ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

4LIFE TRANSFER FACTOR ® TRI-FACTOR ® FORMULA

4LIFE TRANSFER FACTOR ® TRI-FACTOR ® FORMULA
13.10.2021 / 15:17

Трансферните фактори са протеини и пептиди, които съдържат антиген-специфична информация, която обучава, засилва и балансира имунната система.

 

Трансферните фактори са протеини и пептиди, които предават междуклетъчна антигенна имунологична информация между донор и реципиент. Те подпомагат имунната функция чрез клетъчно-медииран имунитет (CMI). Трансферните фактори, които носят антиген-специфична информация, се произвеждат от моноядрени клетки и служат за подпомагане и подобряване на имунно-медиираните пътища.

Трансферните фактори са полипептиди, които се състоят от 40 до 44 аминокиселини и се смята, че имат запазен регион и променлив регион. От молекулярно -биологична гледна точка тези две свойства са аналогични на антителата; обаче функциите на трансферните фактори на CMI се различават почти напълно от функциите на антителата. Трансферните фактори, които имат молекулно тегло по-малко от 3500 далтона, модулират имунния отговор, но не пренасят забавен тип свръхчувствителност (DTH).

Трансферните фактори на 4Life се получават от ултрафилтрацията на коластра и от яйчни жълтъци.

 

Трансферните фактори насърчават здравето чрез CMI. Трансферните фактори са компоненти на коластрата, първото хранене на бебето. Те преодоляват пропастта между поколенията, като предават CMI от майката на бебето.

В последващо проучване през 1955 г. откривателят на тези молекули Лорънс демонстрира, че DTH може да се предава серийно, първо от положителен индивид към отрицателен индивид, който става положителен, след това шест месеца по -късно от втория индивид към друг отрицателен индивид, който след това става положителен. По това време антителата бяха в центъра на имунните изследвания и малко се знаеше за важността на DTH и за участието на Т-клетките в имунния отговор.

 

Препаратите с Трансфер Фактор съдържат повече от 200 различни части от полипептидни молекули с молекулно тегло <10 000 далтона; всяка част потенциално има голям брой вариации на епитопи. Тези антиген-специфични фактори се синтезират в моноцити и се съхраняват в цитоплазмата или върху клетъчната мембрана. Значителен набор от доказателства сочи, че основната биологична функция на трансфер факторите е да набират и специфично да сенсибилизират преди това незаети лимфоцити. Тези сенсибилизирани Т-лимфоцити инициират събитията на CMI, като по този начин насърчават имунитета не само на мястото на предизвикване на антиген, но и в цялото тяло. Ефектът на трансфер факторите върху антиген-медиирания имунитет през В-клетките не е напълно изяснен; проучванията обаче установяват увеличение на определени антитела, като IgA и IgG,

 

Изследванията показват, че трансфер факторите на говедата са структурно аналогични на трансфер факторите, получени от човека, с еквивалентна физиологична активност. Това допълнително се подкрепя от няколко проучвания, които използват трансфер фактори, извлечени от говежди лимфни възли и коластра, за да предадат CMI на специфични антигени при животни и хора -реципиенти. Въпреки че повечето клинични проучвания с трансфер фактори са използвали родителско приложение, пероралното приложение също е показало успешно прехвърляне на DTH и CMI към реципиенти. Проучвания за доза-отговор, използващи различни начини на приложение, са проведени както при хора, така и при животни. Резултатите от тези експерименти опровергават всички аргументи, че киселинната или ензимната среда на стомашно-чревния тракт влияе върху оралното приложение на трансфер факторите.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев