ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Трансфер фактор - универсален ключ към регулирането на имунната система

Трансфер Фактор
17.06.2019 / 08:31

За разлика от фармакологичните препарати и повечето биологични добавки, Трансфер Фактор не е създаден от човека. Трансфер факторите се формират в организма и затова всички системи на тялото се възприемат като свои, познати.

Всяко лекарство, синтетично или естествено, все още се възприема като чуждо, в най-добрия случай - безопасно. Размерът на трансфер факторите е такъв, че те все още могат да преминават през чревната стена без промени, без разцепване, което означава, че информацията записана върху тях незабавно влиза в кръвния поток и се възприема от имунните клетки веднага. Това обяснява бързото им действие.

Молекулите на Трансфер Фактор са доста малки по размер. Това обяснява факта, че те не могат да причинят алергии. За да предизвикат алергия, те трябва да имат 100 000 по-голяма маса!

 

Трансфер факторите постоянно се формират в самата имунна система, въз основа на имунната информация, получена първоначално, при раждането. Това означава, че всеки организъм формира своята имунна програма, въз основа на своя опит, от имунните събития, които му се случват, но основната информация е опитът придобит в продължение на милиони години от много видове гръбначни животни. Но дали имунната система ще бъде „компетентна“, ще бъдат ли нейните програмни файлове правилни, ако първоначално тя не получи тази основна информация? Не, разбира се!

 

Трансфер Фактор е малка протеинова молекула, състояща се само от 44 аминокиселини, ражда се в резултат на имунни събития в организма. Когато се срещне с „противник“, ракова клетка или клетка заразена с вирус, имунната клетка, като Т-лимфоцит, я атакува и след това синтезира и изхвърля този малък пептид, на която записва информация за контакт с "врага". Други имунни клетки получават тази информация и съответно по някакъв начин реагират на ситуацията. Сигналът от Т-лимфоцитите, които са агенти на придобития имунитет, улавят НК клетки (естествени убийци) - елементи на вродената част на имунната система и активират производството на интерферон-гама и т.н.

С други думи, трансферният фактор е “езикът на комуникация” на имунните клетки. Той е преподавател, регулатор, треньор за клетките на имунната система. Той обучава различни клетки на имунната система, кара ги да работят на 100%.

 

Трансфер Фактор едновременно изпълнява няколко функции :

1. Повишава имунитета в случаи на имунен дефицит

2. Спира имунния отговор на организма при автоимунни заболявания

3. Разпознава и съхранява информацията за различни вируси и бързо ги унищожава.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев