРАНСФЕР ФАКТОР CARDIO ™» и "ТРАНСФЕР ФАКТОР GLYUKOUCH ™».

Динамичната линия от продукти с високо качество е в основата на развитието на бизнеса. Отличителната черта на продуктите на 4Life е фактът, че фирмата разполага със собствен отдел за изследвания и развитие. Всяка съставка включена в продуктите, е изследвана от компетентните сътрудници на отдела.

Ръководството на научния отдел в компанията се осъществява от д-р C. McCausland, който има богат опит в научните изследвания и практически опит в разработването и създаването на хранителни добавки, лекарства, както и дългогодишен опит в мрежовия маркетинг и производството на хранителни добавки.

Един добър пример за това е фактът, че под ръководството на д-р C. McCausland са създадени и модифицирани над 400 имена на хранителни добавки.

Горното може да бъде в уверение на това, че компанията 4Life остава в челните редици за въвеждане на най-новите постижения на науката и в практиката на създаване на нови продукти.

Персонала в отдела за научни изследвания и развитие непрекъснато се занимава с проучването и намирането на нови съставки, нови технологии и тяхното прилагане в производството, така че новите добавки винаги да съответстват на най-високите международни стандарти за производство и ефективност в превантивните и лечебни цели.

В допълнение към факта, че дружеството разполага със собствен отдел за изследвания и развитие, 4Life има предимството да си сътрудничи с изключително престижния Медицински Консултативен съвет. В него са включени медицински специалисти в страната, известни лекари, биохимици, специалисти по имунология, диетолози, създатели на формули на хранителни добавки и техните производители. Те твърдо вярват в силата на продуктите на 4Life, особено от линията на Трансфер Фактор и ги използват редовно, както за лична консумация, така и в професионалната си практика.

Медицинския Консултативен съвет също играе ключова роля в съвременните изследвания за създаване на продукти на компанията и в привличане вниманието на медицинската и широката общественост към проблемите на използването на алтернативната медицина в общата практика.

Източник: www.fo-life.info

 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев