ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Пет факта за цинка

Пет факта за цинка
21.10.2020 / 07:16

Какво представлява цинкът и защо е полезен?

Цинкът е важен минерал за вашето тяло, особено за имунната ви система

 

1.) Цинкът е основен минерал, но тялото ви не може да го направи само. Това означава, че трябва да го приемате ежедневно от вашата храна или от хранителни добавки.

 

Ето няколко храни с цинк:

- Ядки;

- Яйца;

- Червено месо;

- Млечни продукти.

 

Уверете се, че получавате препоръчителния си дневен прием на цинк!

2.) Цинкът е от решаващо значение за развитието на здрава имунна система и също е от решаващо значение за активирането на Т-клетките. Т-клетките помагат на тялото ви да прави разлика между приятел и враг и помагат да атакувате чужди нашественици. Когато купувате сироп за кашлица, може да забележите, че към него се добавя цинк!

 

3.) Цинкът е вторият най-разпространен микроелемент в тялото ви след желязото, което означава, че цинкът присъства във всяка клетка на тялото ви!

 

4.) Цинкът подпомага нормалния растеж и развитие по време на бременност, детството и юношеството! Бременни жени, деца и юноши трябва да приемат цинкови добавки, особено за развитието на рецепторите за мирис и вкус.

 

5.) Необходим е ежедневен прием на цинк, тъй като тялото няма специализирана система за съхранение на цинк. Независимо дали получавате цинк чрез естествени храни или добавки, не забравяйте да си набавяте този мощен минерал всеки ден!

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев