ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Какво е таурин?

таурин
27.05.2022 / 14:54

Четейки състава на тези или други лекарства и продукти, вероятно сте забелязали наличието на таурин. Този компонент е свързан предимно с енергийните напитки. Едва ли сте знаели обаче, че ползите от него не се ограничават до стимулиране на човешката дейност.

Тауринът е приет условно за есенциална аминокиселина, която в молекулата си съдържа сяра. Представлява главна съставна част на жлъчните соли, които са необходими за мастната абсорбция, като може да бъде открит и в по-ниски количества и в тъканите.

Тауринът е аминокиселина, която се синтезира в чернодробната тъкан в човешкото тяло. Открива се и в различни продукти от животински произход, включително месо, риба, морски дарове и лактозни продукти.

Тауринът участва пряко в работата на нервната, ендокринната, секретната, сърдечно-съдовата и храносмилателната системи Често се използва като компонент в производството на медикаменти за лечение на проблеми в офталмологията, кардиологията, неврологията и гастроентерологията.

И как точно се отразява тауринът на човешкото тяло?

1. Централна нервна система: тази аминокиселина участва в обменните процеси, насърчава активността на мозъчните клетки и подобрява регенера

2. Сърдечно-съдова система: тауринът помага за поддържане на кръвното налягане в нормални граници и подобряване на кръвообращението в организма

3. Очи: тауринът помага за стимулиране на обменните процеси в зрителните органи.

4. Ендокринна система: тауринът помага за намаляване нивата на глюкозата в кръвта и нормализиране на енергий

Ето такава полезна аминокиселина, този таурин, сега знаете малко повече за него.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев