ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

КАКВО СА ТРАНСФЕР ФАКТОРИТЕ?

Трансфер факторите са система за високоефективно предаване на информация, създадени са от природата за прехвърляне на имунитета. Трансфер факторите са верига от малки пептиди, състоящи се от 44 аминокиселини.

КАКВО Е КОЛАСТРА?

Коластрата е течност, която се освобождава от млечните жлези на майката веднага след раждането на детето.

ЗАЩО УЧЕНИТЕ СА ОТКРИЛИ ТРАНСФЕР ФАКТОРИ В КОЛАСТРАТА?

Наблюденията показват, че ако новородените телета нямат възможност да ядат майчиното мляко, те често умират бързо, въпреки изобилието от други храни. Смъртта идва от различни инфекции. Учените са установили, че майката предава трансфер фактор на бебето.

КАКЪВ Е МЕХАНИЗЪМЪТ НА ДЕЙСТВИЕ НА ТРАНСФЕР ФАКТОР?

Трансфер факторите са балансирана смес от три отделни фракции, които осигуряват ефективен имунен отговор. Това са ИНДУКТОР , АНТИГЕН-СПЕЦИФИЧНИ и СУПРЕСОРНИ фракции. Фракцията на индуктора осигурява фундаментално обучение на имунната система. Антиген-специфична част прилича на бюлетините "издирвани от полицията", който позволява да се разпознаят отличителните белези на врага (инфекция). Супресорната фракция е в състояние да признае поражението на врага и да успокои имунната система, възстановяване на функцията й към първоначалното си ниво. За разлика от повечето хранителни добавки за имунната система, за да се осигурят "градивни елементи" за нормалното й функциониране, трансфер факторите са "интелигентността" на имунната система. Това е имунната информация и обучението, които позволяват на имунната система да изпълнява ефективно своята функция.

МОГАТ ЛИ ХОРА С АЛЕРГИЯ КЪМ МЛЯКО И НЕПОНОСИМОСТ КЪМ ЛАКТОЗА ДА КОНСУМИРАТ ТРАНСФЕР ФАКТОР?

Трансфер факторите не причиняват алергични реакции. Обикновено алергията се причинява от големи млечни протеини (имуноглобулини и казеини), които се отделят от Трансфер Фактор по време на производството. Хората с лактозна непоносимост могат да използват до 3 г. лактоза без никакви отрицателни последици. Съдържанието на лактоза в трансфер факторите е много по-ниско от горното ниво.

ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ 4-LIFE ТРАНСФЕР ФАКТОР И СУХА КОЛАСТРА?

Разликите са много важни. Първо, в Трансфер Фактор 4Life фактори молекулната концентрация (самите активни съставки) на трансфер фактори са много по-високи, отколкото в сухата коластрата - ТФ Класик и ТФ Три фактор съдържа 100% трансфер фактори, а в сухата коластра тези молекули са само 2%. Поради това прехвърлените трансфер фактори са много по-ефективни. Високата концентрация на трансфер факторите в Трансфер Фактор се постига чрез използване на високотехнологичен патентован процес на ултрафилтрация, който е лицензиран. На следващо място, трансфер факторите не са обект на деградация в храносмилателния процес, които се абсорбират лесно и не се възприемат от организма като нещо чуждо, за разлика от антителата и протеините, намиращи се в големи количества в сухата коластра. И накрая, Трансфер Фактор е обект на специален процес на стабилизиране, за да се запази ефективността на трансфер факторите.

ИМА ЛИ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ТРАНСФЕР ФАКТОРИТЕ?

Трансфер факторите са абсолютно безопасни вещества. От тяхното откриване през 1949 г., не е имало никакви доклади за развитието на каквито и да било нежелани реакции, в резултат на използването им във високи дози в клинични условия и при продължителен прием в продължение на няколко години.

ИМА ЛИ НАУЧНИ РАЗРАБОТКИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ПРИЛАГАНЕТО НА ТРАНСФЕР ФАКТОР?

За петдесет години след откритието на д-р Лорънс, бяха проведени 11 международни конференции, както и изразходвани около 40 милиона долара за научни изследвания, в резултат бяха публикувани повече от 3000 научни статии. През 1999 г. в XI-ти международен конгрес за Трансфер Фактор, изследователите от Италия и Франция (Giancarlo Pizza, Caterina De Vinci, Aldopaolo Palareti, Dmitri Viza) представиха резултатите от 25 години клинични изследвания на Трансфер Фактор, получени в тяхните лабораториите. Трансфер Фактор получиха 1647 пациенти, страдащи от хепатит, херпес, СПИН, автоимунни, онкологични и други заболявания. При 1/3 от пациентите периодът на наблюдение надхвърля 20 години. Резултатите от проучванията показват ефективността на използването на трансфер факторите при различни патологични състояния, както и липсата на признаци на токсичност.

КОЙ МОЖЕ ДА ПРИЕМА ТРАНСФЕР ФАКТОР?

Всеки, който иска да подобри функцията на имунната система, трябва да приема Трансфер Фактор.

МОГАТ ЛИ БРЕМЕНИТЕ ЖЕНИ ДА ПРИЕМАТ ТРАНСФЕР ФАКТОР?

Досега не е имало информация за наличието на нежелани реакции, когато бременни жени приемат Трансфер фактор. Но също така, както при всяка хранителна добавка, бременната жена трябва първо да се консултира с лекар.

МОЖЕ ЛИ ДА ДАВАТЕ ТРАНСФЕР ФАКТОР НА БЕБЕТО?

Трансфер факторите на молекули създадени от природата за новородени. Няма възрастови ограничения при назначаване на Трансфер Фактор при кърмачета.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРИЕМАМЕ ТРАНСФЕР ФАКТОР, АКО ВЕЧЕ СМЕ ПОЛУЧИЛИ ИМУННАТА ИНФОРМАЦИЯ В РАННА ДЕТСКА ВЪЗРАСТ?

Трансфер факторите, които бебето получава от майката, спомагат за обучението и укрепването на слабо развитата имунна система, за да издържат влиянията на околната среда. Въпреки това, в момента, както никога досега, човешкото тяло е подложено на различни вредни фактори. В допълнение, в резултат на промените свързани с възрастта имунната система на човека постепенно отслабва. Укрепването на имунната система може да бъде решаващ фактор за поддържането на човешкото здраве.

КАК ДА ДАВАТЕ ТРАНСФЕР ФАКТОР НА БЕБЕТА И ДЕЦА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРИЕМАТ КАПСУЛИТЕ?

Няма нужда да давате на бебета капсула. Капсулите лесно се отварят, съдържанието им се излива и се смесва с млечна смес или пюре.

КАКВА Е П РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТРАНСФЕР ФАКТОР И ТРАНСФЕР ФАКТОР ПЛЮС?

Трансфер Фактор балансира имунната система. Трансфер факторите играят ролята на инструктор по отношение на различни специализирани клетки на имунната система. Те помагат на имунната система да разпознава и да се бори с външните врагове. Трансфер факторите са имуномодулатори, т.е. те поддържат нормалното функциониране на имунната система, поради наличието в тях на индуктори, антиген специфични и супресори .Трансфер Фактор Плюс съдържа Transfer Factor XF, допълнителни съставки, които могат да стимулират имунната система.

ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ТРАНСФЕР ФАКТОР КОЙТО СЕ ПРИЕМА ЧРЕЗ ИНЖЕКТИРАНЕ И ЧРЕЗ КАПСУЛИ?

Трансфер фактори чрез инжекции се произвеждат от кръв, докато трансфер факторите за вътрешно потребление се произвеждат от коластра. Независимо от начина на приложение (инжектиране или поглъщане), трансфер факторите запазват своята активност и имат приблизително същата ефикасност.Положителния ефект на пероралния прием на Трансфер Фактор позволява да се използва продукта без дневни неудобства, свързани с инжекции, както и е по-сигурно.

КАК СЕ ОТРАЗЯВА НА ТРАНСФЕР ФАКТОР ТЕМПЕРАТУРАТА?

Трансфер факторите остават активни по време на процеса на пастьоризация. Независимо от това се препоръчва съхраняването на продукти с трансфер фактори на хладно сухо място.

ПОДСЛАДИТЕЛИ В PRO-TF - КОЛКО СА БЕЗОПАСНИ?

PRO-TF съдържа 2 подсладители: сукралоза и калиев ацесулфам.

Сукралоза - е сравнително нов високо интензивен, топлинно стабилен подсладител, разработен от британската компания «Tate & Lyle» през 1976 г., който е 600 пъти по-сладък от захарта и може да се използва в голямо разнообразие от продукти. Подсладителите на основата на сукралоза имат приятна сладост, вкусът им е неразличим от вкуса на захарта, те се разтварят добре във вода. Голям плюс на сукралозата е стабилността при термична обработка (пастьоризация и стерилизация, използвани при производството на консервиране). Безопасността на консумацията на продукти на базата на сукралоза се доказва от повече от 110 теста, провеждани от 15 водещи световни научни центъра. Резултатите от тези проучвания бяха разгледани от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), както и от други международни здравни органи. В резултат на това дневната консумация на сукралоза в напитките и храните е одобрена от Световната здравна организация. Експертите твърдят, че използването на този подсладител е безопасно не само за обичайния контингент, но и за бременни жени, деца от по-млада възрастова група и пациенти с диабет.

Освен това, екологичните проучвания показват, че сукралозата напълно се разлага биологично и не е токсична за рибите и водните организми. По този начин съвременните специалисти по хранене считат, че сукралозата е един от най-безопасните подсладители. Това е единствената "изкуствена захар", която е избягала от обвиненията за канцерогенност.

Окончателното решение на лекарите, че е вредно или полезно ацесулфам калий, все още не съществува, но веществото не се абсорбира от тялото и се отделя чрез бъбреците доста бързо. E950 се счита условно за безопасен, положителните аспекти на калиевия ацесулфам върху човешкото тяло е че няма намеса в обмяната на веществата и че веществото не уврежда зъбния емайл и води до зъбен кариес.

СЗО е определила максималната допустима доза дневен прием на калиев ацесулфам, който е 15 mg / kg човешко телесно тегло.

Съдържанието на калиев ацесулфам в PRO-TF не надвишава допустимата норма. 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев