ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

АНТИОКСИДАНТИ: Големите съюзници против стареене

АНТИОКСИДАНТИ: Големите съюзници против стареене
07.04.2022 / 09:43

Антиоксидантите играят важна роля в грижата за нашето здраве. Въпреки това, натовареното ни ежедневие означава, че не винаги успяваме да включим достатъчно от тях в диетата си. Разделяме ограниченото си време между работа, грижа за дома, прекарване на време със семейството, среща с приятели и спортуване. Балансирането между рутината, графиците и бързането не е лесно и може да създаде много стрес. Страшният и вреден „стрес“.

 

И все пак, наистина ли стресът е толкова лош?

Световната здравна организация определя стреса като „набор от физиологични реакции, които подготвят тялото за действие“. Това е биологичен предупредителен механизъм, който е необходим за оцеляване.

 

Стресът като такъв е необходим. Проблемът възниква, когато нивото на стрес е високо.

 

Нашите тела реагират на стреса по много начини: мускулни болки, болки в гърба, храносмилателни проблеми, нарушен сън.

 

Нашите собствени тела генерират страшните „свободни радикали“

Свободните радикали са вещества, които произвеждаме автоматично само чрез дишане. Тези вещества, когато се произвеждат в излишък и не се компенсират от вътрешни механизми, могат да причинят промени в телата ни. Едно от тях е клетъчното стареене.

 

Ежедневното осигуряване на тялото ни с антиоксиданти чрез храната е една от целите на препоръките на специалистите по хранене.

 

Основните антиоксиданти в храната са витамини, минерали и вещества, наречени фитохимикали или фитонутриенти , които се намират в растенията.

 

А, С и Е са сред най-важните витамини. От минералите селен, цинк, мед и фитонутриенти, от които най-известни са ресвератрол, ликопен и лутеин.

 

Независимо дали активно или пасивно, ние генерираме все повече и повече свободни радикали чрез излагане на тютюн, стрес и замърсяване. От друга страна приемаме по-малко антиоксиданти и не консумираме достатъчни количества плодове, пресни зеленчуци и пълноценна храна.

 

Как можем да включим антиоксидантите в ежедневния си хранителен прием?

Като консумирате плодове и зеленчуци ежедневно на закуска.

Като добавите гама от цветове към вашата храна с лилави, червени, оранжеви, зелени или бели плодове и зеленчуци. Колкото повече цветове има, толкова повече хранителни вещества ще има в диетата ни.

Чрез ежедневна консумация на антиоксидантни добавки като Riovida и Riovida Burst. Съставките им включват пет разновидности на плодов сок: ябълка, боровинка, грозде, нар и бъз.

Riovida и Riovida Burst също съдържат витамин C. Витамин C помага за защита на клетките от оксидативно увреждане и намалява умората. Нещо повече, той е страхотен съюзник, когато става въпрос за осигуряване на здравословно функциониране на имунната система.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев