ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Може ли сънят да подобри имунната ни система?

Може ли сънят да подобри имунната ни система?
10.12.2020 / 09:43

ДА! Добрият нощен сън има много предимства за цялостното здраве. Липсата на достатъчно сън може да повлияе негативно на първата ви защитна линия: имунната ви система.

 

Ето защо:

Липсата на сън допринася за повишени нива на тревожност и стрес. Умереното количество стрес или добрият стрес - видът, който ви кара да се вълнувате - може да ви помогне да се справите с трудности или неочаквани събития. Но когато стресът е прекомерен и непрекъснат, той може да отслаби имунната ви система.

 

Сънят има много общо с определени имунни функции и здрава имунна система. Изследванията показват, че само три нощи без сън засягат Т-клетките. Т-клетките помагат на тялото да прави разлика между приятел и враг. Те също така работят с естествените клетки убийци, за да атакуват неприятелите.

 

Когато спите, тялото ви се държи по различен начин. През това време тялото ви регенерира и възстановява клетките. Ето защо се чувствате изтощени, когато не спите достатъчно, което може да доведе до здравословни проблеми.

 

Количеството сън, от което се нуждаете зависи от няколко фактора, включително вашата възраст и начина на живот. За повечето възрастни 7–8 часа добър сън всяка вечер са повече от достатъчни. Тийнейджърите се нуждаят от 9-10 часа сън. Децата в училищна възраст може да се нуждаят от 10 или повече часа сън.

 

Запомнете: Сънят е важен, защото помага за поддържане на позитивно настроение, подобрява концентрацията и производителността, намалява стреса. Постигането на добър нощен сън е лесен и ефективен начин за повишаване на имунната ви система.

Може ли сънят да подобри имунната ни система?

Като извод можем да кажем, че липсата на пълноценен сън отслабва имунната система, правейки ни по-податливи на болести и вируси. Отслабената имунна система също може да се справи с някои разпространени заболявания, но ѝ трябва повече време, а и самото ни боледуване е с по-тежки симптоми, а оздравяването е по-дълъг процес.

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев