ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Transfer Factor BCV

Transfer Factor BCV
09.08.2019 / 14:20

Една от най-интересните природни формули за подпомагане на имунната система и при сърдечно-съдови заболявания е TRANSFER FACTOR-CARDIO.

 

Препоръки за приема на ТФ BCV:

За подпомагане работата на сърдечно-съдовата система, при хипертония, хронична умора, подобряване на зрението, стабилизиране на нервната система, за по-добра концентрация, при злоупотреба с алкохол, при прием на хормонални медикаменти, при планирана бременост, проблеми с полови мъжки органи, низка активност на сперматозоиди, безплодие, (съчетание ТФ Плюс + ТФ BCV), белодробни проблеми, астма, чернодробни заболявания, най-вече хронични, нарушената функция на далака, нарушена перисталтика, нарушенa обмянa на веществата, регулиране на теглото, болестта на Ауцхаймер, Паркинсон, климакс, за бързорастящ детски организъм (в период на бърз ръст и при силни натоварвания), при химеотерапия, при рехабилитация за следоперациония период, профилактика на старческа склероза.

 

Състав:

Витамин А (като бета каротин) 2500 IU 50%

Витамин С (магнезий degidroaskorbat, 200 мг. 330% аскорбил палмитат и аскорбинова киселина)

Витамин Е (D-алфа токоферил сукцинат) 100 IU 330%

Ниацин (Niacinamide) 20 мг. 100%

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид) 2 мг. 100%

Фолиева киселина 400 мкг. 200%

Витамин В 12 (цианокобаламин) 8 мг. 133%

Магнезий (като магнезиев: хлорид, 180 мг. Degidroaskorbat 45%, arginate и lizinat)

Цинк (като цинков arginate) 10 мг. 67%

Селен (selenometionin) 50 мкг. 71%

Мед (меден глицинат) 2 мг. 100%

Калий (калиев цитрат) 50 мг < 2%

Целеви Transfer Factor BCV 200 мг * ( съдържа екстракт от трансфер фактор и яйчен жълтък)

Proprietary Blend 478 мг *

Spinose (корен) (22% sterolovyh geterozidov)

Гинко билоба (листа) (24% гинко гликозиди flavone, 6% терпенови лактони)

Глог (цветя и листа) (1,8% рутин)

Чесън

Коензим Q10

Екстрактът от червен ориз с мая

Resveratrol (от Polygonum cuspidatum)

Джинджифилово масло

 

Провитамин А Антиоксидант - (свободните радикали увреждат липидите в клетъчните мембрани, генетичният материал в клетките. Затова те допринасят за стареенето, развитието на онкологичните процеси и хроничните заболявания). Подобрява имунната система на организма. Подобрява състоянието на кожата и лигавиците. Спомага за поддържането на витамин С в организма. ВИТАМИН С укрепва имунната система. Той играе важна роля в окислително-редукционната (антиоксидативна) реакция.

 

Ниацин (Ниацинамид) участва в реакциите, които отделят енергия в тъканите в резултат на биологичната конверсия на въглехидрати, мазнини и протеини, което е важно за нервната, мускулната система, стомашно-чревния тракт и кожата. Участва в синтеза на хормони.

 

VITAMIN B 6 (пиридоксин хидрохлорид) важен за много ензими, участващи в протеиновия метаболизъм. Мазнините и въглехидратите участват в образуването на адреналин, серотонин, витамин РР (никотинова киселина), разграждането на гликоген насърчава усвояването на Mg, нормализира хода на възпалителните реакции (включително артрит). Засилва способността на клетката да абсорбира глюкоза, което е важно за дейността на нервната система, костната тъкан.

 

VITAMIN B 12 - Формира кръвните клетки, образуването на мембрана на нервните клетки, участва в метаболизма на мазнините и въглехидратите.

 

МАГНЕЗИЙ - Включени са четирите минерала: магнезий, калций, натрий, калий.

Той е особено необходим за костната тъкан (60%) 20% в мускулите 19% - в други енергоемки органи (мозък, черен дроб, бъбреци) 1% извънклетъчна течност. В кръвта 60-75% магнезий е в йонизирана форма.Тя влияе върху работата на 300 ензима. Една от основните енергии на клетката. Той е част от молекулата на АТФ, която доставя енергия за повечето клетъчни реакции. Включително участието в осигуряването на "клетъчни помпи", които регулират вътреклетъчния обмен на Na, K, Ca. Участва в тъканното дишане. необходим за синтеза на протеини, мастни киселини и липиди. Участва в синтеза и разпада на нуклеиновите киселини. Осигурява импулси в централната и периферната нервна система. Възстановява нервните клетки след изтощителни натоварвания. Хипнотичен и антиконвулсивен ефект. Подпомага клетъчния и хуморален имунитет. Той е вътреклетъчен проводник на действието на инсулин, подпомага абсорбцията на глюкоза от клетката. Участва в неутрализирането на токсините в черния дроб. Предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Подобряване на местното кръвообращение, има диуретичен ефект. Предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Без магнезий и витамин В-6 не може да се синтезира Лецитин, което гарантира разтворимостта на холестерола. Магнезият играе голяма антиатерогенна роля в женското тяло по време на менопаузата. Повишеното съдържание е необходимо за: психоемоционален стрес; повишен холестерол; възстановяване от грип, ТОРС; хипертония; бронхиална астма; възстановяване след операции; висока физическа активност; при диария, запек, слабителни, възпалителни процеси в храносмилателния тракт; при повишена екскреция през бъбреците - нефротичен синдром, хроничен алкохолизъм, диабет, употреба на диуретици. ендокринни отклонения - хиперфункция на щитовидната жлеза, хиперфункция на паращитовидните жлези.

Нервната система е най-чувствителна към съдържанието на магнезий. Магнезият е енергийният господар на клетката. Той е необходим за синтеза и разграждането на всички невроактивни пептиди. Участва в процесите на невралната памет. Крал на невроактивни елементи. Липсата на магнезий намалява устойчивостта при стрес - раздразнителност, паника, депресия.

Повишена хипервъзбудимост, хронична умора. Появява се стабилна фибромиалгия. Магнезиеви и сърдечно-съдови заболявания. Магнезиевите препарати предотвратяват появата на коронарен спазъм. Вътреклетъчният дефицит на магнезий и калий създава идеални условия за възникване на аритмии. Освен това е необходимо за кардиомиопатия, за застойна сърдечна недостатъчност (защото се използват диуретици и дигиталис.

 

ЦИНК

Той засяга всички части на имунната система: от производството на хормони от тимуса, повишаване на активността на имунните клетки до образуването на интерферон (може да увеличи синтеза 10 пъти) Водещ антиоксидант (кофактор на ензима супероксид дисмутаза) Той е част от металотионеините с мощни антиоксидантни и детоксикиращи свойства.

Zn участва в производството и действието на инсулина върху клетъчните рецептори. Важно е за нормализиране на въглехидратния метаболизъм при хипертония на фона на метаболитен синдром. Важно за мъжката репродуктивна система.

Има пряка връзка между нивото на цинк в организма и съдържанието на половия хормон тестостерон и потентността при мъжете. Включен в структурата на естрогенните рецептори.

Zn засилва ефекта от намалената концентрация на женските полови хормони при жените в периода след менопаузата. Ако съдържанието му в организма намалее, се създават условия за повишено възпроизвеждане на гъбички и патогенни бактерии, което означава риск от пърхот, сърбеж на кожата, дразнене и акне. Растежът на косата се забавя, качеството им се влошава, косата пада и се разделя. Причината е недостиг на цинк. В мъжкото тяло цинкът играе роля в процесите на възпроизвеждане. Този елемент е включен в съвременните лекарства, предназначени за лечение на импотентност и именно неговото съдържание се определя в спермата при мъжкото безплодие. Много жени ще си спомнят, че за лечение на различни заболявания им бяха предписани физиотерапевтични сесии с цинк и мед в предродилната клиника.

 

МЕД

Съдържа се в много ензими. Участва в метаболизма на мазнините. Във въглехидратния метаболизъм. Засяга метаболитната активност на сърцето. Неговото взаимодействие с извънклетъчните натриеви йони е от голямо значение за регулирането на водния метаболизъм. Увеличаването на концентрацията на калий в организма води до увеличаване на екскрецията на натрий чрез бъбреците, а свързаното с това увеличаване на количеството на отделената урина намалява способността на тъканните протеини да се свързват с течностите. Адекватният прием на калий е от особено значение за пациенти, приемащи преднизон, хипотиазид и други лекарства, които причиняват повишено отделяне на калий в урината. Човешкото тяло е много чувствително към намаляване на концентрацията на калий в кръвта (хипокалиемия). В резултат на това се появяват сънливост, мускулна слабост, загуба на апетит, гадене, повръщане, намалено уриниране, понижено кръвно налягане и други промени. Дневната потребност на възрастен човек от калий е от 2 до 3 g.

 

СЕЛЕН

Селенът е елемент, необходим за здравето на човека. Това е един от най-важните елементи, необходими за нашето тяло. В комбинация с витамини А, С и Е предпазва от появата на рак, помага при артрит и унищожава вредни за организма вещества. Изследванията потвърждават ролята му на антиоксидант.Увеличава издръжливостта на организма поради увеличеното снабдяване с кислород на сърдечния мускул. Необходим за образуването на протеини, подпомага нормалното функциониране на черния дроб, щитовидната жлеза, панкреаса, за спокойствието на нервната система.

Той е един от компонентите на спермата, който е важен за поддържане на репродуктивната функция. Спомага за отстраняването на йони на тежки метали от тялото, благоприятен ефект върху нервната система, като позволява в напреднала възраст да поддържа яснота на ума и весело настроение .

* Приемът на селен нормализира киселинно-образуващата функция на стомаха.

* Селенът помага за прочистване на организма от крайните продукти на метаболизма, повишава устойчивостта при стрес и инфекции.

Стимулира синтеза на хемоглобин и удължава живота на червените кръвни клетки.

Селенът се използва за намаляване на ефектите от радиацията при лечението на рак.

Приемът на селенови препарати забавя процеса на стареене, като селенът увеличава живота на клетките. Клинично изследваните пациенти имат повишена двигателна активност, появява се бодрост, главоболието и замайването спират, сънят, апетитът и настроението се подобряват.

Има наблюдения, че мъжете след няколко години отсъствие възстановяват потентността. Селенът защитава генетичните функции и поддържа нормален хромозомен апарат. Американският учен Р. Шамбергер (1970) установи, че с ниско съдържание на селен в тялото на бременни, детската смъртност рязко нараства и броят на децата с различни малформации се увеличава. Н. Грифитс и К. Томсън (1974) също отбелязват, че нетрудоспособността е пряко свързана с липсата на селен в организма.

 

Дефицит на селен.

При дефицит на селен едновременно се нарушава функционалната активност на много органи и системи.

Недостатъчното количество селен в организма може да се прояви в състояние на преумора и изключителна умора, тревожност, депресия, повишен холестерол, задържан растеж, отслабен имунитет, нарушена функция на черния дроб и безплодие при мъжете.

Хранителни източници: морски дарове, бъбреци, черен дроб и месо съдържат голямо количество селен. Зърнените култури и семената могат да имат значително количество селен, но това зависи от съдържанието на този минерал в почвата, върху която те са отглеждаkи. Селенът е оскъден в плодовете и зеленчуците. Други източници на селен включват люцерна, корен от репей, лют червен пипер, лайка, семена от копър, женшен, плод глог, хмел, хвощ, лимонова трева, петнист млечен бодил, коприва, магданоз, мента, малинов лист, шипка, равнец. Трябва да приемате внимателно препарати със селен, като не трябва да надвишавате дневната доза. При интоксикация със селен косата пада, появява се гадене или повръщане, ноктите ексфолират и изпадат, засяга се черният дроб, сърцето, скелетът.

Средната дневна доза селен е 80 - 150 mcg.

 

Билки и растения.

ГИНКГО БИЛОБА

От листата се изолират вещества от различни химични групи с различна фармакологична и терапевтична активност. Те включват монотерпени - линалол етер, сесквитерпени - билобалид А, бисаболадиен-билобанон, алатон; трициклични дитерпени - гинколиди A, B, C и J.

Екстрактите от листа от гинко преди 5000 години са били използвани от китайската медицина като спазмолитично средство при сърдечни и белодробни заболявания, като средство за лечение на глисти и репеленти. Те са били ефективни при бронхиална астма, синдром на токсичен шок и различни нарушения на кръвообращението. Западната научна медицина се интересува от гинко през 50-те години на XX век, когато започват лабораторните му изследвания и клинични изпитвания. Тогава се установяват ангиопротективните и антиоксидантни свойства на листата на гинко, които не са били известни в източната медицина.

Днес лекарствата, съдържащи гинко, са сред първите пет най-продавани лекарства. Американците разпространяват над 50 милиона долара годишно за лекарства с гинко.

Гинко билоба е единственото известно на науката растение, което съдържа специфични вещества - гинкголиди и билибалиди, които повишават еластичността на стените на кръвоносните съдове, имат съдоразширяващи свойства, инхибират възпалителни реакции чрез инхибиране на фактора на активиране на тромбоцитите (FAT), като по този начин предотвратяват тяхното агрегация и подобряват кръвообращението в съдово легло.

 

Коензим Q 10

Коензим Q10 е неразделна част от митохондриите - субклетъчни елементи, които произвеждат около 95% от цялата енергия, необходима на човешкото тяло. Във вътрешните органи, които консумират големи количества енергия, като сърцето, черния дроб, бъбреците, далака, панкреаса, трябва да се поддържа високо ниво на коензим Q10. Проучванията показват, че 25-процентов дефицит на коензим Q10 в тези органи може да причини сериозни заболявания.

С възрастта тялото ни губи способността си да абсорбира достатъчно количество коензим Q10 от храната, така че рискът от заболяване се увеличава. Проучванията показват, че коензим Q10 е необходим за осигуряване на имунната защита на организма и нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, той също лекува венците и спомага за поддържане на нормално тегло.

Кратка информация за коензима: Коензим Q10 се синтезира в черния дроб. Основният източник на попълване на коензим Q10 са храната. В този случай най-голямото количество коензим Q10 се намира в храни от животински произход (месо, черен дроб, говеждо сърце и др.). Но точно тези продукти са противопоказни за хора с висок холестерол в кръвта, пациенти с атеросклероза и други заболявания, свързани с метаболитни нарушения. В този случай коензим Q10 трябва да се въведе в организма във вече синтезирана форма. Коензим Q10 е носител и източник на кислород в клетките. Засилва действието на други ензими и има антиоксидантен ефект.

Показания за употреба на Коензим Q10: Превенция и лечение на сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза и нейните усложнения, особено хипертония; забавяне на процеса на стареене в организма; профилактика и лечение на астеничен синдром и синдром на хронична умора; стимулиране на имунитета и адаптивни реакции на организма; употреба в програми за отслабване (ефектът се постига чрез ускоряване на енергийните и метаболитни процеси в организма); лечение на пародонтоза.

 

RECVERATROL.

Екстрактът от изцедени гроздови джибри попадна в полезрението на лекарите в началото на 90-те, когато светът започна да говори за така наречения „френски парадокс“. Тогава кардиолозите Джон Д. Фолтс и Хедър Дероу от Университета на Медисън, Уисконсин, обърнаха внимание на интересната статистика, публикувана в международното медицинско списание Lancet. Те се интересуваха от факта, че във Франция, където населението предпочита храни с високо съдържание на мазнини, нивото на сърдечно-съдови заболявания е много по-ниско, отколкото в други развити страни. Страстта към мазнините води до заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Известно е обаче, че французите имат още една гастрономична зависимост - червено вино. В резултат на многобройни изследвания е установено, че именно червеното вино има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система на човека.Оказва се, че съдържащите се в него полифеноли (флаваноиди) значително намаляват вероятността от образуване на кръвни съсиреци.

Най-голямо внимание на учените привлече вещество от класа на така наречените фитоалексини - ресвератрол.

Под името «кодзо-кон» (kojo-kon), resveratrol се използва от векове в традиционната китайска и японска медицина за лечение на много заболявания, включително атеросклероза.

Ресвератролът помага за възстановяване на нервните връзки в увредените области на мозъка и по този начин спомага за възстановяване на умствената способност при неврологични пациенти или възрастни хора.

Както показват проучвания, проведени в лабораторията за карциногенеза във Филаделфия, ресвератролът има изразена антикарциногенна активност и инхибира клетъчните процеси, водещи до появата, развитието и прогресията на онкологичните образувания.

 

ГЛОГ

В литературата има информация за способността на екстракта от глог да намалява значително холестерола в кръвта, съдържанието на селена в микроелементите в плодовете, който има противоракови свойства и повишава имунитета на организма, сорбитол - заместител на захарта за пациенти със захарен диабет и много други вещества. Има много видове глог. В плодовете на глог има повече витамин С, отколкото дори портокалите. Те съдържат в достатъчни количества (за терапевтични и профилактични цели) каротинови и пектинови вещества. А пектините, както е известно, образуват неразтворими сложни съединения с радиоактивни метали.

Екстракт от червен глог помага при безсъние. Почти всички от многото видове глог съдържат тритерпенови киселини, които могат да предотвратят и лекуват сърдечно-съдови заболявания.

 

Формулата „Трансфер фактор Кардио“ може да се използва в обширна програма за подкрепа на сърдечно-съдовата система при различни заболявания (миокардит, миокардна дистрофия, атеросклероза, коронарна болест на сърцето, нарушения на ритъма) като допълнително средство в основната терапия. Препоръчва се да приемате 2 до 4 капсули на ден. Започнете с половин-една капсула. Продължителността на приема зависи от първоначалното състояние на организма, качеството и баланса на храненето, основните и допълнителни програми за лечение и профилактика и реакцията на организма.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев