ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Свойствата на коластрата

Имунната система е защита срещу болести
10.02.2020 / 14:35

Какво е коластрата?

Известно е, че има два вида кърма. През първия ден след раждането се отделя така нареченото първично мляко - то е коластра. След това бебето преминава към хранене с обикновено майчино мляко.

 

Каква е разликата между тези два напълно различни продукта?

Майчиното мляко през първия ден най-вероятно не е хранителен продукт, но това е концентрат от ВСИЧКИ биологично активни вещества, от които детето се нуждае, което го подкрепя в толкова трудния период, защото току-що се е родило и попада в напълно нови условия, като се сблъсква с много агресивни фактори. Природата е предвидила, как да защити такова безпомощно създание?

Първичното майчино мляко или коластрата съдържа всички необходими вещества, които защитават, поддържат и укрепват тялото на бебето в първите критични дни от неговото съществуване. Коластрата има отлични предимства - напълно естествена е, безопасна (използва се повече от 2000 години) и няма противопоказания. Изследванията за използването й в медицинската практика се провеждат активно в САЩ, Канада, Япония, Франция и Китай.

 

Една от причините за отслабването на имунната система е недостатъчният прием на активиращи имунитета вещества в организма. В клиничните експерименти е доказано, че коластрата е отличен естествен източник на всички необходими компоненти за създаване на имунитет, възстановяване, поддържане и активиране на отслабена имунна система.

Коластрата е тайната, която млечната жлеза секретира в първите часове или дни на кърмене. Коластрата е много различна по физикохимични свойства от млякото, съдържа широка гама от антитела към болестите, от които майката на новороденото е боледувала през живота си. При кърмене в тялото на новородено се формира имунната система и се развива така нареченият пасивен имунитет (имунитет, придобит без прехвърляне на болестта).

 

Свойствата на коластрата са познати на човечеството от древни времена. В онези далечни дни коластрата от кравата се е взимала през първите 48 часа след отелването в плътно затворени керамични кани и се е съхранявала в продължение на няколко дни. През това време, под въздействието на микроорганизмите, коластрата силно се разслоява и на повърхността й се натрупват белезникави люспи. Тези люспи са се използвали, като са се събирали в отделен съд. Съвременната технология за изолиране на активния принцип от крава коластра не се различава коренно от древната, но всички операции се извършват в съответствие с най-строгите правила за санитария и хигиена. Крайният продукт се лиофилизира и капсулира. Както показват многобройните изследвания на учени - химици, биолози и лекари, коластрата е многокомпонентно, многофункционално вещество, което съдържа биологично активни вещества:

- антибиотици;

- интерферон и имуноглобулини;

- висок пролин полипептид, който регулира имунната система;

- инсулиноподобен хормон;

- фактор против стареене;

- вещества с кортизоноподобни свойства;

- фактор на растеж;

- ензими, липиди, олиго - и полизахариди.

 

Медицинските изследвания са доказали, че ключовите компоненти на коластрата, получени от крави-млечници, са идентични с ключовите компоненти на коластрата при хора. Но по отношение на количественото съдържание на някои активни вещества, коластрата от крави е по-добра от женската. Например, женската коластра съдържа само 2% IgG, а в коластрата от крава е средно 40 пъти повече. Проучванията показват, че всички, включително хората, се възползват от активните имунни свойства на крава коластра без нито едно актуално съобщение за алергични и анафилактични реакции. Предоставянето на коластра е ограничено, тъй като това се случва само 1-2 дни след раждането на телето. На първо място, нуждите на телето са задоволени и се приема само висококачествена коластра от сертифицирани крави, без антибиотици, пестициди и синтетични хормони.

 

Според експерти, никой друг продукт, дори близо до ниво на действие, не може да се сравни с продукти на базата на коластра. Никой друг продукт в света не носи активен информационен опит на нашата имунна система - това е изключителната функция на коластрата - която играе ролята на „Мозъкът на имунната система“. Основното действие на коластрата, разбира се, е за укрепване на имунната система и имуномоделиране.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев