Съвременни проблеми на клиничната педиатрия

pixabay.com
02.07.2019 / 09:31

"Съвременни проблеми на клиничната педиатрия" Материали на III конгрес на педиатри на Украйна (17-19 октомври 2006 г., Киев)

 

Ефективност на използването на естествен имуномодулатор Трансфер Фактор Плюс при деца с рецидивиращ бронхит.

В момента имуномодулаторите от различни класове се използват в имунореабилитационния комплекс за тази патология. Така наречените естествени имуномодулатори се считат за най-подходящи за детския организъм, като хранителните добавки Трансфер Фактори на базата на коластра, разработена от 4Life Research (САЩ). Целта на изследването е да се проучи клиничната ефикасност на Трансфер Фактор Плюс в комплекс от имунореабилитационни мерки при деца с рецидивиращ бронхит.

 

При изследването са наблюдавани 60 деца на възраст от5 до 14 години с рецидивиращ бронхит, които на фона на традиционното рехабилитационно лечение са получавали Трансфер Фактор Плюс за един месец. Критериите за ефективността на имунореабилитационните мерки са честотата на рецидивите на заболяването и случаите на остри респираторни инфекции, както и състоянието на имунната резистентност.

Установено е, че използването на хранителна Трансфер Фактор Плюс в комплекса от имунореабилитационни мерки при деца с рецидивиращ бронхит има положителен ефект върху клиничното протичане на заболяването, намалява честотата на остри респираторни инфекции.

 

Терапевтичен ефект на Трансфер Фактор Плюс е свързан с имуномодулаторни свойства, по-специално с ефекта върху клетъчния имунитет (увеличаване на броя на CD 3+, CD 4+ клетки, нормализиране на CD 19+ клетки и имунорегулаторния индекс).

Така проведените проучвания позволяват да се препоръча Трансфер Фактор Плюс в комплекса от имунореабилитационни мерки за деца с рецидивиращ бронхит.

 
 

Copyright © 2008-2020 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев