ТРАНСФЕР ФАКТОР - БЪЛГАРИЯ
независим дистрибутор

АНТИОКСИДАНТИТЕ: Големите съюзници срещу стареенето

АНТИОКСИДАНТИТЕ: Големите съюзници срещу стареенето
16.02.2023 / 13:30

Антиоксидантите играят важна роля в грижата за нашето здраве. Неистовият ритъм на нашето ежедневие обаче означава, че не винаги успяваме да включим достатъчно от тях в диетата си. Разделяме ограниченото си време между работа, грижа за дома, прекарване на време със семейството, срещи с приятели и спортуване. Балансирането на рутина, графици и бързане не е лесно и може да създаде много стрес. Страховитият и вреден „стрес“.

 

И все пак, наистина ли стресът е толкова лош?

Световната здравна организация определя стреса като „набор от физиологични реакции, които подготвят тялото за действие“. Това е биологичен предупредителен механизъм, който е необходим за оцеляването.

Стресът като такъв е необходим. Проблемът възниква, когато нивото на стрес е високо.

Телата ни реагират на стреса по много начини: мускулни болки, болки в гърба, храносмилателни проблеми, нарушен сън.

 

Нашите собствени тела генерират страховитите „свободни радикали“

Свободните радикали са вещества, които произвеждаме автоматично само чрез дишане. Тези вещества, когато се произвеждат в излишък и не се компенсират от вътрешни механизми, могат да причинят промени в телата ни. Едно от тях е клетъчното стареене.

Осигуряването на тялото ни с антиоксиданти чрез храната ежедневно е една от целите на препоръките на специалистите по хранене.

Основните антиоксиданти в храната са витамини, минерали и вещества, наречени фитохимикали или фитонутриенти, които се намират в растенията.

А, С и Е са сред най-важните витамини. От минералите, селен, цинк, мед и фитонутриенти, от които най-известните са ресвератрол, ликопен и лутеин.

Независимо дали активно или пасивно, ние генерираме все повече и повече свободни радикали чрез излагане на тютюн, стрес и замърсяване. От друга страна, поглъщаме по-малко антиоксиданти и не консумираме достатъчно плодове, пресни зеленчуци и пълнозърнести храни.

 

Как можем да включим антиоксиданти в ежедневния си хранителен прием?

- Като консумирате плодове и зеленчуци всеки ден на закуска, като лека закуска, в салати, с кисело мляко и в шейкове или смутита.

- Като добавите гама от цветове към вашата храна с лилави, червени, оранжеви, зелени или бели плодове и зеленчуци. Колкото повече цветове има, толкова повече хранителни вещества ще има в нашата диета.

- Чрез ежедневна консумация на антиоксидантни добавки като Riovida и Riovida Burst. Техните съставки включват пет вида плодов сок: ябълка, боровинка, грозде, нар и бъз.

Riovida и Riovida Burst също съдържат витамин С. Витамин С помага за защитата на клетките от оксидативно увреждане и намалява умората. Нещо повече, той е чудесен съюзник, когато става въпрос за осигуряване на здравословно функциониране на имунната система.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 4LIFE Transfer factor-Bulgaria | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | Програмиране и SEO от Христо Друмев