ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Как да подобрите спортните си постижения с хранителни добавки

Как да подобрите спортните си постижения с хранителни добавки
19.01.2023 / 16:17

Когато тренираме или спортуваме и имаме конкретни цели (като подобряване на времето си, състезание или покачване на ниво в определен спорт), има три основни области, които трябва да вземете под внимание: тренировка, диета и почивка (възстановяване).

 

Кои хранителни вещества и хранителни добавки са необходими за подобряване на вашите спортни постижения?

Що се отнася до тренировките идва момент, когато трябва да следвате напътствията на професионалист, но диетата и хранителните добавки също играят важна роля в спортните постижения поради няколко причини:

 

1. Имаме нужда от стабилна хранителна основа, за да гарантираме, че тялото ни работи с най-добрия си капацитет. Някои примери са:

 

- Калций и магнезий : спомагат за поддържането на костите здрави и помагат за осигуряване на нормална мускулна функция;

- Желязо : помага за намаляване на умората;

- Витамин C : помага на имунната система и нервната система да функционират правилно и помага за защитата на клетките срещу оксидативен стрес;

- Витамини B1, B2, B6 и B12 : помагат за осигуряване на нормален енергиен метаболизъм и здравословно функциониране на централната нервна система.

 

2. В допълнение към основните хранителни вещества, други компоненти също могат да ни помогнат да изградим здрава основа на здравето, като например:

 

- Адаптогенни вещества * ( за намаляване на стреса ): Rhaponticum carthamoides, Schisandra chinensis, Withania somnifera и др.;

- Аминокиселини, като глутамин и L-аргинин за укрепване на нашата антиоксидантна система, производство на клетъчна енергия и поддържане на мускулите;

- Глюкозамин и растения, като Boswellia serrata за поддържане на здрави стави, кости и мускули.

 

3 важни съвета какво трябва да ядете преди и след тренировка

 

Понякога, когато започнем да тренираме, никой не обяснява какво трябва да направим, за да подготвим тялото си, освен упражненията за загряване или стречинг, които помагат на мускулите и ставите. Вътрешността на нашето тяло също има нужда от „разтягане“, с други думи, то се нуждае от правилната храна и хранителни вещества, за да е сигурно, че извличаме максимума от тренировките си.

 

Преди тренировка

Уверете се, че следвате тези 3 жизненоважни съвета, за да се подготвите, преди да тренирате:

 

Препоръчително е да избягвате да ядете трудносмилаема храна, като например храна с високо съдържание на мазнини или много пикантна храна, точно преди тренировка.

Не трябва да претоварваме храносмилателната си система, тъй като тялото ни ще има други функции, за които да се грижи, като дишане, правилно изпомпване на кръв и т.н.

Приемът на течности е много важен на този етап. Компоненти като кофеин също могат да помогнат за подобряване на концентрацията и да ви направят по-бдителни.

По време на тренировка или състезание нашите енергийни резерви (гликоген) намаляват и мускулните ни влакна страдат. Ето защо е важно да попълните всички хранителни вещества на тялото си, за да възстановите правилния баланс.

 

3 съвета за след тренировка или упражнения:

 

След тренировка

1. Часът непосредствено след тренировка е важен за възстановяването. Добрата хидратация е от съществено значение.

2. Протеиновите шейкове с висока биологична стойност, които са лесни за храносмилане и усвояване, са любими сред спортистите, тъй като те предпочитат да пият, вместо да ядат след тренировка.

3. След като се приберете вкъщи, тази заслужена почивка: здравословна храна с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини, допълнена с въглехидрати, придружена от „основни“ хранителни вещества, за да върнете тялото си в най-добра форма и готово за следващия ден.

 

Искате ли да извлечете максимума от трансформацията на тялото си? PRO-TF™ Chocolate и PRO-TF™ Vanilla Cream ще ви помогнат да постигнете и надминете целите си.

 

Ако предпочитате да откриете други продукти от Imune System Company, разделът за пазаруване на 4Life съдържа цялата информация за всеки продукт.

 

Ние от 4Life ви насърчаваме да включите упражненията като ключова част от вашата рутина и да се насладите на всички предимства, които те могат да ви донесат, както физически, така и психически.

 

----------

(*) Адаптогените са естествени вещества на растителна основа, които регулират телесните функции и укрепват органичните системи, компрометирани от стреса. Определение от SEFIT (Испанско дружество по фитотерапия).

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев