ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

Как да поддържаме кожата си здрава

pixabay.com
15.06.2021 / 08:49

Правилната грижа за кожата е от съществено значение за поддържане на здравето и жизнеността на вашата кожа. Това включва хранене с продукти съдържащи здравословни съставки. Ето списък с хранителни вещества, необходими за здравата кожа:

1. Вода: пийте достатъчно вода, за да поддържате кожата си хидратирана и да помогнете на клетките да се отърват от токсините.

2. Селен: Селенът е микроелемент - трябва ви само малко, но малкото количество дава много. За да защитите кожата си от свободните радикали, уверете се, че получавате достатъчно селен от продукти като бразилски ядки, гъби и морски дарове.

3. CoQ10: Този мощен антиоксидант помага за намаляване появата на бръчки и други признаци на стареене. Вземете го от рибата и пълнозърнестите продукти.

4. Витамин А: Яжте портокалови плодове и листни зелени зеленчуци, за да получите достатъчно от този антиоксидант. Витамин А може да помогне на кожата да изглежда по-малко суха и дори да намали появата на бръчки и кафяви петна.

5. Витамин С: цитрусови, зелени и зеленчуци като брюкселското зеле съдържат този антиоксидант, който може да помогне да предотврати образуването на свободни радикали, причинени от фактори на околната среда, като ултравиолетовите лъчи.

6. Витамин Е: Помага за спасяването на кожата от зачервяване и раздразнение, като получава достатъчно от този антиоксидант. Яжте много здравословни масла, ядки, семена и листни зеленчуци.

Ето няколко допълнителни неща, които можете да направите, за да изглежда кожата ви светла:

Използвайте слънцезащитен крем, който блокира UVA и UVB лъчите.

Избягвайте дългото излагане на пряка слънчева светлина.

Винаги носете шапка и слънчеви очила с големи лещи, покриващи нежна кожа около очите.

Не нанасяйте грим преди лягане.!!!

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев