Трансфер Фактор и диабет

Transfer Factor GluCouch
03.09.2019 / 09:03

Патогенната основа на диабет тип 2 е дисбаланс в секрецията на инсулин и чувствителността на клетките към него. Съотношението на тези два компонента е различно. Не е ясно кой от двата дефекта е първичен. Освен това е доказано, че поне при някои пациенти с диабет тип 2 заболяването е свързано с нарушена имунна система.

Някои пациенти със захарен диабет тип 2 се прехвърлят на инсулинова терапия с течение на времето поради неефективността на лечението с таблетки за понижаване на захарта. Въпреки значителния успех в лечението на захарен диабет и наличието на ефективни лекарства, е доста трудно да се спре развитието и прогресирането на диабетните усложнения.

Според различни автори, десет години от началото на заболяването, съдови усложнения се развиват при 60-90% от пациентите, което води до висока инвалидност на тези пациенти. Единственият метод за предотвратяване на съдови усложнения, който определя прогнозата на заболяването, е поддържане на нормогликемия, подобряване на глюкозния толеранс и намаляване на инсулиновата резистентност.

Сред пациентите и лекарите има голям интерес към употребата на нелекарствени препарати, като билки и екстракти от тях, които позволяват да се подобри компенсацията на заболяването, да се контролира нивата на кръвната захар, да се повлияе на производството на инсулин и метаболизма на глюкозата в периферните тъкани. В допълнение, хранителните добавки не са химикали, в буквалния смисъл на думата, се възприемат като по-приятелски настроени към организма, като не причиняват страничните ефекти, характерни за лекарствата.

 

Употребата на Transfer Factor GluCouch допринася за намаляване на кръвната захар при пациенти със захарен диабет тип 2, което показва подобрение на метаболитния контрол, причинява повишаване на нивото на С-пептида, което показва стимулиране на бета-клетките произвеждащи инсулин и намалява нивото на инсулиновата резистентност.

Използването на Transfer Factor GluCouch се оказа най-ефективно при пациенти, получаващи комбинирана терапия за понижаване на захарта.

Transfer Factor GluCouch се понася добре от пациентите, не предизвиква алергии, диспептични разстройства, хипогликемични състояния. Ефектът се наблюдава през третата седмица от началото на приема. Transfer Factor GluCouch може да се използва като допълнително средство при лечението на пациенти с диабет тип 2.

 

Заключения:

1. Включването на Transfer Factor GluCouch в схемата на лечение на пациенти със захарен диабет тип 2 може да намали кръвната захар.

2. Transfer Factor GluCouch увеличава производството на инсулин, което се доказва от повишаване нивото на С-пептида.

3. Използването на Transfer Factor GluCouch в комплексното лечение на пациенти със захарен диабет тип 2 намалява инсулиновата резистентност.

4. Трансфер фактор GluCouch допринася за подобряване на метаболитния контрол при пациенти с диабет тип 2.

5. Използването на Transfer Factor GluCouch е най-ефективно при пациенти, получаващи комбинирана терапия.

 

Практически препоръки.

1. Продължителността на приема на Transfer Factor GluCouch не трябва да бъде по-малка от 4 седмици.

2. Transfer Factor GluCouch се препоръча предимно за пациенти със захарен диабет, получаващи комбинирана терапия с лекарства, понижаващи кръвната захар.

 
 

Copyright © 2008-2020 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев